41 - inbjudning

5K 77 12
                                    

Chloe's perspektiv
Jag möter upp Julia i skolan. Hon ser väldigt trött ut. Vi har inte pratat så mycket om incidenten som uppstod mellan henne och Zack men det respekterar jag. Hon vill helt enkelt inte ta upp eller prata om det.

Vi pratar lite medan vi går bredvid varandra genom skolkorridoren. Vi stannar upp vid mitt skåp som jag därefter öppnar upp. Julia fortsätter prata och jag försöker lyssna och notera allt hon säger innan någon löst knackar mig på axeln. Både jag och Julia vänder blickarna mot personen som gjort detta. Det är då vi får syn på Aiden.

"Tja." Börjar han och ett snett leende pryder hans läppar. Jag rodnar lite. Vi har inte pratat någonting om kyssen eller dejten överhuvudtaget. "Hej." Svarar jag tyst och kollar ner på mina händer. Jag vågar inte riktigt möta hans ögon.

Jag kan se hur Aiden kollar på Julia med en blick som skriker åt henne att lämna oss ifred. Bakom mig hör jag Julia sucka och kort därefter är hon borta ifrån oss. Ett kort skratt lämnar min mun. Jag trycker böckerna mot bröstet innan vi börjar gå genom korridoren.

Aidens bruna hår är fixat med hjälp av lite vax och jag måste säga att det ser riktigt snyggt ut. Jag möter hans svaga leende när jag blickar upp på honom. Snabbt vänder jag ner blicken i golvet igen. Det känns en aning stelare mellan oss och jag tror att det kan bero på kyssen.

"Jag tänkte fråga om du är ledig idag." Säger han och ler lite mot mig. Han ser annorlunda ut, det är någonting med hans leende. Det har förändrats. Jag harklar mig. "Ehm ja, i alla fall vad jag vet." Skrattar jag nervöst fram. Han ser ut att slappna av lite.

"Bra, för jag vill bjuda med dig hem till mig." Säger han därefter och jag känner hur min kropp stelnar till. Vill han bjuda med mig hem. Vill han liksom att jag ska träffa hans föräldrar? Det känns en aning konstigt men jag antar att det är vad kompisar gör. Bjuder med varandra hem alltså. Jag nickar bara eftersom jag inte vet vad jag ska säga.

Vi fortsätter att gå genom korridoren tills vi står framför dörren in till salen jag ska ha lektion i.

"Vi ses senare." Säger han och blinkar med ena ögat innan han vänder sig om för att sedan gå ifrån mig. Jag ler lite för mig själv. Något känns annorlunda. Mellan oss, mig och Aiden. Det känns som att vi kommit varandra närmre än vad vi båda var beredda på. Jag är i alla fall glad för att han bevisade att han gick att lita på.  En liten suck lämnar mina läppar innan jag går in genom dörröppningen och sätter mig längst bak bredvid Julia.

Förlåt för dålig uppdatering och jag har egentligen ingen ursäkt utom att jag inte haft någon lust. Men nu äntligen kunde jag publicera ety till kapitel som jag hoppas att ni gillade. Ganska kort men det är i alla fall något.

Kommentera gärna❣️

AROUND YOU Where stories live. Discover now