39 - kyss

5.6K 80 33
                                    

Aiden's perspektiv
Jag följer Chloe med blicken medan hon tar en klunk av vinet som vi fått serverat. Hon verkar märka det då hon försiktigt lägger ifrån sig glaset och noggrant granskar sin tumnagel. Jag kan se hur hennes kinder skiftar i en röd nyans och hur det rycker till i mungipan, nästan som om hon vill le.

"Är det inte varmt här?" Säger hon och viftar plötsligt med ena handen framför ansiktet. Jag flinar svagt innan jag nickar lite. "Lite kanske." Säger jag med blicken fortfarande på henne.

Det går några tysta minuter. Ingen av oss säger någonting. Ingen av oss har något att säga för att kunna påbörja en ny konversation.

"Du är verkligen snygg." Hör jag mig själv säga. Jag ser hur hon vrider lite på sig i stolen men hon vägrar möta min blick. Jag biter mig löst i läppen, vill helst bara få detta överstökat då dejter inte riktigt är min grej. Och om det går som jag planerat så är dem där 700 kronorna mina inom kort.

Precis när jag ska öppna munnen för att säga ytterligare en sak så kommer servitören med två tallrikar i vardera hand. Han placerar dem prydligt på det fint dukade bordet. Sedan tar han upp vinflaskan, häller i lite rött vin i våra nästan tomma glas och önskar oss sedan smaklig måltid. Chloe ler tacksamt mot honom.

Jag tar tag i mitt vinglas och för det upp i luften. Chloe ger mig ett leende innan hon gör detsamma.

"Skål... för oss." Säger jag och ett svagt flin sprids på mina läppar.

Zack's perspektiv
Jag ligger i min säng och lyssnar på det smattrande regnet mot fönstret då plötsligt något distraherar mig. Det är dörrklockan som ringer. Med en trött suck reser jag mig upp och går mot ytterdörren. Återigen tjuter dörrklockan innan jag ropar;

"Men ja, jag kommer!"

Jag öppnar upp dörren och till min förvåning möter jag Julias stora bruna ögon. Jag rynkar på ögonbrynen och kollar frågande på henne. Vad gör hon här?

"Ehm hej." Börjar hon. Hennes hår är helt blött av regnet och hennes smink är även en aning utsmetat.

"Du kommer säkert tycka att det här låter jättekonstigt men det är så att mina föräldrar är bortresta över helgen och jag glömde att mina nycklar ligger hemma, i hallen. Och jag vet inte vem annars jag ska gå till och-" Jag avbryter henne genom att höja handen en bit upp i luften. Hon kollar förvånat på mig.

"Du kan komma in, Chloe borde väl komma snart antar jag." Säger jag och ställer mig på sidan av dörröppningen så att hon kan komma in. Hon ler tacksamt och kliver in. Jag stänger dörren bakom henne och följer hennes rörelser när hon tar av sig den dyngsura jackan och dem smutsiga skorna.

Hon lägger armarna i kors i hopp om att försöka värma sig lite. Hennes hud har knottrats och jag ser hur hon huttrar till. Jag ler lite innan jag går till mitt rum och drar ut en svart huvtröja som jag sedan några sekunder efter räcker henne. Ännu en gång ler hon tacksamt mot mig och säger tack.

Vi står några tysta sekunder och kollar på varandra innan jag harklar mig och säger;

"Vill du ha te?" Hon nickar och jag blir bemött av ett leende innan jag försvinner ut i köket. Jag ser hur hon går mot vardagsrummet och sätter sig i soffan. Hon kollar sig omkring, som om hon aldrig någonsin varit här innan vilket får mig att le lite.

Jag häller upp det kokheta vattnet i två koppar som jag redan lagt tepåsarna i. Jag rör om och tar båda kopparna i händerna innan jag för mina steg mot vardagsrummet.

Julia följer mina rörelser när jag går fram till henne och räcker henne ena koppen. Hon tackar och biter sig svagt i läppen. Jag sätter mig i soffan bredvid henne med koppen i handen.

Det tar några sekunder tills någon av oss säger någonting. "Tack för att du hjälper mig." Säger hon plötsligt. Jag ler och rycker lite på axlarna.

"Äsch, det är inget." Svarar jag och hon ler mot mig. "Men tack ändå." Yttrar hon svagt. Jag nickar och tar en klunk av teet.

Chloe's perspektiv
När vi ätit färdigt så reser vi oss upp för att gå. Även fast jag inte gillar Aiden på det sättet så har han faktiskt varit ett roligt sällskap och trevlig har han ju varit. Jag tror inte att han är så hård och kall som alla andra säger. Jag tror att han har en mjuk sida med känslor och det är den sidan har verkar ha när han är med mig.

Ett svagt leende sprids på mina läppar när vi sätter oss i bilen och han höjer musiken från radion. Mina ögon möter hans en kort sekund innan jag vänder bort blicken och känner hur rodnaden börjar stiga en aning. Även fast vi druckit en liten mängd vin så är ingen av oss berusade, eller det känns i alla fall så innan jag gör något som förvånar Aiden men även mig själv.

Jag lutar mig fram och låter mina läppar krascha mot hans.

Julia's perspektiv
Ett svagt leende sätter sig på mina läppar när jag granskar Zacks ansikte. Hans alldeles felfria och en aning bleka hy, hans ljusa ögon och hans mjuka smultronröda läppar. De ser så kyssvänliga ut. Det är nästan så att de ber om att bli kyssta.

Utan att tänka mig för har jag lutat mig fram mot honom och mött hans mjuka läppar. En ilning far i hela kroppen och det pirrar lite i magen. Det känns så bra och så rätt.

Men något är fel. Även fast kyssen bara varar i cirka tre sekunder så känner jag att något är fel. Han besvarar inte kyssen utan lutar sig bakåt en aning och ser på mig med ett skamset uttryck. Jag förstår ingenting. Vill han inte?

"Gjorde jag något fel?" Yttrar jag svagt och ser försiktigt på honom, nästan som att jag är rädd för att han ska gå sönder. Han skakar nästan direkt på huvudet och en suck flyr ur hans mun.

"Det är inte du Julia, det är jag." Börjar han och möter min blick. Huvudet snurrar och tankarna på att jag gjort något fel finns där. Tills han säger;

"Jag är gay."

AROUND YOU Where stories live. Discover now