Oud bekende

97 6 1
                                    

POV Moniek:

Ik wordt wakker van het zonlicht die binnen komt. Ik heb nog steeds pijn in mijn hoofd van gister avond. Ik was uitgegaan en 's avonds en heb iets te veel gedronken. Ik kijk op mij telefoon en kijk mij berichten bovenaan staat de naam Daisy. Ik klik er op en zie het gesprek. De vampieren hebben haar, denk ik meteen. Ik loop naar het bed toe en pak het kistje. Ik pak het kistje weer en haal de wapens eruit. Als Daisy over 2 dagen niet terug is of ik haar gezicht heb gezien zorg ik dan ga ik haar daar weg halen. Ik keek in het kistje en zag de foto van Elizabeth, Daisy en ik er op staan. Tenzij het haar eigen keuze is om daar te blijven. Ik kijk op de klok en besluit om te gaan eten.

POV Daisy:

Met zijn alle ging op een terras zitten die in de schaduw staat. 'Alec en Felix jullie brengen de spullen naar de aanhanger', zei Marcus tegen hun. 'Aro?' vraag ik. Aro keek op van zijn gesprek met Caius en keek me aan:' Hebben jullie je eigen persoonlijke wachters?' Aro draaide zich volledig naar me toe en zei:'Dat klopt.' Ik boog een beetje naar hem toe en vroeg:'Wie zit in wiens wacht?' Caius voegde zich in het gesprek en zei trots:' Corin, Santiago en Chelsea zitten in mijn wacht. 'Marcus draaide zich naar me toe en zei:' Heidi en Afton zitten bij mij in de persoonlijke wacht. Ik draaide me naar Aro toe en hij zei:'Bij mij zitten in de wacht Alec, Jane en Renate.' Ik dacht verbaasd Caius en Aro hebben er beide 3, maar Marcus maar 2. 'Krijg ik ook een persoonlijke wacht?' vroeg ik ze nieuwsgierig. Ze keken elkaar aan en lachte zacht. 'Aan gezien dat jij Felix onder je vleugels hebt genomen neem ik aan dat je dat al weet', zei Marcus lachend. Ik dacht even na en zei:' Zou Demetri ook in mijn garde mogen?' vroeg ik aan Marcus hoopvol. Marcus keek naar Aro en Caius die beide knikken. 'Yes!!' riep ik en vloog ze alle drie om de nek heen. Ik stond op en zag Felix en Alec aan komen lopen. Ik pakte Gabriella haar arm vast en trek haar met me mee naar een winkel waar ze keukens verkopen. 'Gabriella ik vroeg me af of je mij misschien wilt helpen met het uitzoeken van een keuken?' Gabriella keek me aan en zei:' Natuurlijk, zolang het maar niet te laat wordt want morgen vlieg ik terug naar huis.' Ik keek haar verdrietig aan en vraag:'We blijven contact houden toch?' Ze keek me gekwetst aan en zegt:'Tuurlijk gekkie.'

We liep de winkel binnen en ik draaide rond vol bewondering. Ik keek naar Gabriella en zag haar het zelfde doen. Ik lachte zachtjes en liep naar een medewerker toe. Hij stond met zijn rug naar ons toe dus tikte ik op zijn schouders. Hij draaide zich en vroeg:'Hoe kan ik jullie dames en heer helpen.' Zijn gezicht was vertrouwd op één of ander manier en zijn stem klonk bekend. Ik staarde hem een tijdje aan en zei vol verbazing:'Leon O'Conner, wat doe jij hier?' Hij keek me aan en zei:'Daisy Ross, kijk naar me kleding ik werk hier.' We keken elkaar nog even aan en vlogen elkaar in de armen. We verbraken de knuffel en Felix stapte naar voren en stak een hand naar hem uit:'Felix Volturi', zei hij. Op Leon's gezicht verscheen een blik van bewondering en vroeg:'Is het mogelijk om me aan te sluiten bij de Volturi?' Felix keek verrast naar Leon en zei:'Ik haal de leiders van de Volturi dan kan je dat met hun overleggen.' Leon deed een klein vreugde dansje en gaf spontaan Felix een knuffel maar liet gelijk los en zei:'Kom Daisy dan laat ik je de mooiste keukens zien die dit winkel te bieden heeft.' Ik glimlachte naar Leon. Gabriella keek me vraagend aan en vroeg:' Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?' We zaten samen op de basisschool we waren beste vrienden', zei ik 'Maar 8 jaar geleden ging Daisy verhuizen, maar we hielden contact.' Gabriella keek ons aan en glimlachte:' Jullie echt goede vrienden of niet?' Nou en of, antwoordde we beide.

Vast in TwilightWhere stories live. Discover now