Achtervolging

131 7 0
                                    

POV Daisy:

Ik keek op mijn telefoon tot er op de deur werd geklopt. Ik opende de deur en zag dat het Moniek was. 'Klaar voor vertrek Daisy?' vroeg ze met een vrolijke stem.  Ik knikte naar haar en liep voor haar uit naar de lift. Toen we nog maar net in de lift stonden begon ze me al te overspoelen met vragen over de 'jongen'. 'Hoe heet hij? Woont hij in de buurt? Is hij hier alleen? Wanneer zie je hem weer?' MONIEK! Rustig. 'Jaja, nou vertel op', drong ze aan. Zijn naam is Marcus, hij woont in de buurt. Dat weet ik niet en of ik hem weer zie hangt van mijn moed af. Moniek keek me aan en vroeg:'Hebben jullie al nummers uitgewisseld?' Ik keek haar aan en zei geheimzinnig:' Misschien.' En liep de lift uit. Moniek kwam me snel achterna en vroeg waar ik precies wilde eten. 'Dat is een verrassing', antwoordde ik haar.
Na een paar minuten kwamen we aan bij het restaurant. Bestelde ik een pizza en Moniek die koos voor spaghetti. Moniek keek de hele tijd omhaal heen alsof ze iemand zocht.

POV Moniek:

Ik keek om me heen om te kijken of die jongen van het hotel ons nog achtervolgde. Tot dat ik 5 personen zag staan. Ze keken allemaal naar onze tafel. 'Daisy, ben je klaar met eten?' Bijna, hoezo? Dan kunnen we misschien nog voor 19:00 in het hotel zijn en misschien kunnen we dan nog zwemmen. Goed idee, zei Daisy instemmend. Ze was net klaar met eten en vroeg:'Zullen we gaan?' Tuurlijk, antwoordde ik en stond op. Ik gaf Daisy €50 en zei:'Ga jij maar even naar de kassa en betaal maar. Ik wacht bij de uitgang op je. 'Oke', zei ze vrolijk en liep naar de kassa. Waar een flinke rij voor staat. Ik loop om het hoekje en zie je in mijn ooghoek de jongen mij volgen. Achter het hoekje blijf ik stil staan met een mes ik mijn hand. De jongen kwam om het hoekje heen en ik greep hem snel vast en drukte mij mes tegen zijn keel en zei:' Waarom volg je me??' De jongen keek me verrast aan en zei:'Moniek O'Brien zou je misschien je mes uit mijn nek willen halen, voordat je er spijt van krijgt', zei hij dreigend. 'Niet voordat ik weet waarom je me achtervolgd',zei ik grimmig tegen hem. 'Je weet niet wie je voor je hebt,' zei hij kwaad.'Ik weet meer dan jij je kan voorstellen bloedzuiger, snauwde ik tegen hem. Hij keek me eerst verbaasd maar herstelde zich snel en zei:'Als leerling van Elizabeth Ross had ik meer van je verwacht, mens.' We bleven elkaar aanstaren tot mijn telefoon een sms'je binnen kreeg. 'Ik zou maar opzouten als je de volgende dag nog mee wilt maken', zei ik tegen hem en keek op mijn telefoon. Moniek waar ben je? Plz sms of bel me. Daisy    Ik keek op of die vampier er nog stond maar hij stond er niet meer.maar even verderop zag ik hem met zijn 4 andere vrienden praten. Ook zag ik Daisy bij de uitgang. Ik liep snel op haar af en vroeg haar:' Zullen we gaan Daisy?' Ja is goed, antwoordde ze. Samen liepen we naar het hotel.

Vast in TwilightWhere stories live. Discover now