19. Bölüm "Granger'ın aşkı"

2.5K 202 24
                                    

" Sen olmasaydın, ben şuanda nerede olurdum bilemiyorum. Benim hayatım sensin, Ambra. "



Ambra ve Draco'nun bu hoş duygusal anı bittiğinde ikisi de trene binmişti. Draco ile birlikte bölüm başkanı olduğunu öğrenen Ambra oldukça şaşırmıştı. Draco'nun zaten sınıf başkanı olduğunu biliyordu ama kendisi yerine diğer sınıf başkanının olacağını düşünmüştü. Şimdi kendisinin olması belki de ondan öncekini kendine düşman edecekti ama Ambra bunu umursamadı. Profesör Dumbledore kendisini sınıf başkanı yaparken ne düşündüğünü anlayabilmişti. İksirleri yaptıktan sonra gerekli ayarlamalar yapacaktı ve bunun için rahatça dolaşabilmesini istemiş olması mümkündü. Sonuçta Sirius için yaptığı iksirleri ona vermek için binadan çıkıp kara ormanda cisimleneceği zaman biri onu görürse bir bahanesi olması iyi olurdu. Bu Ambra'ya oldukça mantıklı gelmişti. Hatta çok fazla mantıklı.

Başkanlar kompartımanına gidip oturdular ve Draco'da hemen Ambra'nın yanına oturdu. Siyah cüppelerinin göğüs kısmındaki rozet parıldayarak kendisini gösteriyorken genç sarışın Ambra'nın kucağında uyuyordu. Ambra kucağında uyuyan sarışının gece endişeden ve korkudan uyuyamadığını biliyordu bu yüzden hiçbir şey demeden uyumasına izin verirken bir sessizlik büyüsü de mırıldandı. Büyüyü yaptıktan sonra Draco'nun rahatça uyuduğuna emin olmak için bir rahatlama tılsımı da yapmıştı sarışın gence. Bu hoş sessizlikte Draco Malfoy uyuyordu ve Ambra Slytherin ise yeni çıkan büyülerin yazdığı kalın kitabını okuyordu.

Kompartımana giren Granger ve Weasley'i hissettiğinde yüzünü buruşturdu. Ambra ne olursa olsun ideallerine önem verirdi ve etrafında safkan olmayan birinin olması onda rahatsızlık uyandırıyordu. Üstelik ikisi o kadar sesli tartışıyordu ki eğer Ambra'nın büyüsü olmasa yorgun sarışının uyanacağından emindi, Ambra.

" Merlin aşkına! " dedi, Granger gördüğüyle. Draco Malfoy huzurlu bir şekilde kuzenin kucağında uyuyordu.

" Gerçekten de Merlin bunların kuzen olduğuna emin miyiz? " Weasley'den aldığı destekle Granger devam etti.

" Safkan ailelerde kuzen evlilikleri normal görülüyor, Ron! " derken hala ikiliye bakıyordu ama bunca sese rağmen ikili pozisyonunu bozmamıştı.

Diğer bina başkanları da kompartımana girip ikilinin bu yakın pozisyonuna karşılık şaşırırken Ambra bir başka büyüyü daha ezberleyip yapımını iyice kavradıktan sonra pencereden dışarıya baktı. Zaman hızlı geçmiş olmalıydı ki Hogwarts görünmeye başlamıştı. Kucağındaki sarışının kalkma zamanı da gelmişti haliyle.

" Draco, uyan hadi. Geldik. " diyerek sarışını dürttü. Draco biraz daha yayıldığında kıkırdadı ve ufak bir büyüyle onu kaldırdı. " Hogwarts'a vardığımızda bolca uyursun. Şimdi kalkman lazım. " genç oflayarak kalktı ve birazcık gerinip gözlerini kırpıştırdı.

" Bunlar hala konuşuyor ama ben bir şey duymuyorum? " dedi, soru sorarcasına.

Ambra tekrar kıkırdadı ve " Sessizlik büyüsü yapmıştım. " dedikten hemen sonra büyüyü bozdu.

" Demek bu yıl bölüm başkanı oldun, Malfoy? " Ambra, Granger'ın sorusunun kendisine geldiğini anlayınca onayladı. " Daha geçen yılın ikinci döneminin sonlarında gelip de bu yıl bölüm başkanı olman çok garip değil mi? " Ambra kahkaha attı. Anlaşılan Potter onlara söylememişti.

" Ne o Granger, o yarım dönem boyunca bana kaptırdığın puanların hıncını mı almaya çalışıyorsun yoksa? Ya da... " Ambra yüzüne oturan sinsi gülümsemeyi engelleyemedi. Granger'ı burada rezil edecekti. Draco'ya yaptıklarının hıncını ondan çok fena alacaktı.

" Ya da ne? " dedi, hırçınlıkla. Granger kolay öfkeleniyordu.

" İçeri girdiğinde gördüğün manzara hoşuna gitmedi mi yoksa diyecektim. " yüzüne oturan sinsi gülümsemesiyle birlikteki sesiyle birlikte Granger taş kesilirken kompartımandaki sesler sustu. " Seninn de dediğin gibi Granger. Safkan aileler için normal ama girdiğinde pek bir şaşırmış görünüyordun? " Granger söz konusu erkekler olduğunda kesinlikle utangaçtı ve Ambra bunu dibine kadar kullanacaktı. Onun bu utangaçlığı onu bambaşka bir yere getirecekti.

" B-ben.. " şokla bakıyordu gözleri. Ne demesi gerektiğinden emin olamamış gibiydi.

" Hermonie ile doğru konuş, Malfoy! " Weasley'i kimse umursamadı. Draco da şaşkındı ancak en sonunda Ambra'nın ne yapacağını anlayarak yüzüne bir sinsilik yerleştirdi. Ambra Slytherin gerçekten de kurnazdı.

" Yoksa bunca yıl Draco ile uğraşmanı başka bir şeye mi yormalıyız, ne dersin Granger? " kız tekrar kekeledi ve bir şey diyemedi. " Zavallı Victor, basit bir kıskançlık oyunun kurbanı olmuş. " kız gene kekelerken Ambra'nın suratındaki ifade büyüdü. Normal bir tepkiyle buna kimse inanmazdı ama söz konusu Granger'ın tepkisi olduğunda herkes yutmuştu.

" Ben... Asla... " Ambra gene durmadı ve devam etti.

" Görüşürüz, Granger. Üzülmeni umursamadığımı düşünürsek açık açık söylemek gerekirse, yalnız kalmak istiyoruz. Sen burada üzüntünü yaşa olur mu? " Ambra ayağa kalktığında Draco da hemen kalktı ve ard arda kompartımandan çıkarak Slytherin bölümüne gittiler.

" Ambra çok fenasın. " Draco'nun keyifli sesiyle güldü.

" Ben bir şey yapmadım ki, verdiği tepkiyle kendi sonunu getirdi. " en sonunda ikisi de omuz silkti ve Pansy ile Blaise'in oturduğu kompartımana yerleşirken tüm tren bu haberle çalkalanıyordu.

Granger, Malfoy'a âşık!



Geçen bölüm neden yorumum yoktu?? O kadar bekledim belki yorum atarsınız diye :( Size yeni bir kampanya öneriyorum! Eğer her bölüme 20'yi geçik oy gelecek sözü alırsam, günde yazdığım bölümleri 2'ye çıkarırım! Bir sabah bir akşam olmak üzere iki bölüm. Siz yorumları yapın bende bölümleri yazayım. 20 yorum gelmediği günlerde tek bölümle idare edeceksiniz artık :) Görüşürüz! 

The Curse of Fear ✭ Draco Malfoy ✭Where stories live. Discover now