26. kapitola

103 7 7
                                    

Ruby vklouzla dvojkřídlými dveřmi do obrovského sálu. Ze všech stran na ni blikala zářivá světla plamenů svíček, jež hořely zavěšené na zdi. Ale nebyla to ta pronikavá neonová světla, která oslepovala. Tahle ji spíše hřála.

Rozhlédla se po celém sálu. Stoly, které někdo ledabyle roztrousil po místnosti, dodávaly sálu neuspořádaný vzhled. V rohu někdo hrál na nablýskaný černý klavír. Celý ples doprovázela měkká hudba linoucí se od klavíru. Přivanula k ní i vůně čerstvě řezaných květin. Nadechla se. Ucítila levanduli, lilie a tropické orchideje.

Snažila se najít Lucase, ale v místnosti, kde se nacházelo plno mužů, se její orientace téměř ztrácela. Rozhodla se najít aspoň Gwendolyn. Zahlédla je s Gideonem u jednoho stolu v ruce se skleničkou červeného vína. Odfrkla si.

No, jistě, a skončí to jako před pár lety, pomyslela si, když si vzpomněla na jeden večer z knihy, když se Gwen opila a zpívala píseň z 21. století.

Kolem ní se mihly blonďaté vlasy se zástupem zrzavých a kaštanových. Okolo se Lucase se vinuly dvě dívky v nádherných šatech. Hnědovláska si uhladila šaty broskvové barvy a našpulila losové rty, zatímco rudovláska se svými smaragdovými šaty vůbec nepárala. Raději si rudé tváře znovu přejela pudrem. Zamrkala na Lucase bleděmodrýma očima.

Ruby odvrátila pohled, ale nechtěla to nechat jen tak. Myslela si, že sem Lucas přišel s ní a ne, aby obletoval nějaké nemravné dívky z osmnáctého století. Zastrčila si uvolněný vlas za ucho a rozešla se k němu.

„Lucasi," zašvitořila na něj sladce.

Luc se otočil a zaznamenal povytažené obočí své přítelkyně, které žádalo o vysvětlení. Zatvářil se jako neviňátko a sklonil oči. Chvíli, než promluvil, si pohrával se skleničkou vína.

„Ehm, lady Kristino a Margito, tohle je má snoubenka Ruby," odkašlal si. „Ruby, představuji ti lady Kristinu a Margitu. Obě dvě to jsou nadané spisovatelky."

Ruby obrátila oči v sloup. Tak spisovatelky. V téhle dobře to bylo spíše pokládáno za pobuřující, ženy většinou seděly doma.

„Lady Ruby, co ovládáte vy?" zamračila se na ni hnědovláska.

Ruby jí dlouho nenávistný pohled oplácela, ale brzy ucukla, protože se do ni zabodával jako ostře nabroušené nože.

„Tančím různé tance, maluji a tančila jsem i balet," usmála se na ni předstíraně Ruby.

Lucas ji vzal za ruku, ale ona se mu vytrhla. Nenávistně si měřila ty dvě dívky před sebou, jímž asi nikdo nepověděl, jak se správně líčit a nepřehánět to.

„Omluvte nás, ale půjdu si se svou snoubenkou zatančit menuet," omluvil je Lucas.

Ruby se zatím v klidu nechala vést na parket. Tak snoubenka, procedila tiše mezi zuby. To mu ještě oplatí.

OPRAVENO: 20.03. 2019

Drahokamy: Rubínová RubyWhere stories live. Discover now