19. kapitola

105 7 7
                                    

„No tak, neošívej se pořád. Jak tě má potom člověk zašněrovat, když ani nevydržíš chvíli v klidu?" stěžovala si na Ruby madame Rossini, když se dívka neustále kroutila na všechny strany, aby mohla uniknout krutému sevření ze strany toho prokletého korzetu.

„A kdo v tom má vydržet? Je to celé načančané, nadýchané a děsně holčičí s růžovými mašličkami," zkritizovala celý korzet od shora dolů.

Madame Rossini našpulila rty. Ještě se nestalo, aby si nějaká dívka malinko stěžovala. Všechny si rychle zvykly na sevření, kdy se málem udusily, ale jen tahle černovláska měla proti všemu nějaké výhrady.

„Zlatý labutí krček, drahoušek Gwendolyn byla zlatá oproti téhle malé fůrii. Chováš se jako kluk," zapištěla rozčileně.

Ruby si založila ruce na hrudi a tím zamezila, aby se kdokoli dostal ke korzetu. Už žádné utahování a škrcení, pomyslela si v duchu.

„Ale madame Rossini, brzy poznáte, že i Ruby v sobě skrývá ženské kouzlo, stačí ho jen objevit. Na veřejnosti působí jako vychovaná dáma. Viď, Ruby?" mrkla na ni Gwen, která vešla do místnosti. Jakmile ji madame spatřila, přestala si všímat Ruby a raději se věnovala příchozí dívce.

„Labutí krčku, drahoušku Gwen, brzy pro tebe vyrobím nové šaty," rozplývala se nad ní, až každé r hlasitě zadrnčelo. Ruby se ušklíbla a vyplázla na toho slona v porcelánu, jak madame Rossini přezdívala, jazyk.

„Přišla jsem vám jen říct, že Ruby na dnešní odpoledne nebude korzet potřebovat. Podle pana George jí stačí jen obyčejné šaty na návštěvu za příbuznými," usmála se tajemně Gwen. Ruby už otevírala pusu, aby se domáhala odpovědi, kam se dnes chystají, ale druhá černovláska ji odtáhla ven.

„Hej! Zastav, kam to jdeme?" snažila se jí vyvléknout. Gwendolyn jí naznačila, ať se laskavě utiší. Kamenné zdi nepohlcovaly všechen hluk a hovor. Něco se dostalo i k cizím uším, což se v tomto případě nemohlo stát.

„Mám ti vzkázat vzkaz od velmistra Lóže. Dnes odpoledne se odcestuje za Lucy a Paulem, mými rodiči. Poprvé použiješ svůj rubín. Cesta na začátek dvacátého století tě částečně vyčerpá. S pomocí paní Jenkinsové se teď připravíš koncentruješ a budeš chvilku meditovat, abys nabrala síly," prozradila jí Gwen.

Ruby se zatvářila otráveně. Neměla chuť zůstat v klidu. Její tělo jí to nedovolovalo. Načerpala až moc energii na dnešním posezení v kavárně. Ale neprotestovala, místo toho se otočila a zamířila do tanečního sálu, kde měla nabírat síly na dnešní akci. Lucy a Paul už čekají jen na ni.

Do konce knihy už zbývá jen asi sedm kapitol s epilogem. Pokusím se teď vydávat co nejčastěji. :D

OPRAVENO: 18.03. 2019

Drahokamy: Rubínová RubyWhere stories live. Discover now