16. kapitola

105 11 0
                                    

Ruby zaklepala na dveře. Přiběhla jí otevřít stejně stará dívka se zrzavými kudrlinkami. „Ty musíš být Ruby Thatcherová," vyhrkla v rychlosti. „Těší mě, jsem Caroline Shepherdová, sestra Gwendolyn." Ruby zamrkala, aby se trochu vzpamatovala z toho šoku. Tohle musel být dům Montroseů.

„Ach, ráda tě poznávám. Je tvá rodina doma?" usmála se slabým úsměvem. Nevěděla, jak moc je ta dívka přátelská. Ale zdála se být více než ochotná a milá.

„Jistě," ustoupila, aby mohla Ruby vejít do haly. „Doma zůstala jen má matka a Nick. Teta Glenda s lady Aristou a Charlotte šly do divadla."

Ruby si svlékla kabát a pověsila ho na věšák. Caroline na ni čekala a poklepávala přitom nohou o podlahu. Otočila se na podpatku a zavedla Ruby do salonku. Na židlích v místnosti seděli žena a chlapec se stejnými vlasy jako Caroline.

„Ehm, dobrý den." Ruby nevěděla, co se sluší v Londýně, a proto vysekla malé pukrle. Žena se zasmála uklidňujícím smíchem.

„Ruby, já nejsem lady Arista. Přede mnou nemusíš dělat pukrle." Nick, ten chlapec, se na ni posměšně díval. Ruby na něj vrhla popuzený pohled, když se dusil smíchy.

„Nicholasi!" okřikla ho ta žena a pohrozila mu prstem. Nick se přestal smát a obrátil pohled od Ruby pryč. „Ruby, říkej mi, jak chceš. Paní Shepherdová nebo Grace. Pohybuj se tu jako doma. Vím o tvém úkolu skoro všechno. Zítra také půjdeš k madame Rossini, aby ti mohla připravit šatník. A pozítří navštívíš Lucy a Paula, pozdravuj je ode mě," mrkla na ni.

Ruby přikývla. Nohy ji začaly bolet, ale ona neměla odvahu si sednout. Paní Shepherdová si toho všimla a donutila ji, aby se posadila a vzala si pár sušenek.

„Jak je v Belgii? Už jsem tam dlouho nebyla. S mým zesnulým manželem jsem ji navštěvovala, než jsme se vzali," zasnila se s úsměvem na rtech.

Caroline se zahihňala. „Mami, to už je strašně dlouho. Vždyť ti je skoro padesát. Nevykládej, že si to všechno pamatuješ do detailů. Paměť ti už slábne." Její matka se na ni dotčeně podívala.

„Caroline, doufám, že tím nechceš naznačit, že bych měla patřit do starého železa? Jinak by ses se o sebe musela začít starat. No víš, žádné kapesné, nové oblečení, přespání u kamarádek. Zkrátka bys chodila na brigády, starala by ses o nás a hlavně by s opečovávala mě. Já bych byla v důchodu."

Ruby věděla, že si s Caroline její matka dělá srandu, ale přesto Caroline viditelně pobledla. „Mami, to je v pohodě. Myslím, že to pro jistotu nechám na tobě."

Její matka spokojeně přikývla a přikázala jí, ať Ruby odvede do pokoje. Ta se vyčerpaně svalila na postel. Všimla si svého kufru, ale usnula dříve, než se k němu stihla dostat. Možná proto si nevšimla Xemeria, který právě vlétl oknem do pokoje.

OPRAVENO: 17.03. 2019

Drahokamy: Rubínová RubyHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin