11. kapitola

131 12 0
                                    

V sále se rozhostilo takové ticho, že by byl slyšet i špendlík, kdyby spadl na zem. Její rodiče těkali očima mezi sebou a sdělovali si to, čemu Ruby nerozuměla. Zůstali tu jen prarodiče, Emma a Lucas. Všichni ostatní se pomalu vytratili.

Lucas zahloubaně hleděla na rubín a neřekl ani ň. Ruby tohle ubíjelo. Čekala, až jí to konečně řeknou. „Ruby, posaď se raději," povzdechla si její matka ztrápeně. Ruby pomalu udělala to, co chtěli. Vedle ní dosedli i Emma s Lucem.

Lord Thatcher se k ní otočil čelem. „Nestali se ti nějaké věci, které nejsou normální?"

Ruby nakrčila obočí. Samozřejmě že ano. Plno takových věcí. Doufala, že už konečně odhalí pravdu. „Nechápala jsem to, prostě jsem se najednou někde objevila. Lidé na sobě měli staré šaty a nejezdila ani auta, jen kočáry s koňmi."

„Ruby, jednou se to muselo stát někomu. A osud vyvolil tebe. Nevíme, proč ty. Nenašli jsme s tvým otcem žádné záznamy. Ty máš gen."

Ruby nechtěla věřit svým uším, to nemohla být pravda. Podívala se na Emmu, která měla ve tváři stejný výraz jako ona. Jen Lucas se díval na své boty.

„Ty jsi to věděl! Nic jsi mi neřekl! Dělal jsi ze mě blázna. Nenávidím tě! Mohlo se mi něco stát." Ruby celou dobu mluvila s ledovým klidem, který byl pro Lucase nejhorší. Nedávala najevo své emoce, pouze jen vztek, i když ten také skrývala. Ale on pro to měl své důvody, které dnes zjistí.

Ruby teprve teď začala docházet souvislost vět a všech náznaků a podivností. Má gen, je jako Gwendolyn. Snažila se zachytit pohledem Emmu, která ale probodávala nenávistně Lucase. „Ruby, pamatuješ proč tvé přítelkyně neznaly ani jedna knihu Drahokamy? Je jen jedna. Chtěli jsme, abys byla trochu připravena."

Takže se to stalo? Existuje chronograf a Gwendolyn? Spoustu otázek teď Ruby kolovala hlavou, skoro ani nezaznamenala, když její matka začala opět mluvit. „Lóže existuje. Gierová toto sepsala, protože tam sama pracovala. Ten příběh se stal zhruba před pěti lety."

„Mami, ale nepotřebuju chronograf? Potřebujeme snad zabránit nekontrolovanému cestování, nebo ne?" zapochybovala. Teď už plně cítila pouto, které ji spojovalo s rubínem a její podobnost s Gwendolyn.

„Ne," vypravil ze sebe její otec. „Tvé cestování je poněkud jiné. Stačí ti pouze ten rubín, ale musíš si ho brát s sebou, jinak se nemůžeš vrátit. Další zajímavostí je, že s sebou můžeš vzít i toho, kdo v sobě nemá gen. Třeba Emmu nebo Lucase. V určité době můžeš zůstat neomezeně, klidně i po tři dny." Ruby vykulila oči, tolik to se to všechno lišilo.

„Pozítří odjíždíš do Londýna, tam tě všechno naučí a dokonce i vysvětlí. Jsme jiné odvětví cestování v čase, u nás se to předává jinak. Lucas přijede o týden a kousek později," prohlásila její matka klidně.

„Ale proč? Můžu zůstat klidně tady a oni přijedou sem. Nepotřebuji chronograf," zaprotestovala ostře Ruby. Postavila se a začala přecházet po místnosti.

„Je tu ještě jedna věc," začal její otec. „dostala jsi speciální úkol. Ve stejný rok jako ty se narodily i tři jiné dívky se stejným genem. Nevíme, co je to za úkol. Ty je ale musíš najít a přivést sem."

„Po narození je ihned vzali a schovali v čase. Jen tebe se nám podařilo uchránit. Nikdo neví, kde jsou," doplnila manžela lady Thatcherová. „Ruby, proto pojedeš do Londýna. Budeš pátrat po nich v záznamech Lóže. Žijí pod jiným příjmením. Jména jim nikdy nezměnili."

„Kdo je odnesl a proč? Jak se jmenují doopravdy?" chrlila ze sebe neuvěřitelnou rychlostí Ruby. Chtěla vědět vše, a to hned.

„Ti, co nechtěli, aby se naplnil jejich osud. Vy čtyři máte splnit zvláštní úkol. Jejich pravá jména znějí: Emerald Colletová, Diamond Carlyleová a ..."

Ruby přerušila matku. „Mami, všechny jsou ale aristokratky jako já. Všechny tyto belgické rody znám. Může mi to trvat ale i roky, zkrátka neomezený čas." Trochu se jí ulevilo, není nijak omezená, ale všechno se zdálo ještě moc pohádkové.

„Ne, Ruby," vyvedl ji z omylu její otec. „pokud úkol nesplníte do 21. března, všechny umřete. Neznáš jméno té poslední, která je Lucasovou sestrou. Sapphire Towerová."

OPRAVENO: 16.03. 2019

Drahokamy: Rubínová RubyWhere stories live. Discover now