6. Zamračeno

664 110 8
                                    

Ráno bylo slunečné, jako by se mi příroda chtěla vysmívat. Moje nálada byla totiž hluboko pod bodem mrazu.

Zamračila jsem se na svůj obličej v zrcadle a plivla na něj Felixovu pastu. Pak jsem plivanec s pocitem viny zase utřela. To je strašné, už si ani nedokážu stát za svým rozhodnutím, i když jde jen o to, jestli poplivat zrcadlo!

Jako černý mrak jsem odplula do kuchyně a pokusila se najít něco k snědku. Moc tam toho nezbylo - Felix už stejně předtím, než se přestěhoval, jedl pořád u nás -, a tak jsem skončila u balíčku sušených švestek. S miskou v ruce jsem se vydala na průzkum bytu.

Přemýšlela jsem, jak dlouho jsem tu nebyla. Kdysi dávno, když jsme se seznámili, jsme u Felixe s Lau strávily pár příjemných večerů, jenže časem se přesunul on k nám a já nikdy neměla důvod se sem jít zase podívat.

„Páni," vydechla jsem, jak jsem vkročila do pracovny. Panoval tam příšerný nepořádek, ale mě upoutala velká fotografie v stříbrném rámu nad zaházeným pracovním stolem. Byli jsme na ní my tři, drželi jsme se kolem ramen, všichni s obrovským úsměvem na tváři a kočičími fousky, Lau měla v ruce růžovou cukrovou vatu.

Byla jsem hrozně ráda, když mě vyrušilo zabušení na dveře.

„Rito? Přinesl jsem ti snídani!"

Pět plus jeden kocourKde žijí příběhy. Začni objevovat