KÖTÜ BABA

1.6K 126 11
                                    

Şiddetle yağan yağmurun ortasında kalmış bir fidan misaliyim. Yaşadığım imtihanların rabbimden geldiğine olan inancımla, imanımla direniyorum. hayata nefsime insanlara sadece bir umutla

Ben daha babam olduğunu kabullenemezken birde babam olduğunu sandığım adamın kötü adamlardan olması canımı o kadar çok yakıyor ki...
Annem odaya elinde bir bardak suyla girdi gülümsemeyle karışık bir hüzünle.Ve yatmakta olduğum koltuğun kenarına oturdu kıvrılmış olan eteğini düzeltirken.

-" Hiranurum kızım biraz daha iyi misin  bizi çok korkuttun?"

-"İyiyim anne ben.. "derken elimi başıma götürdüğüm gibi telaşla karışık bir endişeyle "örtüm örtüm nerede anne? "..
Annem benim kollarımdan yavaşça tutup kendime gelmemi sağladı.

-"Endişelenme hiranurum kızım birtanem ahad evde değil endişelenme sen biraz dinlen daha sonra kursa gideriz olur mu?"dedi annem tebessüm ederek bu sefer sadece bana tebessüm etmemiş umut da mutluluk da vermişti biraz huzurda..
Ama çok uzun sürmedi yine mutluluğum ahad'ın söyledikleri kulaklarımda çınlamaya başladı durmaksızın beynimi kemiriyordu.
"Talip kiremitcioğlu senin babanmış."
Anneme doğru çevirdim başımı kuvvetli bir şekilde yutkundum ellerimle eteğimle oynayarak sordum sorumu anneme..

-"Anneciğim beni o adam'a vermiyeceksin değilmi lütfen söz ver bana"dedim ellerimi yüzüme kapatıp küçük bir çoçuk edasıyla aktı gözyaşlarım en derinlere

Annemin elleri beni buldu beni kendisine doğru çekti göğsüne doğru çekti bedenimi.Başımı okşadı nur yüzüyle gülümsedi bana her bir dokunuşu içimde yanan kor ateşin sönmesinin garantisiydi sanki..

-"Allah ü Teâla izin verdikçe ömrüm yettiğince senin hep yanında olacağım seni hiçbir zaman yanlız bırakmayacağım sana söz veriyorum birtanem bana güveniyorsun değil mi? "
-"Herzaman sana güveniyorum ve seni çok seviyorum iyiki hayatımdasın iyiki varsın birtanecik annem benim"deyip öpücük kondurdum annemin narin eline..

KURS YOLU (Tamamlandı)Where stories live. Discover now