REGAİP KANDİLİ

1.6K 130 16
                                    

Sabahın sessizliği yerini şiddetli yağan yağmura bırakmıştı.Annem hocalar odasında yanlız olduğu için nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu.Herkez uyuyordu kurs sessizliğe bürünmüştü.Yatağımı toplayıp dolabıma yerleştirdikten sonra annemin yanına gitmeye karar verdim.Annem daha iyi gözüküyordu, ama içini Allah bilir..

Annemi babasını kaybedeli aradan on gün geçti. Annem günden güne daha iyi olmaya başladı.On günün nasıl geçtiğini ne siz sorun ne ben söyliyeyim.

Bugün sabah daha bir neşe ve huzurla uyandım. Çünkü bu gün regaip kandili, dün gece az da olsa yorulduğumuz hazırlıkları bugün sergileme vakti..
Bütün arkadaşlarımın ve benim içimde bir heyecan aldı başını gidiyor, Allahım sen bizlere yardım et amin!..
*****
Akşamüstü heyecanımız kat be kat artmış elimiz ayağımız birbirine karışmıştı. Annem babasının ölümünü az da olsa unutmuş, bizimle heyecanımızı paylaşıyordu.Akşam yemeğini yeyip namazlarımızı kıldıktan sonra hazırlıklarımız tamamdı. Dakikalar sonra sohbet programımız için komşular, çocuklar herkes yavaş yavaş gelmeye başlamıştı.
Derin derin nefes alarak gelen misafirleri karşıladık, lokum ve bisküvi dağıttık.
Annesiyle tartışan bir kız dikkatimi çekti. İstemeyerek de olsa konuşulanlara kulak misafiri oldum.
Kız pantolonun üzerine girdiği eteği ve öylesine başına taktığı örtüyle zorla gelmişe benziyordu.Annesi ise hanım hanımcık kibar bir kadındı, derler ya anneler herzaman melektir diye bunun doğru olduğuna karar verdim, şuan..
-"Anne ne işim var benim burada ya ne güzel ben leylaya gidicektim yeni çıkan bir film izlicektim off bu ne ya şimdi?.." dedi annesini dürterek..
Annesini gayet sakin bir şekilde:
-"Kızım bu gün kandil başka zaman izlersiniz filmi bu gün burada olmamız gerekiyor, abin buraya geldiğin için çok mutlu oldu, hem bu gece ibadet etmeliyiz"dedi.
Kızı "off'çekerken yanımıza geldiler.
Annesinin elini öpüp sarıldım.
-"Kandiliniz mübarek olsun".
-"Sağol kızım seninde"dedi lokum alırken..
Kıza elimi uzattığımda tutmaya bile tenezzül etmedi.İçimden estağfrullah deyip diğer gelen misafirleri karşıladım, arkadaşlarımla birlikte...

Herkesin geldiğinden emin olunca arkadaşlarım içeriye geçti. Bu gece yıldızlar bir başka parlıyor, kandili, müjdeliyordu.İçime gecenin serinliğini çektim. Tam kapıyı kapatacakken bir el kapıyı kapatmama engel oldu.Vücüdum buz kesti, derin derin nefesler alarak bedenimi az da olsa sakinleştirdikten sonra kapıyı açtım.
Gözlerimi yere kenetledim. Kapıdaki bir erkekti. İçimde kendime engel olamadığım bir panik oluştu.
Endişemi yenip kapıdaki kişiye kulağımı verdim ama hala ellerim titriyordu.Ne oluyordu kötü birşey olmasın Allahım?!...
-"Şey annem bende kimliğini unutmuş ta verirseniz mutlu olurum"dedi.
-"Tabiki"dedim sesimin titremesine engel olamayarak..
Kapıyı kapattıktan sonra elimi kalbime koyup bir süre öyle durdum.Endişemi yendikten sonra gözyaşlarımı elimle silip sohbet programı için hazırlanan odaya geçtim.O adam neyin nesiydi bilmiyordum ama gecenin bu saatinde ve böyle bir gecede karşıma çıkması kaderin bana oyunuydu belkide..
*****
Elimde kimlik öylece bekledim bir süre, aklım başıma gelince kimlikte adı "asiye sevengiller" olan kadını aramaya başladım. Aklım bugün başımda değildi, heyecandan sanırım.
Kimlikteki fotağraftan asiye hanımı kolayca buldum ve selam verdim.
-"Selamün aleyküm asiye hanım sizmisiniz acaba? " dedim..
Asiye hanım olduğunu tahmin ettiğim kadın başını şaşkınlıkla bana çevirdi.
-"Evet benim buyur kızım?"dedi.
Yanındaki kız da suratsız suratsız bana bakıyordu.Dalgınlığımı üzerimden atıp konuşmaya başladım.
-"Şey oğlunuz kimliğinizi getirdi onda unutmuşsunuz"dedim yutkunarak...
Asiye hanımın bir anda yüzü aydınlandı ve gülümsedi.Az önceki şaşkın ve endişeli halinden eser yoktu.
-"Teşekkür ederim kızım" dedi ben kimliği asiye hanıma uzatırken..
*****
Nihayet sohbet programının vakti gelmiş herkes davete icabet etmişti.
Annem giymiş olduğu su yeşili elbisesi ve beyaz başörtüsünün içini canlandıran mavi renk ile nur gibi parıldıyordu adeta..
Ben ve arkadaşlarım bu geceye özel olarak dikilmiş olan uzun beyaz güpürlü elbise ve yeşil başörtüsüyle anneme eşlik ediyorduk..
Annem sohbete başladığında anneler çocuklarını uyutmuş büyük bir ilgiyle annemi dinliyorlardı. Ama asiye hanımın kızı elindeki telefonla ceketinin arasında meşgul oluyordu. Bilmiyordu ki neleri kaçırdığını...
-"Selamun aleyküm kardeşlerim hepiniz hoş geldiniz Allahın evine. Rabbim sizlerin bizlerin bu kutlu gecede dualarımızı kabul etsin inşeAllah (amin)...
Receb ayının ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ (c.c) bu gecede, Müminlere, ragibetler (ihsanlar, ikramlar) yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Regaib gecesi'nde yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.Recep ayına girmiş bulunuyoruz.Dilerseniz arkadaşlarımızın sizler için hazırladığı etkinlikleri izleyelim."

KURS YOLU (Tamamlandı)Where stories live. Discover now