Kursa Veda

3.5K 263 12
                                    

Cahide Hoca kapının sürgüsünü yavaşça açıp gözleri yere kenetlenmiş bir şekilde:
-"Buyrun kime bakmıştınız"?dedi.
Kurstaki bütün kızlar cama kenetlenmiş ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk.
Esmer uzun boylu iri yapılı komiser:
-Biz tapudan geliyoruz,oturmakta olduğunuz evin aylardır vergisi ödenmemiş ve bu ev hakkında mühür vurulma kararı çıkmıştır.Buyrun buda mühür vurulması yani kapatılması gerektiğini gösteren belge.Cahide Hoca belgeyi eline aldı ve yüzü soldu.Herkes meraktan çatlıyordu bende dahil.
Cahide hoco içinden şunları geçiriyordu: "(Ben bunu kızlara nasıl anlatacağım,Allahım sen bana yardım et!?)".Cahide hoca yanımıza yavaş adımlarla ilerliyordu,yüzünün solgunluğundan ve yavaş adımlarla kursa doğru gelmesinden bir şeylerin kötü gittiği az çok anlaşılıyordu.Nihayet Cahide hoca kursa gelmiş herkesi bir araya toplamış bizimle önemli birşey konuşacağını söylemişti.Herkes pür dikkat Cahide hoca'nın çıkacak kelimeyi merakla bekliyordu.Cahide hoca kendini toparlayıp konuşmaya başladı:
-"Kızlarım bunu size nasıl söyleyeceğimi inanın ki bilmiyorum,gelen memur bey bana bu kursun kapatılması hakkında çıkan kararın belgesini verdi.Burayı üç saat içerisinde boşaltmamız gerekiyormuş,çok üzgünüm bir anda belgeyi görünce bende şaşırdım ama durum bu lütfen kendinizi bırakmayın olurmu?hayırlısı böyleymiş kadere karşı çıkamayız,ben ailelerinize haber vereceğim,ben ailelerinize haber verirken kızlarım sizde eşyalarınızı toparlayın ve kendinizi üzmeyin"dedi.Aslında Cahide Hoca bize üzülmeyin diyordu ama kendisi bizden daha çok üzülüyordu ama ben anlamıştım yüzü solmuş rengi atmıştı resmen.Cahide Hoca kızların annelerini ararken bizde şaşkın şaşkın eşyalarımızı topluyor,bir yandan da üzüntüden hüngür hüngür ağlıyorduk.Daha fazla dayanamadık ve birbirimize sımsıkı sarıldık,sanki biz birbirimize sımsıkı sarılınca bizi ayıramazlarcasına.
Bunun adı kader değilde neydi ki?"Allah'ım sen bize yardım et"diye geçirdim içimden.Bir anda kapı açıldı ve Cahide Hoca içeri girdi.
-"İyimisiniz Kızlar"?dedi.
-"İyiyiz"dedik,zar zor kendimizi toparlayarak.Cahide Hoca yanımıza geldi ve bize sımsıkı sarıldı.O huzur ve umut veren sesi ile konuşmaya başladı.
-"Herşeyde bir hayır vardır sıkmayın canınızı"dedi.
Evet haklıydı aslında ama birbirimize okadar çok alışmıştık ki,kendimizi zar zor toparlayıp geri kalan eşyalarımızı da topladık.Ve artık gitme vakti gelmişti,canımızdan bir parça burda kalacaktı,yürekten bağlıydık biz kursumuza.Eşyalarımızı alıp kapının önünde aileleri beklemeye başladık.
Zaman okadar çok hızlı akıp gitmişti ki biranda ard arda herkesin ailesi geldi,helalleştik,sarıldık,hayır dualarıyla ayrıldık.Herşey bir anda olmuştu.Cahide Hoca ve ben kilit vurulan kursumuzun önünde öylece kalakalmıştık.Bavulumun sürüp yürümeye başladım,yanlız kalmak beni herzaman korkutuyordu.Yanlız kaldığım zaman korktuğum zaman yanımda "korkma kızım" diye beni avutan bir babamda yoktu.Baba kokusunu bile herzaman çok merak etmişimdir,babasına sarılan kızlara hep özenirdim,hala da özenirim.Kendimi kimsesiz ve çaresiz hissediyordum.Gözyaşlarıma engel olamadım ve ağlamaya başladım.Gözyaşlarım yanaklarımdan süzülürken omzumda bir el hissetmiştim.Bir an korktum ama omzumdaki elin Cahide Hoca olduğunu anlayınca içim rahatladı,ve içim huzurla doldu.Biran düşününce Allah'ın izniyle Cahide Hoca yanımda oldukça yanlız değildim,kimsesiz değildim,çaresiz değildim çok şükür.Gözyaşlarımı sildim,yürümeye başladık.Yolun nasıl geçtiğini anlayamamıştık.Geldiğimiz ev kursa göre daha eski ve bakımsızdı.İçimden "sokakta kalmaktan iyidir"diye düşündüm.
Cahide Hoca çantadan çıkardığı büyükçe anahtarla kapıyı açtı.
-Buyur kızım gir içeri eve girerken de meleklere selam vermeyi unutma olurmu kızım dedi ve gülümsedi.
Bende sağ ayağımla besmele çekerek"Esselamü Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatü"diyerek eve girdim.Cahide Hocada besmele çekerek sağ ayağıyla meleklere selam vererek içeri girdi ve kapıyı kilitledi,sürgüyü çekti.
Cahide Hoca ve ben bavullarımızı bir kenara bıraktık.İkindi namazı geçiyordu.Lavaboda güzelce besmele ile abdestimizi aldık.Seccadelerimizi beyaz ve yeşil desenli halının üzerine serdik.Tekbir getirip niyetlerimizi ettik ve daha sonra Tadili erkan üzerine ve huşu içerisinde namazımızı kıldık.
Ben rafda duran Kuran-ı Kerimi alıp cam kenarına oturdum.Ben kuranı kerim okumaya dalmışken bir anda kendime geldim ve Cahide Hocanın sesini duydum.
-Hiranur kızım beni duymuyor musun?
-Duydum anne hemen geliyorum yanına.
İnanın ben bile nasıl anne dediğimi anlamadım Allah söyletti herhalde.
Mutfağa gittiğimde annem mutluluktan ağlıyordu.Beni görünce bana sımsıkı sarıldı."Canım kızımm" dedi iç çekerek.Beni iki yanağımdan ve anlımdan öptü.
-"Kızım sana birşey söyliyeceğim ama üzülmek darılmak yok anneye tamam mı"?
-Peki anne
-Bak kızım ben senelerdir senin bana anne demeni bekliyordum ve Allahü Tealaya bin şükür ki dedin sonunda,Allaha ne kadar şükür etsem az dedi akan gözyaşları mutluluktandı, gözleri parlıyordu mutluluktan adeta gözlerinin içi gülüyordu.
-Canım kızım seni çok seviyorum sana hem annelik hem babalık yaptım,senden sadece tek birşey istiyorum,ama asla seni zorlamıyorum istemiyorsan söylemek zorundada değilsin ama hatrım için bana artık bundan sonra "Anne"dermisin dedi gözyaşları süzülürken.
Bende dayanamadım ve ağlamya başladım.Anneme sarıldım.
-Anne ne demek sen beni bu yaşa kadar büyüttün yetiştirdin besledin üzerimde çok hakkın var ve sen sadece benden sana anne dememi istiyorsun eğer mutlu olucaksan tabiki anne derim,çünkü sen mutlu olunca bende mutlu oluyorum annem dedim.
-Çok mutlu ettin beni kızım
dedi o hoş gülümsemesi ve huzur veren sesiyle.
Ne yalan söyliyeyim annem mutlu olunca bende mutlu oluyordum.
"Allah'ım bana böyle bir anne verdiğin için sana nekadar şükür etsem az".İçimden dua ettim.
Sofra bezi ekmeği ve eleği alıp odaya serdim.Annem'le birlikte yemekleri odaya taşıdık,tek bir tabaktan sünnet olduğu için, bizde tek tabaktan yemeği tercih ettik.Yemeği yedikten sonra anneme bulaşıklara yardım ettim.Üzerimi değiştirdim.Koltuğa oturdum ve gökyüzünü izledim.
Allah'u Teala ne kadar güzel eşsiz yaratmıştı herşeyi.
Başımı camdan çekince annemin taburenin üzerine koyduğu çayı ve bisküvileri gördüm.Çaydan bir yudum aldım ve daha sonra çay çok sıcak olduğu için bende bisküvileri çaya batırmaya karar verdim.
Ve nihayet çayım bitmişti.Yağmur atıştırmaya başlamıştı.Hava soğumuştu.
Annemin dizinin üzerine başımı koydum.
-Anneciğim bana bu evin hikayesini anlatırmısın?dedim. Gülümsedi.
Anlatmaya başladı.
-Ben de senin gibi büyüdüm biliyorsun,burası benim ilk kursumdu büyüdüğüm kursumdu.Bu evin içerisi hatıralarla doludur,senelerin evi.
Bak ben ilk dersimi yan odadaki rahleyle vermiştim,mesela bak bu benim ilk kuranım dedi,eskimiş ve yıpranmış bir Kuran-ı kerim'di ama hala okunaklıydı.
O anlatırken ben kendimi uykuya teslim etmiştim bile.
-Kızım kalkarmısın bak saat kaç oldu sabah namazı geçiyor demesiyle bir heyecanla yerimden kalktım,güzelce abdestimi aldıktan sonra seccademi serip namazımı kıldım.Annem de bu arada kahvaltıyı hazırlamıştı.
Sabah namazından sonra hergün mutlaka yasin okurdum bana çok faydası oluyordu.
Kahvaltımızı yaptıktan sonra evi gezmeye karar verdik,annem bana evi anlatıcaktı bende dinleyip inceleyip birşeyler öğrenecektim.
Arka odaya doğru yürüdüğümüzde buranın daha eski olduğunu gördüm dememle yağan yağmurun suyu basıma damlamıştı bile.
Az bir süre sonra tahtalar kopmaya başladı,bizde bir hücumla kaçarken annemin başına gelecek olan tahta parçasını elimle tuttum elim kanamıştı ama umrumda değildi ter derdim anneme birşey olmamasıydı.
-Kızım iyimisin?! Telaşlı bir halde.
-Hadi anne evden çıkmalıyız,iyiyim ben hadi biran önce çıkalım dedim.
Hızla bavullarımızı ve yanımıza ekmek ve su alarak apar topar dışarı çıktık.
❤👐🤗🙂☺😊
Karşımızda bir de ne görelim?!
Canlarım biliyorum bir aydan beri size bölüm yazamadım aslında yazmıştım ama düzenleme yapılması gerekiyordu.Sınavım vardı az biraz ona çalıştım bu yüzden yeni bölüm gelmemişti.Allah'ın izniyle sizlere yeni bölümümü düzenleyip geldim.Umarım okuyunca beğenirsiniz sizleri çok seviyorum öptüm😍😚😍😋😍
Bu arada yorumlarınızı ve votelerinizi bekliyorum.
Unutmayın yorumlar okunma veya vote çok olunca yazarınıza daha çok ilham geliyor😉
😋😋😘
Benim bulduğum müziği ekleyemedim I'm sory.
Selametle kalın..🤗😚🤗😚🤗😊😆

KURS YOLU (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin