7. kapitola - Filip Black

2.8K 142 20
                                    

Ahoj, je tu další kapitola.

„„Stávej, ty kluku, dojdeš mi na nákup!" ozval se křik jeho tety. Harry rychle otevřel oči. Hned se podíval na malý stolek, kde stála klec. Neuvěřitelně se mu ulevilo, když uviděl Hedviku, jak spokojeně spí.

„Počkat! To by ale znamenalo, že všechno, co se stalo, byl jen sen," zašeptal si Harry pro sebe a hned jak si tohle řekl, zvedl se z postele a šel k dřevěnému stolu. Vytáhl ze šuplíku kus papíru, pak vzal do ruky tužku, jelikož u sebe neměl ani brk nebo kalamář. Rozhodl se napsat krátký dopis, alespoň takhle:

Milý Rone a Hermiono,

tuším, že jste spolu tak Vám píšu jeden dopis dohromady. Chtěl bych Vás poprosit, jestli byste se mi nepostarali o Hedviku. Ona se tady docela dost nudí a já na ní nemám čas.

Harry

Harry si ještě jednou dopis přečetl, a pak ho složil a vložil do obálky, kterou vytvořil z papíru. Jen doufal, že se ta obálka cestou nerozpadne.

Harry si ani neuvědomil, že mu Hedvika sedí na pravém rameni celá natěšená na dlouhý let. Lehce sebou cuknul, když ho jemně klovla do ucha, ale hned se trochu pousmál, sundal si jí opatrně z ramene a postavil ji na stůl.

„Hedviko, poletíš do Doupěte a dáš tenhle dopis Ronovi a Hermioně a zůstaneš tam, ano?"

Hedvika se na něj podívala se smutkem v očích, ale zdálo se, že mu rozumí.

Harry ji pohladil po peří, a pak jí odnesl k oknu. Sova se na něj naposledy podívala, a poté se vznesla do vzduchu.

*

O dvě hodiny později šel Harry po chodníku a v ruce měl čtyři tašky s nákupem, které nebyly zrovna lehké a aby toho nebylo málo, začala ho bolet hlava a všechno se s ním začalo točit.

„Chlapče, jsi v pořádku?" ozval se mu za zády hluboký mužský hlas. Pomalu se zastavil a přikývl. Chtěl pokračovat v cestě, ale zabránila mu v tom ruka na rameni, která si ho otočila k sobě. Harry se teď díval do tváře muže, jenž byl velmi bohatý. Tento muž se jmenoval Filip Black a vlastnil velkou firmu, kde pracoval strýc Vernon




                                                                                 Filip Black 

                                                                                 Filip Black 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Harry toho muže, viděl minulý rok poprvé u nich doma. Jeho strýc mu řekl, že si ho pan Black přeje poznat, ale on absolutně nechápe proč. Ani Harry to nechápal.

Obrázek jsem našla na internetu. Je to můj oblíbený herec.  

Láska nezná hranic -  snarryWhere stories live. Discover now