-TRIVIA-

98 6 18
                                    

(a.k.a. Önemsiz Bilgiler)

Aki Shira:

1-Lise 2. Sınıf öğrencisi. Aynı zamanda sistemdeki en genç ajanlardan biri.

2-Japonya doğumlu olduğu bilinir ama ne ARMA üyeleri ne de Kiseki no Sedai buna inanmaz. Çünkü aynı zamanda 12 dil bilir ve 6 tane ülkenin kültürüne de kendi insanıymış gibi aşinadır. ( Türkiye dahil )

3-Çocukları, her şeyidir. Kesinlikle… her şeyi.

4-ARMA olarak yarattıkları ilk robot olan R-12’nin seslendirmesi ve planı Akira’ya aitti. ARMA’nın haberi olmadan yarattığı ilk robot Nomi-chan ise, 30 santimetre boyunda bir bebeği anımsatıyordu.

5-Çocukların hepsinin planı aynı zamanda bitti ama Ruh Özütünü ilk başta Midorima aldı. Diğerlerinden farklı olarak, Kuroko’yu onlardan bir hafta sonra bitirdi. (geçen bölüm gördünüz zaten)

6-Kimi zaman -yani her zaman- hırçın bir kedi gibidir fakat saçları, onun kontrol kumandasıdır. Bu yüzden çocuklar, ondan bir şey istedikleri zaman hep saçlarıyla oynarlar.

7-Basketbolu küçüklüğünden beridir oynar. Lakabı ise ‘’ Zaman Gezgini ‘’ dir çünkü aşırı derecede hızlı ve görünmezdir. Ayrıca çocuklara taktiklerini kazandıran kişidir.

8-Bir keresinde Matematik yazılısında ismini ‘’ Ra (Aki+Shi) ‘’ halinde yazdığı için yazılıdan tam puan alamadı. Onun dışında özellikle sayısal ve dil dersleri iyidir.

9-Çocuklar – Kuroko hariç- , onun aşırı korumacı olmasından nefret ederler.

10-1.66 boyunda ve Aomine’nin hep onun moralini bozmak için ortaya attığı iftiralara rağmen 52 kilodadır.

11-Cam mavisi gözleri ve siyah, düz saçları vardır. Ayrıca saçlarının iki kenarında iki kulakçığı var. Ne zaman taramaya kalksa yeniden baş kaldıran iki saç kulakçığı. Aynı zamanda çocukların eğlence konusu.

 Aynı zamanda çocukların eğlence konusu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

(Aynen şu şekilde. Ve evet, ben yaptım.)

12-Bazen uykusunda Murasakibara’nın saçlarını örer, fakat o istemediği sürece kesmez. Bir keresinde Akashi onun saçlarını kesmek istedi ve Akira, onun makaslarını toplattı.

13-Zamanında bir adamı öldürmesi gerektiğinde, Akashi’nin makaslarından birini kullanmıştı. En sevdiğini.

14-Zone’a girmek için Zone’a girmesine gerek yoktur. O her zaman Zone’dadır.

15-Sporların çoğunda iyidir.

16-ARMA’da en çok Momoi’den nefret eder.

17-Bir keresinde Aomine bir kızla ondan gizli buluştu ve Akira, onları basıp Aomine’nin eski sevgilisiymiş gibi davrandı; çünkü kız sistemin eski üyelerinden biriydi. Sonra ayrıldılar.

robots in basketball || kuroko no basket Where stories live. Discover now