Nika_Elis

22 2 3
                                    

Co tě k přivedlo k čtení nebo-li psaní knížek ?
Nika- Píšu od té doby, co to umím. (mohlo mi být šest let, když jsem napsala asi svou první 'knížku' "strašidelni hrat"...) Doma mám spoustu sešitků, knížek a zápisníků s pohádkami a příběhy. Většina sloužila jako dárky pro mé sourozence. Zkrátka a dobře mě psaní neskutečně baví. Na papír si můžu vybít svou (někdy přehnanou) fantazii a vždy se do děje mého příběhu vžiju. Co se týče čtení, jsem docela náročná. Když je ale děj originální a promyšlený, od knížky mě pak jen tak lehko neodtrhnete. Mám ráda, že jen slovy se dokážu rozesmát. Nebo mě naopak dojmou. Psaní je umění, které miluju!

Jsi spokojena se svými knížkami ?
Nika-Nedá se to tak úplně říct. Pořád bych něco měnila a vylepšovala. Takže asi, ne. Nejsem spokojená. Myslím ale, že se posouvám dopředu, a to je důležité. Když je člověk s dílem spokojený, znamená to, že už nic lepšího ze sebe nevydá.

Skamarádila ses s nikým z Wattpadu ?
Nika- Asi se nedá říct 'skamarádila'. Je tu hodně lidí, co má stejné názory, styl humoru atd. Zkrátka si s nimi rozumím Najde se i pár takových, kteří mě podporují. Kamarádství je pro mě ale ještě něco osobnějšího.

Jak sis našla Wattpad ?
Nika-  Pokud si dobře vzpomínám, objevil ho můj brácha. Po mém odbití, "To bude zase nějaká kravina...", jsem si applikaci opravdu nainstalovala. A světe div se, po roce jsem ji dokonce začala používat! Tolik k mému seznámení s Wattpadem :D

Jaká je tvoje nejoblíbenější knížka?
Nika- Momentálně je to jednoznačně Harry Potter. Mám ale taky dost ráda trilogii 'Vzdušné zámky', 'Za hlasem srdce' a 'Konec snění' od Jacqueline Wilsonové. Co se týče knih na Wattpadu, mám oblíbených několik. Obecně mám ráda fantasy, romantické knihy (ne ale Mary Sue, tuctové a ohrané případy. Na wattpadu je příklad dobré romantické knížky třeba ‚Plán A'.) a humorné. Příběh musí být zkrátka originální, a už pak tolik nezáleží na žánru.

Jaké knížky se ty nelíbí ?
Nika- Mezi "normálními" knihami toho asi moc nebude. Na Wattpadu jich ale pár je. Nemám ráda horory (nechápu smysl v tom, je číst) a fanfikce (teď mám namysli ty tuctové a neoriginální. Mám jich samozřejmě pár oblíbených např. 'Smrtijedi na špízu'). Lezou mi krkem klišé a omílané fráze. Na Wattpadu mi třeba strašně vadí pravopisné chyby. (více věcí, co mě štve je v perfektní knize ‚Věci, které na Wattpadu nechápu

Jak dlouho tu jsi ?
Nika- Asi půl rok. Od začátku školního roku.

Ví někdo že píšeš knížky ?
Nika- Moje úzká rodina. O Wattpadu ví pouze brácha. Záměrně jsem nikomu neříkala, že ho mám kvůli tomu, aby mě nikdo nepodporoval jen z toho důvodu, že jsme kamarádi. Chtěla jsem vědět, kolik lidí opravdu mé příběhy zajímají a chtěla jsem začít úplně od nuly, bez jakékoli podpory.

Máš blok ?
Nika- Nemám, ale párkrát jsem už přemýšlela o založení blogu. Někdy v budoucnu to plánuju udělat. (Ach, ta věčná prokrastinace!)

Chtěla bys ses nějak pochlubit svými knížkami nebo knížkou ?
Nika- Přemýšlím, co bych na své příběhy vyzdvihla. Zatím píšu jen tři: 'Jiné světy' (mám do puntíku promyšlený děj, který bude rozhodně pestrý a nepředvídatelný) 'Deník Toma Raddla' (snažím se "vtipně" objasnit Voldemortův život a ukázat ho z trochu jiné stránky. Není to "klasická" fanfikce. Snažím se, aby se vše, svým způsobem, shodovalo v knihách, a přitom chování a myšlení Voldemorta předělávám.") 'Tvoř!' (Nejedná se úplně o knihu ale sadu mých nápadů, výtvorů a návodů, které nejsou všední.) Snažím se být originální. (jako všichni :D) Tak jsem si udělala reklamu a můžeme na další otázku! :D

Spolupracovala si s někým se psaním knížek ?
Nika- Ne, ale byla by to jistě zajímavá zkušenost.

Co tě přivedlo k tomu napsat něco o 'Deník Toma Radla'?
Nika- Harryho Pottera mám moc ráda a dobře ho znám. Postava Voldemorta mi přijde plná tajemství, a ne docela objasněná. Myslím si, že se nemusí zdát na první pohled takový, jaký je. Tak jsem si z toho udělala trochu srandu. Protože střílet si z největšího padoucha (omlouvám se Dolores, ale je to tak...) mě prostě baví.

Jaký to byl pocit když si zveřejnila svou první knížku ?
Nika- Trpělivé očekávání na první reakci a samozřejmě hrdost na to, že už jsem udělala první krok.

Jaký máš životní cíl ?
Nika- Cílů mám víc. Především být šťastná a dělat to, co mě baví. Chtěla bych procestovat svět, napsat knihu, mít rodinu, dělat lidem radost,...

Připravuješ nové knížky ?
Nika- Mám sešit plný nápadů a námětů na nové knihy! :)

Jaký to byl pocit dostat první hvězdičku ?
Nika- Neskutečná vděčnost @Maybe_Crazy. Byla jsem ráda, že se můj příběh přece někomu líbí a má smysl pokračovat. Je i super, že jsem ji dostala od člověka, kterého tvorbu obdivuji.

Rozhovory (Uzavřené)Where stories live. Discover now