MiroslavHarant

50 5 0
                                    

MiroslavHarant

Co tě přivádí k čtení nebo-li psaní knížek ?
Mir- Miluji knihy, číst jsem se naučil už v pěti, čtení mě baví. Knihy člověka nechají zažít miliony příběhů z pohodlí domova, závisí to jen na tom, kolik těch knih přečte. A já chci zažít těch dobrodružství co nejvíc. Ke psaní mě přivedla sama má vášeň ke knihám. V šesti letech jsem začal psát „Putování Kuby a Lojzy domů“, příběh o dvou babiččiných kocourech, co se zaběhnou za myší, a postupně odhalí chystající se myší vzpouru. Těsně předtím, než jsem se dostal k bitvě, kde na jedné straně byly myši, na druhé kočky s psy, se příběh ztratil. Škoda :/ Pak jsem si psal "Deník výletníka", někdy mezi sedmi a osmi lety, psal jsem tam zážitky z různých výletů, lepil pohledy, apod. Následně jsem měl od psaní na prvním pauzu, pouze jsem psal školní slohy (které prý byly velmi dobré) a spíš jsem četl. V této době jsem se dostal k Harry Potterovi, knihám, které mě ovlivnily asi nejvíc ze všech, přečetl jsem i dalších několik pro mě přelomových knih. A vlastně touha ukázat své vlastní příběhy mě dovedla k jejich publikování zde na Wattpadu.

Jsi spokojený se svými knížkami ?
Mir- No, především u svých starších výtvorů moc spokojen nejsem, poměrně spokojen jsem s knihou Broken, ačkoliv tam mám dost co opravovat, na svůj nápad jsem pyšný. Celkově jsem ale s knihami spokojen, jinak bych je samozřejmě nevydával na Wattpadu.

Skamarádil ses s nikým z Wattpadu ?
Mir- Ne, sice mě na Wattpad přivedla kamarádka, ale byli jsme přátelé i předtím, jinak ale ne.

Jak sis našel Wattpad ?
Mir- Viz výše, dovedla mě sem kamarádka, ale paky výše zmíněná nutnost ukázat své příběhy.

Jaká je tvoje nejoblíbenější knížka ?
Mir- Raději si čtu skutečné papírové knihy, než ty na Wattpadu, jestli mám ale něco zmínit, tak mám rád slovenský příběh „Strom snov“. Pak třeba ještě FF na Hunger Games (jedna z toho mála FF co mám rád) - Foxface's story, nebo příběh „Nejlepší z nejlepších“

Jaké knížky se ti nelíbí ?
Mir- No... Jako žánr, nemám rád fanfikce s celebritami, pak erotické příběhy. Neříkám, že nejsou výjimky, ale tyhle dva žánry nemusím. Z knih na Wattpadu si žádnou konkrétní nevybavuji, je jich hodně. Ale z těch normálních nemusím Stmívání, pak jsem nedočetl (a to většinou i špatné knížky dočtu, co kdyby mě zaujaly) Avena: Skrytá, neskutečná slátanina, dále třeba Žena v černém (a to mám film ve své topce hororů), a je jich taky ještě dost, no.

Jak dlouho tu jsi ?
Mir- Myslím, že od páté třídy, vydávám od konce primy na gymplu, takže... píšu sem 2 roky...? Matematiku o prázdninách neee :D

Ví někdo že píšeš knížky ?
Mir- No, z rodiny asi jo, ale nijak se o to nestarají, ze spolužáků jich taky několik ví, že sem píšu, neberu to jako žádný tajemství, ale ani to každýmu jen tak neříkám.

Máš blok ?
Mir- Možná občas ten spisovatelský :DD Vlastně jsem se nedávno z jedné krize, kdy jsem nebyl schopný napsat ani čárku dostal (snad) a doufám, že se mi dlouho nevrátí. Ale sešit, kam bych si psal příběhy nemám. Nápady si zapisuju do čehokoliv co mám po ruce, do mobilu, do počítače, kamkoliv, ale nějaký speciální sešit nemám (protože se svou zapomnětlivostí bych ho někde ztratil).

Chtěl bys ses nějak pochlubit svými knížkami nebo knížkou ?
Mir- No... Chtěl bych se pochlubit příběhem „Toypocalypse“, sice nevyšla zatím ani jedna kapitoly, ale chtěl bych zmínit mnou vytvořený trailer (který se mi, bez vychloubání, pouze jako objektivní zhodnocení, podle mého názoru docela povedl).

Spolupracoval si s někým se psaný knížek ?
Mir- Právě u Toypocalyse spolupracuji s @MrsV17 ^^

Co tě přivedlo k tomu napsat něco o '1000 věci které nám Rowlingová zatajila'?
Mir- Moje krize. Když jsem nebyl schopen napsat jedinou kapitolu k Broken, nechtěl jsem být neaktivní, tak jsem začal psát tohle. Nepočítal jsem s tím, že to bude někdo číst, dokonce jsem ani nechtěl, protože mně samotnému se to upřímně moc nelíbí. Nebo, jsem s tím spokojen, každopádně když se kouknu na skvělý příběh, který má po 9 kapitolách 70 views a tohle, s čím nemám skoro žádnou námahu, má přes 30K, trochu mě to zamrzí. Chtěl jsem to psát jen jako blbost na odreagování a abych měl dobrý pocit z toho, že něco píšu, a že nejsem neaktivní :D Ale ani ve snu by mě nenapadlo, že si to najde takový úspěch.

Jaký to byl pocit když si zveřejnil svou první knížku?
Mir- Takový... nijak speciální. Ten příběh tu byl, já se zaobíral jinými aktivitami, moc lidí to nečetlo, takže... Převládala spokojenost z vydání příběhu a pochval od přátel, ale nějak extra speciální pocit to nebyl.

Jaký máš životní cíl ?
Mir- Tyjo, tahle otázka mě teda zaskočila. Ani nevím jestli mám ve čtrnácti letech nějaký životní cíl. Mám velká přání (jako třeba mít jednou oficiálně vydanou knihu), velká očekávání, ale životní cíl...? Přečíst co nejvíc knih, rozšiřovat si co nejvíc obzory, získat všeobecný přehled a procestovat svět.

Připravuješ nové knížky ?
Mir- Znovu zmíním Toypocalypse.

Jaký to byl pocit dostat první hvězdičku?
Mir- Asi pocit vděčnosti. Ten zůstal ostatně doteď, když vám dá kdokoliv najevo, že se mu váš výtvor líbí, je to milé a já si vážím jakéhokoliv uznání (přesto si možná ještě víc vážím objektivní kritiky, lidí kteří ji píší není mnoho, ale já jsem za každý objektivní názor fakt rád). Ale celkově ten pocit, když jsem dostal první hvězdičku, byl dobrý. ^^

Rozhovory (Uzavřené)Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt