BBenjina

23 6 0
                                    

BBenjina

Co tě přivedlo k čtení nebo-li psaný knížek ?
BBe- Ani sama netuším. Jednou, když mi bylo asi 12 (takže 6 let zpátky) jsem jenom tak seděla a řekla si, že bych mohla zkusit něco napsat, že to třeba nebude tak těžký. Ale bylo, tak jsem s tím asi na dva roky sekla. Jenže pak jsem objevila jednu nejmenovanou knihu (která byla také mým rozjetím ve čtení) a chtěla na ni napsat fan fikci, tak jsem ji napsala a po dočtení knihy se také pustila do dalšího a dalšího čtení. No a teď nedělám skoro nic jiného, než že čte, píšu a občas ještě spím a chodím do školy.

Jsi spokojena se svými knížkami ? BBe- Neřekla bych. Když nepočítám fan fikci, kterou jsem psala a nemám nikde uloženou, je Záloha 8 mojí prvotinou a ty chyby tam jsou vidět. A nemyslím tím jenom ty gramatické, ale tvarosloví, skládání vět, návaznost, čtivost a i ten samotný příběh, který jsem vymýšlela za pochodu a neustále ho měnila. V podstatě se dá říct, že začátek, střed a konec jsou tři úplně odlišné příběhy k sobě špatně sešité. Trilogii Šedého chlapce se mi zase nelíbí v tom, jak je nudná. Měla být úplně jiná, hlavně měla být krátká a dopadnout zcela jinak. Nebudu psát jak, protože to stále plánuji do případného přepsání (pokud se k němu někdy odhodlám). Vlaštovky létají vysoko jsou takovou oddechovkou bez hlubší pointy, s Pánem Monster jsem už o něco spokojenější, ale furt to není ono. U RASHOMONA bych musela chvíli přemýšlet, ale osobně si myslim, že to je asi to nejlepší, co jsem napsala a ze všech mých děl jsem s tím nejspokojenější… Ale ne zcela spokojená, furt tam jsou chyby.

Skamarádila ses s nikým z Wattpadu ?
BBe- S několika lidmi jsem si psala, s některými více, s některými méně. Pár lidí mám i přidaných v přátelství na facebooku, ale osobně nikoho neznám a ani více neznám. Možná tak jednu osobu, ale s tou jsem si už dlouho nepsala.

Jak sis našla Wattpad ?
BBe- Asi před čtyřmi roky jsem hledala na internetu jednu knížku v pdf, ale nenalezla jsem ji. Každopádně ji někdo přepisoval na Wattpad, ale nedopsal. Vlastně se dá říct, že jsem Wattpad objevila jenom díky tomu, že někdo porušoval jeho pravidla.

Jaka je tvoje nejoblíbenější knížka?
BBe- Obecně nebo na Wattpadu? Asi oboje… Obecně jsem si teď zamilovala „Řekni vlkům, že jsem doma“. Skutečně krásná psychologická knížka o netradiční lásce (ne v pravém slova smyslu) se smutným koncem. Na Wattpadu asi neřeknu. Zrovna v tomhle místě jsem aktivní pisálek, ale neaktivní čtenář, nemám na to poslední dobou s kupící se povinnou četbou a papírovými výtisky čas.

Jaké knížky se ty nelíbí ?
BBe- Nejsem fanoušek romancí. Asi kvůli tomu, že na tyhle věci nevěřím, je to pro mě nemožnější než kdejaké sci-fi nebo fantasy. Ani detektivky nejsou můj šálek čaje. Když nepočítám žánry, nemám ráda knihy, které jsou psány v přítomném čase. Nevím, čím to je, ale nedokážu takovou knihu překousnout.

Jak dlouho tu jsi ?
BBe- Na mém profilu BBenjina tři roky, ale jinak čtyři. Předtím jsem měla profil, kde jsem publikovala fan fikci na téma Hunger Games, co kdyby 74. ročník vyhrál Cato. Ani si už nepamatuji, jestli to mělo nebo nemělo úspěch.

Ví někdo že píšeš knížky ?
BBe- Ví to jedna osoba, ale s tou už přes půl roku neudržuji kontakt. Pak akorát lidi, které neznám osobně, pouze ti internetoví přátelé.

Máš blok ?
BBe- Jak se to vezme. Mám nápady, dokážu i psát, ale nepublikuji, protože mi přijde, že to nemá žádnou úroveň. Píšu si pouze jeden rozsáhlejší příběh do šuplíku, ale ten ani není plánovaný na zveřejnění.

Chtěla bys ses nějak pochlubit svými knížkami nebo knížkou ?
BBe- Asi ne.

Spolupracovala si s někým se psaný knížek ?
BBe- Bohužel ne, ale ani nevím, zda bych to zvládla. Jsem poměrně perfekcionistický nervák a potřebuju, aby bylo všechno po mém.

Co tě přivedlo k tomu napsat něco o 'Pan Monster'?
BBe- Mám ráda záporné postavy. Jsem ten typ člověka, který se s nimi ztotožní více než s kladnými postavami. Přišlo mi, že je málo knížek a příběhů, kde je hlavní postava záporák, tak jsem takový příběh napsala, stvořila Nicholase a jeho charakter, který přešel od obyčejného dítěte k tichému puberťákovi až vyšinutému dospělému, který rád sleduje, jak jiní krvácí anebo spí a jsou zranitelní.

Jaký to byl pocit když si zveřejnila svou první knížku ?
BBe- Strašně jsem se bála toho, že mě lidi odsoudí. V Záloze 8 je přeci jenom něco, co může být někomu trochu proti srsti, ale nedopadlo to tak.

Jaký máš životní cíl ?
BBe- Kromě toho, že bych ráda cestovala, což by mi i v budoucnu moje zaměstnání umožňovalo, jelikož studuji a zajímám se o něco, co jde dělat kdekoli na světě, pokud mám notebook a internet, chtěla bych bydlet v anglicky mluvící zemi a vydat nějakou tu knihu, samozřejmě. Ani nevim, který z těch tří snů je asi nejmožnější...

Připravuješ nové knížky ?
BBe- Mám rozepsané tři. Fantasy o dvou synech Boha snů, Sci-fi o nepolapitelném vrahovi, paranormální o přátelství mezi Ďáblem a dítětem a ještě nedomyšlený thriller o skupině nájemných vrahů, kteří se najednou ocitli jako samotné oběti jiné organizace.

Jaký to byl pocit dostat první hvězdičku ?
BBe- Už ani netuším. Úplně první hvězdičky jsem nevnímala, zkrátka jsem dopisovala povídku, která dříve vycházela na blogu, který posléze umřel. Nevnímala jsem to. Ale teď mě každá hvězdička potěší, ostatně jsem už asi měsíc nic nepublikovala a přesto se každý den najde někdo, kdo na tu hvězdičku u mého příběhu klikne a někdy napíše i komentář.

Rozhovory (Uzavřené)Where stories live. Discover now