Navitty

39 5 0
                                    

Navitty

Co tě přivádí k čtení nebo-li psaný knížek ?
Nav- S psaním knížek jsem začala už jako dvanáctiletá holčička (nikomu nepřeju číst to, co jsem tenkrát vytvořila :D), každopádně-měla jsem obrovskou fantazii, obrovské sny a milovala jsem svět fantasy. Přirozeně jsem nejdřív hodně četla (už poslední rok ve školce jsem pořád tahala obří knížku pohádek a četla si, opravdu!) a pak jsem prostě jednoho dne vytáhla papír, tužku a už se psaní nikdy nevzdala a držím se toho především díky mým úžasným čtenářům, kteří mě podporují a ohromují svými úžasnými komentáři a zprávami.

Jsi spokojena se svými knížkami ?
Nav- Jakožto autor nikdy nejsem na 100% spokojená s tím, co vytvořím. Vždycky ve mě hlodá neodbytný pocit, že to mohlo být lepší, vtipnější, propracovanější a spousty dalších věcí, ale na druhou stranu si myslím, že do psaní dávám všechno a mé příběhy mají svoji duši a je v nich kousek mě, takže je samozřejmě miluji i s jejich chybami. :D

Skamarádila ses s nikým z Wattpadu ?
Nav- Samozřejmě, díky Wattpadu jsem poznala spousty nových úžasných lidí, za což jsem neskutečně ráda, Spousty mých čtenářu pravděpodobně ví o mém speciálním vztahu s autorkou a tvůrkyní video trailerů k mým povídkám PennyElle, kterou jsem právě tady na WT poznala a ve které jsem našla neskutečnou oporu.

Jak sis našla Wattpad ?
Nav- Na Wattpad jsem narazila úplnou náhodou, nejprve jsem tu jen četla povídky, až po pár měsících jsem se odhodlala začít psát a publikovat.

Jaká je tvoje nejoblíbenější knížka ?
Nav- Myslíš na Wt, nebo ve skutečně vydaná? Hmm-odpovím na obojí :D na Wt je mojí nejoblíbenější knížkou pravděpodobně pěti dílná série od HelenStylinson (Blindness, Deafness atd.) a ve skutečnosti to bude Witcher od Andreje Sapkowskiho.

Jaké knížky se ti nelíbí?
Nav- Nelíbí se mi knížky, které začínají: Ahoj, jmenuju se Julinka a je mi 15 let. Jsem šikanovanám, nemám žádné kamarády, rodiče mě bijí a řežu se. Tyhle knížky nemám ráda z mnoha důvodů, začít knížku ahoj já se jmenuji je prostě úděsný, bohužel to spousta spisovatelů dělá i když se všude dočtou, že by to tak nemělo být. Nemám ráda sebepoškozování ani šikanu, vidím ji všude kolem sebe (naštěstí nejsem její obětí a už vůbec ne strůjce) ale je kolem mě a často není v mých silách s tím něco udělat, což mě štve a pak narazím na knížků, kde je hlavní hrdinka šikanovaná a najednou se z ní během dvou kapitol vyklube neskutečně hezká holka, do který se zamiluje několik kluků najednou. To prostě nee. Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkla, je to jen můj osobní názor.

Jak dlouho tu jsi ?
7. Popravdě, právě jsem se musela jít podívat na svůj profil, abych ti mohla říct, že tři roky, :D sama si to nepamatuju. :D

Ví někdo že píšeš knížky ?
Nav- Ano, ví to moje nejlepší kamarádka, která taky píše, na WT ji možná znáte jako Themii. Ta jediná ve skutečném životě ví, co je můj největší koníček a vášeň.

Máš blok ?
Nav- Blok nemám, udržuji jen Wattpad, pak taky svoje oficiální Facebookové stránky (odkaz najdete na mém profilu) pak taky Ask a Snapchat, všechno 'anonymně' skrývající se za svým nickname :D

Chtěla bys ses nějak pochlubit svými knížkami nebo knížkou ?
Nav- Myslím, že za zmínku stojí určitě Lost Boys, povídka s největším počtem likes a přečtení, navíc taky má první knížka s temnou tématikou podsvětí, která mě drží doteď. Další moji 'bombou' je bezesporu povídka REAL, která je podle mě opravdu originální, vtipná, celkem propracovaná a jsem na ni hrdá. Pochlubit se musím i knížkou, která teprve vyjde, mám teprve pár kapitol, ale jsme pyšná na to, co se mi po tak dlouhé době volna podařilo stvořit.

Spolupracovala si s někým se psaný knížek ?
Nav- Ano, už několikrát tu byly takové pokusy, problém je, že při vydávání by nastal problém, na čím profile by knížka byla? Nejlépe se mi píše s Themii, spolupracujeme často, ale naše společná tvorba je prozatím jen v 'šuplíku' a čeká na to, až Wattpad zavede spoluautorství, pokud tedy někdy zavede.

Co tě přivedlo k tomu napsat něco o 'Lost boy'?
Nav- Lost Boys byl můj první pokus ukázat světu svoji rebelskou duši. Na první pohled (kdyby jste mě viděli) by jste to do mě rozhodně neřekli, ale jsem takový ten ďablík. Miluju adrenalin, nebezpečí, zbraně, auta a akci. Tak vznikli Lost Boys, v podstatě jsem všechny své nejdivočejší myšlenky spojila do příběhu a vytvořilu onu 'drsnou' hlavní hrdinku, kterou bych ve skutečném životě chtěla být.

Jaký to byl pocit když si zveřejnila svou první knížku?
Nav- Nejdřív jsem se hrozně moc bála, že to nikdo nebude číst, že se to nebude líbit, že se mi lidi vysmějí a popravdě jsem očekávala jen to nejhorší. Jenže to se nestalo a doteď je těžké tomu uvěřit. Je to úžasný pocit dělat něco, co miluju a vědět, že ostatní z toho mají radost.

Jaký máš životní cíl ?
Nav- To je hodně těžká otázka. Jsem typ člověka, co žije ve svém soukromém životě ze dne na den, snaží se až moc neplánovat a prostě si užívá tu 'jízdu životem'. teď je můj cíl odmaturovat a dostat se na vysokou, ve volnu cestovat a navštívit co nejvíc míst a můj celoživotní největší cílm najít skutečnou nefalšovanou lásku, ať už je kdekoli.

Připravuješ nové knížky ?
Nav- Ano, právě teď intenzivně pracuji na nové knížce s názvem OUTCASTS (v překladu vyděděnci), hodně o ní prozrazuji na svých FB stránkách, popisy postav, někdy i útržky z děje atd. PennyElle mi opět tvoří grafické zázeí, takže k povídce bude i video trailer a kompletní GET TO KNOW všech hlavních postav, kterých je tentokrát sedm. Dále mám v plánu dopsat některé své staré povídky, ne všechny, ale některé určitě.

Jaký to byl pocit dostat první hvězdičku?
Nav- je to už hodně dávno, co se to stalo, ale jsem si jistá, že to byl neposatelně úžasný pocit a především úleva. Každá hvězdička je jako povzbuzení k tomu pokračovat a zároveň odměna za všechno to úsilí.

Rozhovory (Uzavřené)Where stories live. Discover now