Gül'e Ait 20. Bölüm 2. kısım

51.4K 3.1K 91
                                    




"Abi!.." Gülümsemeye çalıştığı halde yılların deneyimiyle önemli bir mesele olduğuna kanaat getiren genç adam, ani gelişen durum karşısında bütün vücudunun gerildiğini hissetti. Sabahtan beri Faruk'un kendisine kaçamak bakışlar attığını da hesaba katarak, işkillenmesinde haklı olduğu kanaatine vardı. "Beni çağırtmışsın, bir sorun mu var?"

"Gel Asaf, otur lütfen. Rahat ol, tehlike arz eden bir konu değil. Sorundan ziyade hayatımızı etkileyecek bir yenilik, diğer bir deyişle karar verilmesi gereken yol ayrımındayız diyelim."

"Kusura bakma anlayamadım abi, hepimizi mi etkiliyor?" diye sorduğu sırada eliyle işaret ettiği koltuğa yerleşirken, karşısına geçen adamın ifadelerini izleyerek çıkarımda bulunmaya çalıştı. Konuşmaya geçeceği sırada kapının çalınmasıyla, ölgün bir ses tonuyla 'Kahve istetmiştim.' derken içeriye giren sekreterin servisini yapıp çıkmasını bekledi. İlk yudumuna eşlik ederken sabrının sınandığını düşündüğü sırada, genç adamın konuya girmesiyle dikkat kesildi.

"Bir nevi evet... Biz aileyiz Asaf, aramızda senin benim sorunun diye bir ayrım yok. Birimizi bile etkiliyor olsa hepimiz tek yürek oluruz."

"Orası öyle!"

"Asaf..." Oturduğu yerde kıpırdanmaya başlayan adamın iyice huzursuz olduğunu fark ederek, asıl konuya geçmeden önce boğazını temizleyerek, "Bir ay evvel eşiyle birlikte vefat eden şirket elemanımızı hatırlıyor musun?" diye yumuşak bir giriş yaptı.

"Evet! Yanlış hatırlamıyorsam adı, Gencer Eren olmalı!"

"Doğru... Aramıza katılmandan kısa bir süre önce bizimle çalışmaya başlayan değerli bir elemanımızdı. Bu yüzden ayrıntılı tanımıyor olman normal. Onun da ötesinde, kendisiyle tanışıklığımızın evveliyatı var."

"Faruk da aynısını söyledi!" Abisi için değer verdiği kişilerden birisi olduğunu tahmin ederek, "Genç yaşta hayata veda etmeleri çok acı." diye ekledi. Muhtemelen geride kalan ailesine yardım edecek olmasıyla, kendilerini etkileyen konu arasında nasıl bir bağ bulunduğunu anlayamadı.

"Maalesef öyle Asaf... Aslan gibi genç bir adam olmasının yanında, iyi bir aile babası, başarılı bir mühendis ve hayırlı bir vatandaş ile seçimlerine güvenerek kaliteli bir insan olduğuna inandığım eşinin, sarhoş bir it yüzünden hayata veda etmeleri kabul edilir gibi değil."

"Bu şerefsizler her yerde, kurbanlar da çoğunlukla kendi halinde günahsız vatandaşlar!"

"Bunları toplumdan tecrit edeceksin ya... Neyse, şimdi konumuz bu değil. Gencer, sorumluluğunu üstlendiğim yetiştirme yurdunda, gösterdiği başarılarla diğer çocuklara örnek teşkil eden değerli bir insandı."

"Yaa!.."

"Disiplinli, dirayetli ve çalışkan bireylere karşı zafiyetimi bilirsin, hele yetim bir çocuk olarak şartlarını göz önünde bulundurursak benim için çok kıymetli bir bireydi. Okul hayatı boyunca burs, kurs, şirket stajı gibi uzaktan da olsa elimi üzerinden hiç çekmedim. Mezun olur olmaz bünyemize dahil ettim, kısa sürede farkını göstererek beni yanıltmadı. Bilgiye aç ve azimli doğasına istinaden, bekar olmasının da verdiği rahatlıkla iş hayatında iyice pişmesi için yurt dışındaki şirketlere göndermeye başladım. Yeterli donanım ve olgunluğa sahip olduğunda, yönetim kadrosunda görmeyi isteyeceğim niteliklere sahipti."

"Bu derece yakın olduğunuzdan haberim yoktu!"

"Gencer'in de tam manasıyla yoktu. Kendisini bana karşı eksikli hissetmesini istemedim, o değerini ortaya koyuyordu ben de saygı duyduğum için gizliden destek veriyordum. Bizimle çalışmaya başladığın dönemde hayatı düzene girdiği için konusu açılmadı."

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin