Gül'e Ait 14. Bölüm 3. kısım

55.4K 3.3K 292
                                    



"Yoooo... Yoookk abi, yani, Doğan abi estağfurullah, yanlış anladın öyle demek istemedim!"

"Seeenn, bizle dalga mı geçiyorsun Iaaann... Kalıbına bakan da uzaktan adam zanneder, bu kadar insan toplanmış ölümden kurtardığımız kardeşinin selameti için dil döküyoruz. Hem de faili sen olduğun halde... Teşekkür edeceğin yerde abuk sabuk konuşup benim sinirlerimi zıplatıyorsun."

"Ta... Tabii haklısın, teşek... teşekkür ede..."

"Kırarım ulan senin o kemiklerini, tek tek, lime lime ederim deyyus."

"Ööö... Özür dilerim abi! Doğan abi, vallaha niyetim kötü değildi."

"O yüzden mi adamlarını getirdin."

"Abi yemin ederim sizleri tanımadığım için şey, şey ettiydim..."

"Tedbir mi olsun dedin. Siktir oradan... Bak sana tedbirin ne olduğunu öğreteyim. Suat..."

Arkasında dağ gibi dikilen adamın, 'Hemen abi.' demesiyle, ağzına götürdüğü telsizle komut vermesi bir oldu. Saklandıkları dört bir yandan çıkan onlarca adamın ortaya sökün etmesi sonucu, Mahmut'un şoka girmesini zevkle izledi.

"Tamam Suat, yerlerine dönsünler. Eee işte böyle Mahmut Efendi, sen aklı başında davransaydın adamlarımdan haberin bile olmadan anlaşıp yolumuza gidecektik."

"Haklısın Doğan abi, ben eşeklik ettim! Affet abicim!.."

"Ha şunu bileydin Mahmut gardaş. Zamanım kıymetlidir, benim daha fazla tepemi attırmadan adam gibi konuşup şu işi çözelim, sonra da bir daha görüşmemek üzere yolumuza gidelim."

"Tabii!.. Peki abi, tabii... Emrin olur Doğan abi, ne dersen!"

"Güzel... Tahir."

"Haa!.. Ha evet, çözelim Doğan abicim!"

İzlediği sahne karşısında şoka giren genç adam, elindeki tespihi gayet rahat bir şekilde oynatan dostundan gözlerini zorla ayırırken, şaşkınlığını saklamaya çalışarak Mahmut'a geri döndü. İş dünyasında bu derece başarılı olmasının sebebini, 'Zayıf noktasını bul, olasılıkları hesaplayıp risk al, kararlı, kesin ve net bir tavırla hedefe saldır.' diye nitelendirirken, şahitlik ettiği bir kaç dakikalık zaman zarfında herifçodan öğrenmesi gereken çok şey olduğuna kanaat getirdi. Karşısındaki mandaya hitap etmeden önce, söyleyeceklerini toparlamak için zaman kazanmak amacıyla boğazını temizleyerek söze girdi.

"Evet Mamut'çum, nabza göre şerbet vermek bu olsa gerek. Oyalanmadan konumuza dönecek olursak, Gülizar bacımızın koruyuculuğuna soyunmuş bulunuyoruz. Abi sıfatıyla sizden hayır gelmeyeceği ortada olduğuna göre, bunu kendimizde hak olarak görüyoruz."

"Haa! Bu ne anlama geliyor?"

"Hiç şaşırmadım, açıklayayım. Kız kardeşin demeye dilim varmıyor, Gül kızımız, şu an bulunduğu durumdan çok memnun. Senin himayene geri dönmektense ölmeyi tercih ediyor. Bu kadar açık ve net ifade ettiğini söylüyorum, gerisini sen düşün. Haksız da değil hani..."

"Ne demek dönmeyecekmiş, kırdırtmasın bacaklarını..."

"Hiiiiiişşşt Mamuuuut, başa sarma koçum. O çocuk sahipsiz değil, arkasında kapı gibi fan kulübü var. "Bak," diyerek başıyla Çınar'ı işaret ederken, "...Doğan abinin kaşları çatılmaya başladı." Sözleriyle aba altında sopa gösterdi. Çekindiği ifadesine yansıyan, bakışlarından okunan adamın, Çınar'ın ve bittabi Suat'ın üzerinde gezinmesini izlerken, gülmemek için kendisini sıkarak konuya geri döndü.

Gül'e Ait  (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin