İkinci Seri

2.2K 90 61
                                    

Merhaba!

Bu yeni bir bölüm değil, üzgünüm, bekleyen biri hâlâ varsa tabii. 

Bu ikinci seri ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlayıp size bir haber vermek için yazdığım bir duyuru. Okuyun lütfeni sonrasında gelişecek olaylardan haberdar olmak isteyeceğinize eminim. Haberiniz olmaz ise kaçırabilirisiniz, zaten bazı şeyleri kaçırdığımız için burada değil miyiz?

Şimdi hepinizin aklında aynı soru, ikinci seri nerede, kaldırıldı mı, neden kaldırıldı?

İkinci seriyi merak ettiğinizi biliyorum. Çoğunuz ne olduğunu bilse de hikâyeyi yeni bitirenleriniz, uzun zaman sonra buralara uğrayıp yeni bölüm beklediği hikâyenin kaldırıldığını görüp hüsrana uğrayanlarınız var. Evet, ikinci seri kaldırıldı. Tam olarak 17 bölümden oluşan bu hikâye bir son yaptığı için kaldırıldı. Aslına bakarsanız bu son, final değildi. Finalden sonuncu bölümde bahsetmedim. Ucu açık bir şekilde bitti Bedel. Çünkü ödenecek bedel neredeyse kalmamamıştı. Sırlar ve üstü kapalı tüm davalar, oyunlar ortaya çıkmıştı. 

Uzatmak ya da fazlasını yazarak konudan sapmak istemedim. Bu yüzdendir onların hiç itirafta bulunmuyor olmaları. Geçen bir yorum gördüm, "Ben evlenmelerini bekliyordum." diyordu. Sizce ne kadar mantıklı olurdu? Böyle bir hikâyede.

Bedel çok uzun bir bölümle birlikte son yaptı, 17. bölüm tam olarak 120 sayfaydı. Kırk konunun işlendiği neredeyse 10 bölümlük bir konuyu derlediğim bir bölümdü son bölüm. Peki, bundan sonra ne olacak? İkinci seriyi okuyamayacak mıyız? Hikâye final yapmadıysa devamı olacak mı? İkinci seri geri yayınlanacak mı? Sorular bu duyuruyla epey artmış olmalı.

İkinci seriyi aslında tekrar yayınlamayı düşünmüyordum. Hatta kaldırıldıktan sonra ciddi bir istek oluştu tekrar yayınlanması konusunda, çünkü zaman kısıtlı bir bölümdü ve zamanı yetiştiremeyenler, müsait olamayanlar, kaçıranlar olmuştu. Bir gün bekleyen bölüm az bir kitle tarafından okundu. Kaldırılacağı için muhtemelen hızlı okundu ve çoğu şey gözden kaçırıldı. Sonu belki de beğenmeyenler, yakıştıramayanlar oldu. Biliyorum. Böyle bitmemeliydi diyenler oldu.

Bitmedi zaten.

Öyle bitmedi, merak etmeyin. 

Bir Bedel daha kaldı ödenmesi gereken, hikâye'nin kısa 3'üncü bir serisi daha olacak.

Sadece yoruldum. Mira'nın öldüğünü düşündüğü için bırakan birçok okurum oldu, hakaret edip, benzetmeler yüzünden aşağılamaya çalışanlar oldu. Birkaç kez taslaklarım silindi, şifrem alındı ve hikayelerimin hepsi yayından kaldırıldı, bu çoğu kişinin kütüphanesinden Bedel'in çıkmasına ve bildirim almayıp unutmalarına da neden oldu aynı zamanda. Uğraşıldı apaçık. Kırıldığım okurlarım oldu. Gönlüm doğrulur mu tekrar? Hayır.

Ben ilgisizlik yüzünden bu duruma geldim. O seri bir bölümde bitmek zorunda kaldıysa hepsi tam olarak bu yüzdendi. Verdiğim onca emeğimi kendim bir çırpıda kaldırdım gözler önünden. Değer görmeyeceklerse, görülsünlerde istemedim. Bazılarınız bunu kendilerine yapılan bir haksızlık olarak gördü. Oysa ben okuyucularım yüzünden bu duruma geldim. Eğer bir son yazıp aylarca o bölüm için uğraştıysam bu haksız ettiğimi düşündüğüm okurlarım içindi, Whatsapp'ta devam edeceğimi söylediğimde gruba gelemeyen okurlarım vardı başından beri yanımda kalan, birkaç kişi... Onları üzmek istemediğim için bir son yazmak istedim ben. Yazdım da. Ve mesaj atıp okumalarını istedim. Bunu başka bir yazar yapıyorsa lütfen yorumlara etiketleyin, hikâyelerini okumak isterim...

Bu konuları daha fazla uzatmak istemiyorum sadede gelelim. İkinci seri tekrar yayınlanacak, evet. Ancak hepsi tek kitapta olacak ve bölüm sayısının ne kadar yükseleceğini önemsemeyeceğim. Burada yayınlanacaklar, kütüphanenize eklemediyseniz bildirimler için eklemenizi öneririm. İkinci seriyi burada yayınlayacağım ve duyuruları olabildiğince kaldırmaya özen göstereceğim, belki de üzerlerine yazar yeni sayfalar açmam. Bilmiyorum. Hikâye istatisliklerin bölüm sayısı sadece bölüm olarak görülsün dışarıdan bakıldığında, bunu istiyorum.

BEDEL - Azrail'in Gölgesi (Seri 1/3)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin