Bölüm 22

166K 7.7K 762
                                    


Keyifli okumalar ❤️

****

Bölüm Şarkısı; Michael Buble -Haven't Met You Yet. Şarkıyı bu sabah arkadaşım bana atınca keşfettim. Ben bayıldım ❤️

***

"Vermiyorum kızımı. Sizin oğlunuza verecek kız yok ben de"

Babasının sert sözleri kulaklarında yankılanırken Aslı ilk olarak korkuyla Onur'a baktı. Onun gözlerinde de anlamlandıramadığı korkuyu görmüştü. Babası hiç beklemediği bir anda onları gafil avlamıştı. Oysa ki 'gelsinler' dediğinde onun evlenmesini kolayca kabullendiğini sanmıştı. 'Ne kadar aptalım' dedi içinden. Şimdi tüm yaprakları sert bir rüzgarla dökülmüş gül gibiydi; öylesine çaresiz ve tükenmişti.

Genç kız gerginlikle titrerken Zeynep de ona güç vermek için elini tutuyordu. Fakat gerginliği ve korkusu bitecek gibi değildi. Kalbi kulaklarında atarken, gözlerine yaşlar dolmaya başlamıştı. Onun bu halini an be an izleyen Onur, onun daha fazla üzülmesine engel olmak için "Ne.." dedi ama sorusu dedesinin koluna dokunmasıyla yarıda kesildi. Kadir bey ilk sözün kendisine düştüğünü düşünerek "Nedenini öğrenebilir miyiz peki?" diye sordu.

Mithat bey burnundan kıl aldırmaz tavrıyla Kadir beye baktı. "Neden olduğunu siz daha iyi bilirsiniz. Kızıma benden habersiz imam nikahı yaptığınıza göre?"

'İmam nikahı' kelimesiyle salona yeni bir bomba düşerken bilmeyenler hep bir ağızdan "İmam nikahı mı?" diye sordu.

Aslı meselenin nedenini öğrenince daha çok titremeye başlamıştı. Babası bunu ancak ondan duyabilirdi ve o akşam Zeynep'e söylerken babası da açık kapı yüzünden duymuştu. O akşamdan sonra ki garip halini şimdi anlamlandırabiliyordu. Şimdi ne yapacaktı? Umutsuzca Onur'a baktı. Zaten az olan şansını kendisi tüketmişti.

Kadir bey gayriihtiyari gülümseyerek "O meseleyi öğrendiniz demek?" dedi.

Mithat bey onun gülümsemesine daha çok sinirlenmişti. "Evet öğrendim. Kızıma nasıl zorla nikah kıydırdığınızı biliyorum"

Aslı şokla babasına baktı. Babası onun zorlandığını sanıyordu. Bu durumu düzeltmek için ayağa kalkıp "Baba ben bir şeye zorlanmadım" dedi.

"Bana yalan söyleme Aslı. Her şeyi kendi kulaklarımla duydum"

"Hayır sen eksik duydun. Tamam nikah ani oldu ama Kadir dedem bunu daha fazla günaha girmemizi istemediği için yaptırdı. Zaten yakında evleneceğimiz için biz sorun etmedik. Sen kızının elin adamıyla sürekli yan yana olmasını ister misin?"

Mithat bey sinirle Aslı'ya baktı. "Mesele o değil Aslı!"

Aslı kararlı bir şekilde "Mesele tam olarak o baba!" dedi. "Hep aynı şeyi yapıyorsun. Evet hayatımın merkezindesin babamsın ama beni yönetemezdin. Belki bu zamana kadar beni yönetmene izin verdim ama bu saatten sonra vermeyeceğim"

Kübra hanım araya girerek "Aslı babanla ne biçim konuşuyorsun!" dese de Aslı susacak gibi değildi. "Benim üniversitede ne okumak istediğimi hatırlıyor musun baba?"

Mithat bey kuşkuyla ona baktı. "Şimdi onun bununla ne ilgisi var?"

Aslı duruşunu bozmadan "Hatırlıyor musun baba?" diyerek sorusunu yineledi.

Mithat bey sıkkın bir şekilde "Bir enstrümanı çalmayı okumak istiyordun" dedi sertçe.

Aslı kaşlarını kaldırıp tüm heceleri vurgulayarak "Bir enstrüman" dedi. "Bak hatırlamıyorsun bile! Benim her gece rüyalarıma giren piyanoyu sen hatırlamıyorsun bile! Ne oldu senden habersiz konservatuar sınavına girdiysem? Düşünemedin benim aslında sana sürpriz yapmak istediğimi. Her zamanki gibi beni senin arkandan iş çevirmekle suçladın ve beni inşaat mühendisliği yazmaya zorladın. Beni sen zorladın baba. Sonra da mutlu hayatına devam ettin. Hiç düşünmedin, 'benim kızım acaba mutlu mu?' diye! Hiç geceleri sürekli ağladığımı görmedin. Hala ne zaman piyano çalan birini görsem gözlerim doluyor biliyor musun? Bilmiyorsun! Benim hala içim acıyor ama sen istediğini yaptırdığın için mutlusun. Bu kez olmayacak baba. Bu kez beni zorlamana izin vermeyeceğim. Çünkü biliyorum ben Onur'u kaybettikten sonra sen yine hayatının normal akışına devam edeceksin ama ben etmeyeceğim. Her gece ağlayacağım ve ne zaman onu görsem kalbim parçalanacak. Ve en acısı da ne biliyor musun? Ben belli etmediğim için sen mutlu olduğunu sanacaksın. Gözlerimin içinde olan biteni Onur gibi görmeyeceksin bile! O yüzden ister izin ver, ister verme ben evleneceğim. Ya benim kararıma destek olur yanımda olursun, ya da bensiz mutlu hayatına devam edersin. Karar senin"

Lütfen Benimle Evlen / Davetsiz Aşklar ~ 1Where stories live. Discover now