Κεφάλαιο τριακοστό έκτο

1.9K 195 21
                                    

"Μαμάα πάω βόλτα."

"Πού νομίζεις ότι πηγαίνεις νεαρή μου;" Η μητέρα μου βγαίνει από την κουζίνα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. 

"Βόλτα."

"Δεν πας πουθενά. Τελευταία μόνο γυρίζεις. Αααα και θα παραιτηθείς από αυτή τη βλακεία." Λέει και γυρίζει την πλάτη της περπατώντας προς την κουζίνα πάλι. Την ακολουθώ προφανώς νευριασμένη.

"Τι είπες;"

"Αυτό που άκουσες. Εκτός και αν μας γράφεις πια." Απαντάει με την ειρωνεία να στάζει από το στόμα της σαν φαρμάκι

"Εμμ μαμά συγγνώμη αλλά μήπως ήπιες περισσότερο από όσο θα έπρεπε;"

"Ακούς τι λες;! Το δικό μου παιδί να μιλάει έτσι; Αα εσύ έχεις ξεφύγει πάρα πολύ." Λέει και πίνει μία γουλιά από το ποτήρι της.

"Μαμά είμαι δεκαοχτώ χρονών και δεν μπορείς να μου λες τι να κάνω ακόμα! Το μαγαζί από που προέκυψε τώρα;"

"Όταν γίνεις δεκαοχτώ και πας στο σπίτι σου βάλε τους δικούς σου κανόνες. Όσο για τώρα είσαι δεκαεφτά και ζεις στο σπίτι μου όπου βάζω εγώ κανόνες. Και απασχολήσε από τα μαθήματα σου για αυτή τη βλακεία. Τέλος λοιπόν. Ααα και μεθαύριο που θα πάω στο σχολείο κανόνισε νεαρή μου τι θα ακούσω. Κοπάνες και τέτοια στα έχουμε απαγορεύσει αυστηρώς. Της κακομοίρας θα γίνει αν μάθω τίποτα." Με ενημερώνει και με νεύρα την πλησιάζω. Της παίρνω το ποτήρι κρασί από τα χέρια της και το αφήνω με δύναμη μέσα στο νεροχύτη.

"Άκου να σου πω. Αρκετά ήπιες. Ή δεν ξέρεις τι λες από το ποτό ή δεν ξέρω και εγώ απλά είσαι ο κανονικός σου εαυτός. Μπορείς για μια ζωή να μην είσαι τόσο σκύλα; Έχω μια δουλειά που θα με προετοιμάσει για το μέλλον. Έχω κάνει τις κοπάνες μου. Ζω επιτέλους! Δεν μπορείς να έρχεσαι με το έτσι θέλω και να τα γαμάς όλα."

Με το που τελειώνω την πρόταση μου η κρύα παλάμη της έρχεται σε επαφή με το μάγουλο μου. Το πρόσωπο μου γυρίζει στο πλάι. 

"Μην τολμήσεις και ξαναυψώσεις τον τόνο της φωνής σου. Μάζεψε την γλώσσα σου και μην διανοηθείς να μου ζητήσεις τίποτα γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα. Πήγαινε στο δωμάτιο σου και σκέψου τι έγινε μόλις. Εγώ δεν μεγάλωσα μία αγενέστατη."

Χωρίς να την κοιτάξω καν έτρεξα πάνω στο δωμάτιο μου και κλείδωσα την πόρτα. Έπεσα πάνω στο κρεβάτι και άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Το μάγουλο μου ακόμα έκαιγε. Το κινητό μου ηχεί και πάνω στην οθόνη αναγράφει ''Ο όμορφος''. Σκουπίζω τα μάτια μου και ρουφάω την μύτη μου,ύστερα πατάω αποδοχή στην κλήση.

AlexWhere stories live. Discover now