O B J E V E N Á R E L I K V I E

1.8K 221 35
                                    

Počet slov:502
60 let/8.října 2020

,,Mami, mami, mami, mami!" slyšela jsem hlasitý křik, který nepatřil nikomu jinému než Lily. Otočila jsem se a vyděšeně se na ni podívala, když jsem v jejích očích spatřila slzy.

,,Lilynko moje... co se stalo?" vydechla jsem a přitáhla si ji k sobě do objetí.

,,Sobius... nevím... nevím, kam zmizel, my... jsme se pohádali a... a už jsem ho dlouhou dobu... neviděla," několikrát vzlykla.

,,Sobius je tady?" zalapala jsem po dechu.

,,Je to moje vina. Bylo to tajemství a... neměli jste nic vědět... ty a táta... on... šel do Zapovězeného lesa..." pustila se mě a setřela si slzy.

,,Musíme ho najít," řekla jsem pevně a ona přikývla. Vydaly jsme se do Zapovězeného lesa a já se podívala nahoru. Zúžila jsem oči a spatřila velkého orla, který kroužil nad lesem a snášel se níž a níž...

,,Kde ale může být? Může být kdekoliv!" vyhrkla zoufale Lily a rozhlížela se kolem.

,,Já nevím. Musíme hledat," odpověděla jsem a vytáhla hůlku. Ona udělala to samé a já se vydala vpřed.

Pak jsem se překvapeně otočila, když jsem zjistila, že za mnou nejde. ,,Lily?"

Měla zavřené oči a v dlani pravé ruky pevně svírala svůj amulet. ,,Prosím... Freyo, kde jsi... potřebuji tvou pomoc..." mumlala si pro sebe a já ji zmateně pozorovala.

Zalapala jsem po dechu, jakmile jsem spatřila podivnou bytost, která se objevila u Lily. Po chvilce mi došlo, že je to dryáda, která se v den jejího narození objevila u postýlky. Mluvily spolu, ale já jim nerozumněla.

,,Musíme jít pořád na sever! Freya mi to řekla!" vyhrkla a také vytáhla hůlku. ,,Sobius je prý na nějaké mýtince a je v nebezpečí!"

Šokovaně jsem zalapala po dechu. ,,Rychle, musíme ho najít!" Začala jsem litovat toho, že jsem Severusovi nic neřekla. Mohl nám třeba pomoci. Teď ani neví, kde jsme.

,,Septentriones!" vydechla Lily a před námi se objevila označená cesta. ,,Víš, mami, já chodím do lesa za Freyou. Učí mě ovládat mé vílí schopnosti," říkala mi za rychlé chůze Lily a přeskočila větev, která ležela na zemi. Můj život je plný překvapení, opravdu.

,,Už bychom tam měly být!" vydechla Lily a najednou zakopla o kámen. Včas jsem ji zachytila, takže nespadla, a pak se před námi něco zablyštilo.

,,Co je to?" zašeptala zvědavě Lily a sehla se. ,,To je nějaký kamínek." Vzala ho do ruky a otáčela jím ze strany na stranu. ,,Je tam nějaký znak."

,,Ukaž," podala mi kamínek a já se na něj zblízka podívala. Zalapala jsem po dechu. ,,U Merlinových vousů! To snad ani nemůže být možné! Myslela jsem, že je ztracený..."

,,A co je to?" ptala se dychtivě Lily. ,,Počkat! Ten znak jsou relikvie smrti!"

,,Správně," přikývla jsem a dál si kamínek prohlížela, ,,jsou tam relikvie smrti a tohle je jedna ze tří relikvií. Jistě si pamatuješ, jak jsem tobě a Sobiusovi několikrát četla Příběh Tří bratří před spaním."

,,Ano. Tři bratři potkali Smrt, která jim dala dary. Bezovou hůlku, kámen vzkříšení a neviditelný plášť. Mami," zvážněla, ,,chceš mi tedy říct, že tohle je kámen vzkříšení?"

,,Ano, Lily. Našly jsme kámen vzkříšení."

Dramaaa😇😇
Co říkáte na objevený kámen vzkříšení? Myslíte, že ho Mil použije? A co se podle vás stalo Sobiusovi?😇
Neplecha ukončena.
Thx, ILY❤
-Milka💕

Other Slytherin girl IV. ✔Where stories live. Discover now