J A S O N & T E D D Y

2.6K 267 20
                                    

Počet slov:508
39 let/3.července 1999

Přemístila jsem se do Malého Visánku a radostně zaznamenala, že jsem se přemístila přímo před dům, ve kterém jsem před lety strávila jeden rok jako malé miminko.

Dům, který patřil Raddleovým, teď byl zchátralý ještě víc než tehdy. Tehdy jsem tam mohla ještě poněkud bezpečněji vkročit, teď už bych to ale raději neriskovala.

Posadila jsem se na zem tak, abych měla na svůj bývalý domov výhled. Všude po zahradě tam rostl plevel a vysoká tráva. Taková škoda.

Co by se stalo, kdyby Tom mé rodiče nezabil? Co kdybychom byli velká šťastná rodina? Plno věcí se třeba nemuselo stát, mohla jsem žít v prostředí, kde bych měla své blízké, které bych milovala.

Život není fér.

Vstala jsem a rozhlédla se, až jsem uviděla hřbitov. Bylo tu všude celkem ticho a prázdno a já slyšela své kroky. Ani sluníčko nepražilo. Jako by celý svět chtěl být smutný a tichý.

Vkročila jsem na hřbitov a četla si jména na náhrobcích, dokud jsem nepřišla k otcově hrobu.

Přejela jsem prsty po ledové soše jakéhosi představitele smrti s kosou. Tak tady věznil Tom Harryho...

Otočila jsem se k hrobu zády a zavřela oči. Představovala jsem si, jak zde Tom opět získává svou ztracenou moc a svolává své smrtijedy. Kdybych sem tehdy přišla... třeba bych už byla mrtvá.

Pozornost jsem opět věnovala hrobu našeho otce. Vyčarovala jsem věnec s rudými růžemi a svíčku, kterou jsem zapálila.

,,Ahoj, tatínku," zašeptala jsem a setřela neposednou slzu. Pak jsem se přemístila k Andromedě, u které jsem vyzvedla Teddyho a nakonec se přemístila k Severusovi.

,,Teddy, ty myšáčku malinký, jakpak se máš?" broukla jsem a chovala ročního Teddyho, který mě zaujatě pozoroval. Když jsem začala stejně jako on měnit barvu vlasů, rozesmál se kouzelným dětským smíchem a hlavní dveře se otevřely.

,,Kde jsi byla tak dlouho?"

,,Byla jsem pro Teddyho. Přežil to Jason?" zeptala jsem se, vyzula si boty a s Teddym jsem vešla do obýváku, kde seděl u stolku Jason a něco kreslil.

,,Tak, Jasone, tohle je malý Teddy Lupin," vydechla jsem a Jason nám konečně věnoval pozornost. Sedla jsem si do křesla a Jas ihned přiběhl k Teddymu. Navzájem si hleděli do očí a Jason mu pak opatrně pocuchal vlásky, načež se Teddy zasmál.

,,Ten se mi líbí," kývl blonďáček, ,,jednou bude můj parťák." I já jsem se musela zasmát.

,,Jestli vy dva budete nejlepší kamarádi... Tak to kouzelnický svět nepřežije."

Synek Remuse a Dory Lupinových spokojeně k hrudi tiskl medvídka a já si ho posadila na stehna tak, aby viděl na Jase, který mu teď ukazoval různé věci.

,,Kde jsi byla?" Zaslechla jsem potichu za sebou a ucítila ruce na ramenou. Vzdychla jsem si.

,,Už jsem ti to říkala. Za Teddym, přeci."

,,Nikdy tam nejsi tak dlouho."

Protočila jsem očima a chvíli věnovala pozornost chlapcům. Jason klečel před mýma nohama a snažil se Teddymu vysvětlit, že to, co drží v ruce, je pastelka. Pousmála jsem se.

,,Millie... děje se něco?" Kdybych neměla na klíně dítě, možná bych nejednala tak klidně.

,,A co by se mělo dít? Tak jsem se jednou dala do řeči s Andromedou!"

Other Slytherin girl IV. ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora