L I L Y D O S T A L A D O P I S

2.1K 236 23
                                    

Počet slov:518
53 let/9.července 2013

Lily zrovna dojídala svou snídani a pohupovala nohama, když se ozvalo zaťukání na okno. Zaklapla jsem knihu a chtěla okno otevřít, ale to už jej Lils otevřela a dovnitř vletěla černá sova.

Posadila se na opěrku pohovky a důležitě si načechrala peří. Pustila dopis a Lils jí dala soví pamlsek, načež jí sovička vděčně klovla do prstu.

Moje dcerka se sehla a pevně sevřela dopis. Prohlédla si ho a vykulila oči. Pak jej rychle otevřela a začala číst.

,,Vážená slečno Raddleová,
s potěšením Vám oznamujeme, že ve Škole čar a kouzel v Bradavicích počítáme se studijním místem pro Vás.

V příloze Vám zasíláme seznam všech potřebných knih a vybavení.

Školní rok začíná 1.září. Očekáváme Vaši sovu nejpozději 31.července. Mami! Já pojedu do Bradavic!" vypískla nadšeně a rychle mě objala. To už sešel dolů Sobius a když spatřil dopis v rukách své sestry, usmál se.

,,Sobe! Já pojedu do Bradavic!" Běžela ho také obejmout.

,,To je skvělé, Lily. Mami? Podepsala bys mi tohle? Vážně bych chtěl navštěvovat Prasinky."

•••

17.srpna 2013

,,No páni!" vydechla obdivně Lily, když se všechny cihly ve stěně pohnuly a odhalily nám vchod do Příčné ulice.

,,Ale Lils. Už jsi tudy přeci šla," řekla jsem pobaveně. ,,Takže to vezmeme hezky popořadě. Nejdříve půjdeme nakoupit učebnice. Sobi, ty také potřebuješ nové, protože sis zvolil nové předměty."

Sobius přikývl a já pohlédla do seznamu. ,,Být tebou, tak bych se na jasnovidectví vykašlala. Usínala jsem tam." Všichni jsme se zasmáli, ale mně na mysl vlezla předpověď, kterou mi před lety řekla profesorka Trelawneyová. A bohužel měla jednou pravdu. ,Budoucnost leží ve vašich rukou. Vaše srdce bude stát na rozhraní. Kolem vaší duše povstane neúprosná hráz. Dostáváte na výběr. Vaší důvěru někdo zradí. Jednoho dne ale dostanete možnost vše změnit. Má drahá... jste ve velkém nebezpečí. Dávejte si pozor na všechny kolem sebe a pozorně volte svou cestu.'

,,Mami? Jdeme?" stiskla mi ruku Lily a já přikývla. Zašli jsme do Krucánků a kaňourů.

,,Jaký je vůbec profesor Longbottom?" zeptala jsem se Sobiuse, když jsme vyšli ven.

,,Hm. Není špatný. Ale bylinkářství mě moc nebaví."

,,A co Jason? Mluvil si s ním alespoň?"

,,Ano, občas. Studuje draky."

,,Počkej. Cože?" zděsila jsem se.

,,No, říkal něco o tom, že půjde studovat draky. Že chce do Rumunska," pokrčil rameny Sobius.

,,Mami! Půjdeme pro hůlku?"

,,Vydrž, Lily. Ještě pro hábit. Sobius také potřebuje nový," jemně jsem ji zatáhla za ruku a nasměrovala ji k madame Malkinové. Do půl hodinky byly oba hábity hotové, a tak už zbývala jenom hůlka.

,,Já se těším!" vyhrkla nadšeně Lily a horlivě otevírala dveře od krámku Ollivandera. Ozval se zvonek, který hlásil náš příchod.

,,Dobrý den," řekli jsme všichni tři a Ollivander se na nás usmál.

,,Ach! Tak i malá slečna Raddleová už jede do Bradavic!" usmál se na ni a ona opatrně přikývla. ,,A co mladý pan Raddle? Hůlka je v pořádku?" Také Sobius přitakal.

,,Tak, slečno, zkuste tuhle hůlku. Vavřínové dřevo, jádro z žíně jednorožce, jedenáct palců dlouhá, docela pružná," Ollivander Lily podal hůlku a ona si ji opatrně vzala. Když s ní mávla a vylétly z ní barevné jiskry, s nadšeným úsměvem se na mě podívala.

Včera jsem dočetla Prokleté dítě. Trošičku jsem zmatená, a budu muset poupravit několik scén protože...no, to pak zjistíte...malé překvapení...hihi:D
Neplecha ukončena.
Thx, ILY❤
-Milka💕

Other Slytherin girl IV. ✔Where stories live. Discover now