K D O J S E M ?

2.3K 250 54
                                    

Počet slov:521
48 let/2.července 2008

,,Mami, mami! Mami, koukej!" vykřikla pětiletá Lily, která pobíhala po domě. Otočila jsem se od její postele, kterou jsem ustlala, a usmála se na ni.

,,Lils? Copak?" Rozevřela dlaň, na které se jí objevila malinká lilie. Polkla jsem. Stále jsem nezašla za Fleur a ani si nic nezjistila o své matce. Zastyděla jsem se.

,,Jak to, že já umím vyčarovat tuhle kytku a Sobius ne? Nebaví se kvůli tomu se mnou," posmutněla a já k ní přešla. Klekla jsem si k ní a byla tak vysoká stejně jako ona. Vzala jsem lilii z její malé ručky a vpletla jí ji do vlasů. Usmála se na mě.

,,Víš, Lils," začala jsem pomalu, ,,téhle květince se říká lilie. Když jsi se narodila, měla jsi jich plnou postýlku. Jsi ale ještě moc malá -"

Lily naštvaně dupla nohou. ,,Já už nechci být malá!"

,,Lily," řekla jsem vážně, ,,nepochopila by jsi svůj příběh, a já ho také pořádně neznám. Ten zná jen," zaváhala jsem, a ona se na mě dychtivě zadívala, ,,ten zná jen tvá dryáda. A teď už pojď, za chvíli se vrátí tatínek."

Lily vyběhla ven z pokoje, který stále sdílela se svým bratrem, a já zamířila do obýváku. Zahlédla jsem Lilyiny hnědé vlásky, a pak zmizela. Povzdechla jsem si. Běžela na zahradu.

,,Sobiusi?" zavolala jsem do ticha. Když jsem uviděla jeho černou čupřinu, pochopila jsem, že si zase čte. Jakmile uměl číst, nemohli jsme ho odtrhnout od knih. ,,Za chvíli je tady táta a -"

Slyšela jsem, jak rychle zaklapl knihu a vstal. Když mi pohlédl do očí, úplně mu zářily. ,,Vážně?" pohlédl na hodiny a rozeběhl se ke dveřím. Slyšela jsem, jak si tiše odpočítává vteřiny. Miloval svého otce tak jako nikoho. Severus se o něj vždy ochotně staral a vysvětloval mu i několik věcí o kouzelnickém světě, což Sobiuse strašně zajímalo.

,,Tati!" slyšela jsem ho vykřiknout. Je mi to jasné, Sobi byl na vteřinu přesný a ještě než Severus zaklepal, už na něj čekal mezi otevřenými dveřmi. Mrzelo mě, že Sobius chodí víc za Severusem a mě se na něco ptá jen občas, ale konejšila jsem se myšlenkou, že Lily za mnou přijde i s malinkou odřeninou.

,,Ahoj, Sobiusi. Měl ses dobře?" Slyšela jsem, jak mu Sobius odpovídá a mlčky pozorovala zem. Když do obýváku vešel Severus se Sobiusem v patách, zvedla jsem hlavu a usmála se na něj.

,,Ahoj," šeptla jsem a nechala se políbit.

,,Kde je Lily?" zajímal se a když pochopil, co jsem mu pohledem naznačovala, přikývl.

,,Tati, pojď, potřebuju se tě na něco zeptat, četl jsem si knihu s kouzly a -" Sobius táhl svého otce do svého pokoje a Sev na mě hodil omluvný a zároveň pobavený pohled.

Vzdychla jsem si a vyšla ven. Spatřila jsem Lily, která seděla v zelené trávě a něco pozorovala ve svých dlaních. Přešla jsem k ní a položila jí ruce na ramena. Zvedla ke mně hlavu a já se k ní sklonila.

,,Lils, copak se děje?" zeptala jsem se jí tiše a spatřila, koho to má dlaních. Byl to krásný pestrobarevný motýl, který mou dceru sledoval. Jak mě ale spatřil, uletěl, a Lily si položila ruce do klína.

,,Mami, kdo vlastně jsem?"

Většina z vás character ask chtěla, tak mi můžete začít psát otázky^^ a nezapoměňte na otázky na Lily a Sobiuse, když vidíte, že už se mezi nimi sourozenecká láska začíná oddalovat:D
Moc se těším na vaše otázky^^
Neplecha ukončena.
Thx, ILY❤
-Milka

Other Slytherin girl IV. ✔Where stories live. Discover now