A L E S P O Ň N Ě J A K Á O P O R A

2.8K 283 59
                                    

Dnes začnu se svým "proslovem" hned na začátku. A dělám to i schválně, abyste se hned z první věty nedozvěděli, kdo že to bude učit:D ale vy si to třeba přeskočíte, že...
Tuhle kapitolu jsem včera přepisovala a jsem ráda, že jsem to zvládla:'D
Nezapomínejte prosím na fakt, že druhá část bonusu může být o Sevovi, který vstoupil do říše mrtvých a i když je na coveru, v tomhle příběhu nemusí vůbec figurovat:)
Ještě poslední věc a skončím s tímhle proslovem. Zítra jedu se třídou pryč a vrátíme se kolem půl sedmé, takže kapitola vyjde později:)
Jinak děkuju moc za 1K reads!❤❤
Tak příjemné čtení:')
Neplecha ukončena.
Thx, ILY❤
-Milka💕

Počet slov:528
38 let/1.září 1998

,,Na místo profesora lektvarů nastupuje Darren Dalton!" řekla hlasitě profesorka McGonagallová a já zklamaně sklopila hlavu. Otevřely se dveře a do Velké síně vešel muž, který byl starý přibližně jako já, a měl na tváři široký úsměv.

,,Omlouvám se, že přicházím pozdě, paní ředitelko," potřásl si s ní rukou a pak šel pomalu ke mně. Odtrhla jsem od něj pohled.

,,Vy musíte být Millie Raddleová?" zeptal se mě jemně a já přikývla. Ze slušnosti jsem si s ním potřásla rukou. ,,Mohli bychom si tykat? Nebo vás mám oslovovat 'slečno'?"

,,Klidně mi tykejte," povzdechla jsem si a pohlédla na něj. Vypadal opravdu mile, v jeho očích se zračila dobrota. ,,Millie."

,,Darren."

Oba jsme chvíli stáli vedle sebe a pozorovali studenty, kteří se začali pořádně bavit. Profesor Kratiknot se bavil s ředitelkou McGonagallovou a s profesorkou Prýtovou.

,,Nechceš se trochu víc poznat? Mohli bychom si vyjít k jezeru a ty bys mi o sobě něco mohla říct, a zase naopak..." Nakonec jsem souhlasila, protože jsem tu stejně neměla co dělat. Společně jsme vyšli ven z hradu a šli k jezeru.

,,Vyučuješ obranu?"

,,Ano. Loni jsem zde také učila, ale ten předmět se jmenoval pouze černá magie."

,,Tvůj bratr měl školu pod kontrolou, viď?"

,,Ano," přikývla jsem. ,,Odkud vlastně jsi?"

,,Posledních několik let jsem strávil v Irsku, a chodil jsem do Kruvalu."

,,Jaké je to v Kruvalu?" zeptala jsem se a zamyšleně se sehla, abych utrhla sedmikrásku.

,,Musíš to brát velmi vážně, a jsou tam dost přísní."

,,Tam se ale vyučovala hlavně černá magie, nebo ne?"

,,Ano."

,,Bavilo tě studovat v Kruvalu?"

,,Nebylo to nejhorší, ale chtěl jsem do Bradavic. A teď tu alespoň můžu být jako učitel. Znáš Harryho Pottera?"

,,Občas jsem s ním prohodila pár slov, je to velmi milý kluk."

,,Je kruté, že mu osud vzal rodinu." Osud rovná se Voldemort?

,,Ano, je to kruté. Ale já také vyrůstala bez rodičů."

,,Ach. Pán Zla je též zabil?"

,,Bohužel ano. Měli jsme stejného otce a on nepřenesl přes srdce to, že byl mudla. Jeho matka Meropa zemřela hned po porodu, a Tom vyrůstal v sirotčinci. Až potom zavraždil svého otce a mou matku. Nevěděl, že má sestru, a já zrovna spala nahoře. Byla jsem ještě batole."

,,A ty jsi vyrůstala u koho? Také v sirotčinci?"

,,Ne, Brumbál mě našel a předal mě jedné ženě, o které jsem si několik let myslela, že je to má teta. Ale nikdy mi o rodičích neříkala. Vlastně jsem nevěděla nic o svém původu, dokud mě Tom neuvěznil a Brumbál mi neřekl pravdu."

Cítila jsem, jak se na mě Darren dívá, a rychle stočila svůj pohled k jezeru. Zítra už to budou čtyři měsíce. Budu sem zase muset přijít a jako vždy vyčarovat lilii kvůli jeho památce...

,,Jsi v pořádku?" zašeptal Darren a položil mi ruku na rameno. Rozplakala jsem se a nechala se od něj obejmout. ,,Millie, co se -"

,,Já ho milovala, Darrene," zavzlykala jsem mu do hrudi, ,,a pořád ho miluju. Nepřestanu ho milovat!"

Byla jsem vděčná, že se na nic nevyptával. Cítila jsem, že on mě chápe. A byla jsem mu vděčná za to, že mě nechá se vybrečet, že mě drží v objetí a je mi tak alespoň malou oporou.

Other Slytherin girl IV. ✔Where stories live. Discover now