14. Bölüm: Bardaki yabanci

4.3K 122 2
                                    

Bu bölümü yazarken ben cok eglendim. Size de keyifli okumalar dilerim :))

 Multimedya: Arya ve Alp

 

*

 

 

  Insanlar kafe barlarda takilir. Buralar aile yerleridir. Amerika'daki gibi degildir. Arkadaslarinizla konustugunuz, müzik dinlediginiz, sicak bir yemek yediginiz ve anlatilan hikayelerin etrafi isittigi mekanlardir buralar.

                                      Ayaz Önal'in Seyahat Günlügü, Istanbul

    Cihangir'de bir bardan iceri girerken Maya, Derya ve bana, "Bu aksam burasi dolup tasacak ve herkes cilginca dans edecek," dedi. Aksam yemegi icin gelen kalabalik uzun, meseden yapilmis bari ve duvardan duvara olan masalari doldurmustu.

   "Yani eger Nihat Önal'in kizi degilsen." konusan kadina döndügümde bize icten gülümseyisiyle bakiyordu.

    Maya gülümsedi. "Merhaba, Merve abla. Nasilsin?"

    "Gördügün gibi yogun calisiyorum, hayatim. O hayirsiz annenle baban ne alemde? Ne zamandir ugramiyorlar."

    "Biliyorsun yeni bir ise basladilar. Henüz oturtamadilar herseyi ve cok yogunlar. Yoksa en eski ve en sevdikleri arkadaslarini ihmal ederler miydi hic?"

    Kadini takip ederek arkasindan yürümeye basladik. Kalabalik masalarin arasindan gecerken yakisikli kumral saclari olan bir cocuk bana bakip gülümsedi. Görünüsü Ayaz'i animsatiyordu. Bende istem disi olarak ayni sekilde tepki verdim ve gectim ama cocugun arkamdan hala bana baktigini hissedebiliyordum.

    Bu cana yakin kadin bizi pencerenin hemen yanindaki masaya oturttu. "Buradan iceri giren hos delikanlilari rahatlikla görebilirsiniz." ve bize muzipce göz kirpti.

    "Ben tek basima kocaman olmus iki kiz büyüttüm. Elbette siz hos bayanlarin buraya sadece lezzetli yemekler yemek icin gelmediginizi biliyorum. Pekala, dans icin eslerinizi sectiniz mi bakalim?"

    Salata bulabilme umuduyla parmagimi menüde gezdirdim. Arkamizda, kösede gitar calan adam varken yemeklere odaklanabilmek oldukca zordu. Yapmak istedigim tek sey orada öylece onu seyredip dinlemekti. "Bu günün özelligi nedir? Neden dans etmek icin es bulmamiz gerekiyor?"

    "Ahh tüm gün boyunca dans edip yemek yiyecegi bir kutlama yapilacagi konusunda onu uyarmadin mi?" diye sordu Merve abla Maya'ya.

    "Senenin bu zamanlarinda yapilan özel bir gündür. Kizlarin erkekleri dansa kaldirmasi bir gelenektir." dedi Maya.

    "Insanlar iceri girip dans etmek icin yarisa bile girerler. Biz biraz erken geldigimiz icin henüz neye bulastigini daha fark edemedin." diye ekledi hemen arkasindan Maya.

    "Evet, gecen sene Maya kendilerini dansa kaldirsin diye önüne atlayan cok erkek olmustu." dedi Derya.

    "Dogru, ama sonu tam fiyaskoydu." dedi Maya ve yüzünü asarak ellerine bakmaya basladi." Derin bir konu oldugu belliydi. Bunu burada ayak üstü bir konusmayla gecistiremezdim. Daha sonra Maya'yi bu konuda sikistiricagima dair kendi kendime bir söz verdim.

    "Pekala kizlar, ne alacaksiniz bakalim?" Merve abla geri döndü ve masanin üstüne üc bardak su koydu.

    "Hamburger." Maya menüyü geri verdi.

    "Bana da," dedi Derya.

    Ortama ayak uydurayim bari bende. "Üc olsun. Tüm bu yemeklerin ardindan sanirim tekrar kosuya baslamam gerekiyor." Etegim bana dar gelmeye baslamadan evvel.

Tesadüf Serisi 1: TESADÜFI SEYLERDär berättelser lever. Upptäck nu