Kapitola 16. | Kruté rozhodnutí

166 14 12
                                    

Ani nevěděli, kam jdou. Jen bezmyšlenkovitě tápali chodbou. Nikdo nic neříkal. Emma, vedoucí řadu, si stále přemítala ten poslední moment, kdy se jí Neal omlouval. Sice mu řekla, že mu odpouští, ale necítila to tak. Stále ji to v hloubi srdce tížilo. Věděla, že nemohli nic dělat. Nikdo nemohl tušit, co se stane a byly zde vlastně i kvůli němu. Teď, když je ale pryč, Gold se pomstí. Nezáleží na tom, kdo to udělal, prostě se zbaví všech svědků a zamete stopy. Předtím byly v nebezpečí, ale teď jsou na tom daleko hůř.

Robin a Regina šli společně za ní, držející se za ruce. Párkrát na sebe pohlédli a vyměnili si úsměvy. Vždy když se ohlédli na toho druhého, jako by vše zmizelo. Byli zde jen oni dva. Regina byla na jednu stranu šťastná. Kdyby se tohle všechno nestalo, Robina by nikdy nepotkala. Cítila se s ním tak krásně a bezstarostně. Avšak nemohla se zbavit myšlenky, co se stane, až se odsud dostanou. Budou pořád spolu? Jestli tedy se i vůbec dá říci, že jsou spolu. Nebo je to jen takové chvilkové pobláznění z jeho strany? Byla si jistá, že ona k němu cítí něco mnohem hlubšího.

Killian šel jako poslední. Přemýšlel, zdali dělají dobře. Vrhnout se někam takhle bezhlavě se mu už jednou vymstilo a nechtěl udělat stejnou chybu, jako minule. Emmu ztratil jen na chvíli a málem o ni mohl přijít navždy. Tohle bylo něco, za co Neala nenáviděl. Nehledě na to, že měl společnou minulost s Emmou, kde ji ublížil. Sice nevěděl, co se mezi těma dvěma stalo, ale uvnitř ho sžíralo pomyšlení na to, že ji nějak ranil.

Najednou Emma zastavila. Regina to nečekala a vrazila do ní.

„Sakra co to-" nestihla to ani doříct, když jí Emma ukazováčkem na rtech naznačila, aby byla ticho. Robin se s Killianem přiblížili, aby zahlédli to co Emma.

Chodba se stáčela doleva a naproti nim byly pootevřené dveře. Skrze mezeru pohlédli do pokoje z povzdálí. Seděl tam nějaký muž a něco sepisoval u stolu, který se nacházel uprostřed místnosti. Byl čelem k nim, takže museli dávat pozor, aby je nespatřil.

„Stovku na to, že to za nim je mapa tohohle místa," řekl Killian a poukázal na předmět na nástěnce, umístěné na stěně za mužem. Všichni na ni pohlédli, snažící se přijít na to, zda to není jen mapa nějakého města či něčeho jiného. V levém horním rohu mapy byl nápis „podzemí".

„Řekl bych, že to odpovídá," dodal Robin.

„Jak ale dostanem tu mapu?" zeptala se Regina.

„Prostě si ji vezmem," oznámila Emma.

---

„Nesmíš se nikde zastavit. Jakmile budeš na letišti, okamžitě nastoupíš do letadla!" zdůrazňoval August.

„Já tě tu nemohu nechat, prosím pojď se mnou," naléhala Lilith. Nechtěla ho opustit. Prostě nemohla. Byl jedinou její rodinou. Jediným člověkem, kterého měla. Její bratr jen povzdechl.

„Lily to nejde, získal jsem ti trochu času. Gold si myslí, že právě teď jedeš za ním."

Začaly jí stékat slzy po tvářích. On je setřel a řekl jí, ať se na něj podívá a ona k němu vzhlédla.

„Slibuju ti, že za tebou přijedu co nejdříve, jen tu musím ještě něco vyřešit, jasný?" Souhlasně přikývla a objala ho tak silně, jako by to bylo naposledy. Pomohl jí zavazadla uložit do kufru auta. Ještě jednou se objali na rozloučenou a on jen sledoval její auto, jak mizí v dáli.

„Sbohem Lily," zašeptal a odešel.

---

„Je tam i telefon," oznámil Killian. Nacházel se vedle muže na stole po jeho pravici.

PodzemíWhere stories live. Discover now