Kapitola 5. | Průzkum

184 21 12
                                    


Chvíli jen stáli a rozhlíželi se. „Jak je to sakra možný!" řekla naštvaně Regina. „Měli bychom být opatrní, může to být nějaká past," upozornil Killian. „Tohle místo je jedna velká past," dodala Regina.

„Mohl by tu ještě někdo být," oznámila Emma. Killian přikývl a opatrně procházel chodbou k prvním nejbližším dveřím. Obě ženy ho následovaly.

„Počkejte tady," řekl Killian a chystal se otevřít dveře. „To tak," dodala Emma a následovala ho. Muž povzdechl.

„Swanová-"

„Tak hele, ať se ti to líbí nebo ne, já tu na zadku dřepět nebudu," přerušila ho s vážným výrazem v obličeji.

„No já odporovat nebudu, jestli si tu pán chce hrát na hrdinu tak budiž," dodala Regina se kříženýma rukama na hrudi.

„Fajn, ale drž se za mnou," řekl. Emma přikývla a opatrně otevřel dveře. Pomalu začal vcházet do místnosti a světlovláska ho následovala. 

Najednou na něj ze strany někdo skočil a srazil ho k zemi. Emma dotyčného chytla za bundu a odstrčila ho od Killiana. Neznámí muž se na ni otočil a odstrčil ji ke zdi.


Regina mezitím procházela chodbou až k velkým dveřím na jejím konci. Byly zapečetěné řetězem se zámkem. „No tak, nějak to jít otevřít musí," pomyslela si a zkoumala zámek. Vzápětí za sebou uslyšela kroky. Otočila se a stál před ní nějaký muž.


Emma ho chytla za ruku, přetočila mu ji a přitiskla na záda. Muž zakřičel bolestí a blondýnka ho následně odstrčila. Upadl na zem a držel se za ruku.

„Teda Swanová, to bych do tebe neřekl," podivil se Killian a držel se za rameno. Emma se hrdě usmála a otočila se na něj. „Jsi v poho?" zeptala se ho a zkoumala mu rameno. „Nic co bych nezvládl," odpověděl a pousmál se na ni.


„Kdo jste?" zeptala se ho Regina. „A kdo jste Vy?" zeptal se on. „Já se ptala první," dodala.

„Robin," řekl a podal jí ruku. „Regina," odpověděla, „ale rukou ti potřásat nebudu," odsekla. „Jen jsem chtěl být zdvořilí," dodal a pousmál se na ni. Chvíli na sebe hleděli, než se ona odvrátila. „Takže," snažila se přerušit ticho, „hádám, že asi náš únosce nebudeš co?" 

„Nejspíše jsem stejně zmaten jako Vy madam," oznámil, „a říkala jste náš?" nechápavě se na ni podíval. „Ano, je nás tu víc a nech si to madam," odsekla.


„Kdo jsi?" zeptal se Killian muže. Ten se pomalu začal zvedat ze země. „Co se staráš," naštvaně odpověděl. „Hele kámo, nedělej tady uraženého, ty ses na mě vrhl jako první," dodal Killian. Muž se poté otočil na ženu a chvíli na ni hleděl.

„Emmo?" zeptal se překvapeně. „Ehm...my se známe?" a přistoupila k němu blíž. Kvůli špatnému světlu mu neviděla do tváře. „Opatrně Swanová," upozornil ji Killian a chytil ji za ruku, aby ji zabránil jít k neznámému muži ještě blíž. „O bože," zašeptala.


„Měla bych jít zjistit co se děje, ještě z toho pokoje nevylezli. Ty jsi tu jediný, nebo je tu ještě někdo další?" zeptala se a prošla kolem něj směrem k dané místnosti. „Teprve jsem se probral, takže ani nevím," oznámil a následoval ji.

„Bezva, už abych z týhle díry vypadla," dodala a otočila se směrem k Robinovi. „A ty jsi-" on to ale nečekal a omylem do ní vrazil. Málem by upadla, ale on ji chytil do náruče. „Omlouvám se, to bude moje chyba," a díval se jí do očí. „Jsi v pořádku?"

Ona na něj jen hleděla. „Ano," odpověděla skoro šeptem. Pustil ji ze svého náručí a oba se otočili a pokračovali ke dveřím.



Tak a konečně tu máme i Robina ;) a kdo asi může být tím tajemným mužem? :D

Snažím se postavy vystihnout podle seriálu, tedy ty jejich povahy ;) tak doufám, že mi to jde :D 


PodzemíWhere stories live. Discover now