Kapitola 15. | Bitevní pole

181 17 7
                                    


Z trezoru vytáhl dlouhý světlý šál. Silně ho stiskl a přiložil si jej ke hrudi. Najednou se mu v hlavě vynořilo plno vzpomínek, spojované s jeho synem. Jak ty dobré tak i ty špatné. Spatřil v nich jeho nevinnou tvář. Vybavil si všechno. Jeho první krůčky, první den ve škole, oslavy jeho narozenin, až do dne, kdy utekl. Ucítil, jak mu po tváři stéká slza. Rychle si ji rukou setřel a trezor zase zavřel. Kus oblečení odložil na pult a rukama se o něj opřel.

„Prosím, vrať se mi zpět," zašeptal a pohladil šál. Najednou mu zazvonil telefon. Zvedl ho a po chvíli rozhovoru naštvaně odstrčil věci z pultu. Malá váza se na zemi roztříštila a pár knih popadalo kolem. Párkrát se zhluboka nadechl a následně do telefonu oznámil: „Okamžitě najděte Lilith a řekněte jí, ať se hned dostaví do mé kanceláře!"

Obešel pult a pohlédl na věci, které shodil. Posbíral knihy a vrátil je zpět na dané místo. Střepy zametl, obmotal si šál kolem krku a odebral se ke dveřím. Ty se ale otevřely a do dveří vstoupila žena.

„Belle? Co tu děláš?" řekl nečekaně a nechal ji vejít do obchodu.

„Byl jsi dlouho pryč, a tak jsem si řekla že zjistím, jestli jsi v pořádku a tohle bylo první místo, které mě napadlo," oznámila nevině. Ten se pousmál a pohladil ji po tváři.

„Jsem, neboj."

„To je jeho?" zeptala se a sáhla na věc kolem jeho krku.

„Ano, připadám si, jako by mi byl blíž." Ona se na něj soucitně podívala.

„Všechno bude zase dobrý," řekla. Chytla ho za ruku a společně opustili budovu.

---

„Až na to, že hledají Neala a že tu nejsou moc pohostinní, nic nevíme," oznámila Regina.

„Tak to jsme na tom stejně," řekl Killian, když si vyměňovali informace. Teď, když byl Neal mrtvý, nevěděli co dělat. Kdyby chtěli jen jeho, tak by je přece už nechali jít ne? A když ho hledali, tak proč ho zabili? Všem v hlavě probíhalo tolik otázek, že nevěděli co teď dělat. Celý tento komplex, či kde se to nachází je jako jedno velké bludiště. Všude samé chodby a stejné pokoje ale nikde žádná cesta pryč. Ale vždyť oni se sem taky přece nějak musí dostávat, tak kudy?

Killiana napadlo, že by je mohli sledovat a třeba by je dovedli k nějakému východu. Ale jak sledovat někoho, když ani nevíte kde je?

„Přece se nějak musí ujistit, že je mrvej. Tak asi se sem vrátí ne?" zeptal se Robin.

„Pořád mi vrtá hlavou, proč by ho zabíjeli, když ho hledali....," zamyslel se Killian.

„Možná ho hledali proto, aby ho zabili," dodala ironicky Regina.

„Tak to ho mohli zastřelit někde na ulici a netáhnout se s ním až sem ne? A navíc nám řekl, že ho hledá jeho otec, kdo je mimochodem Gold jestli jste o něm slyšeli," dodal Killian.

„Cože?!" vykřikl Robin s Reginou najednou. „Tak to mě nepřekvapuje, Gold je schopen čehokoli. Myslím si, že zabití syna pro něj není problém,"oznámila Regina.

„Svého syna by nezabil," ozvala se Emma. Celou dobu tam jen stála se skloněnou hlavou a ani nehlesla. Všichni se na ni zaujatě otočili. Emma se s ním párkrát setkala, když chodila s Nealem a i ten ji o jeho otci něco vyprávěl. Z jeho příběhů bylo jasné, že vše co jeho otec dělal, bylo pro něj. Tedy myslel si to, ale na Neala to působilo jinak. Viděl jen ubližování jiným lidem, kvůli maličkostem, které se jeho otci nelíbily. V 18 se rozhodl z domu utéct a nechal na stole jen dopis na rozloučenou. Oznámil v něm, že už takhle dál žít nemůže a i když si myslí, že vše co dělá, dělá pro něj, tak si to akorát nalhává. Pouze se tím obhajoval, protože nakonec z toho měj největší zisk vždycky Gold.

PodzemíOnde as histórias ganham vida. Descobre agora