Kapitola 6. | Shledání

179 20 7
                                    


„Neale?" podivila se Emma.

„Ty ho znáš?" zeptal se Killian. „Jo," povzdechla, „to je můj ex."

„Emmo," řekl Neal a usmál se, „myslel jsem, že už tě nikdy neuvidím," a přistoupil k ní blíž. „Já zas doufala, že už tě nikdy neuvidím," dodala naštvaně a otočila se na Killiana. „Můžeš nám dát chvilku prosím?"

„Náhodou mě to docela začíná bavit," usmál se a Emma se na něj vážně podívala. „Fajn, jdu zkontrolovat Reginu," zamumlal a odešel z pokoje.

Následovalo ticho. Oba dva na sebe jen hleděli beze slov. „Omlouvám se," přerušil ticho Neal. „Cokoli řekneš, tím nespravíš," odvětila naštvaně Emma. „Já vím, já jen...mrzí mě to, opravdu. Byl jsem mladej a-"

„To neomlouvá to, že jsem kvůli tobě šla sedět!" vykřikla. „Milovala jsem tě," a dívala se na něj se slzami v očích, „a ty jsi mě jen využil."

„Já vím a neuplyne den, kdy bych toho nelitoval. Kdybych to mohl vrátit zpět a změnit, udělal bych to. Ale třeba jsme byli spolu z nějakého důvodu, třeba něco dobrého z toho vzniklo."

Emma chvíli přemýšlela. Nevěděla, jestli mu to má říct. Jestli si to vůbec zaslouží vědět. Byla mezi nimi chvilková odmlka. „Máš syna," řekla skoro šeptem.

„Cc-cože?" zeptal se zmateně. „Máš syna...když jsi mě nechal ve vězení, byla jsem těhotná," a odvrátila se od něj, „ale musela jsem se ho vzdát. Ve vězení bych asi těžko vychovávala dítě," zamumlala sarkasticky, „nevím kde je, dokonce ani jak se jmenuje." Neal nic neříkal. Jen mlčky stál uprostřed místnosti. „Až se odsud dostaneme, už tě nikdy nechci vidět," dodala a odebrala se ke dveřím.

---

„Našla jsi nového člena do party?" zeptal se Killian, když zpozoroval Reginu s nějakým mužem. Vyšel z pokoje a šel k nim.

„Jsem Robin," a muž mu podal ruku.

„Killian," a ruku mu stiskl. „Hádám, že nevíš, co tu děláš a jak si se sem dostal?" zeptal se.

Robin přikývl, „a jak tak na to koukám, tak to neví asi nikdo z nás. Prostě jsem se tu vzbudil a našel jí," a pohlédl na Reginu.

„Nechceš mi říct kde je Emma?" zeptala se Regina. „ Ve zkratce: našli jsme jednoho týpka, co se ukázal, že je její bejvalej a teď se spolu dohadujou a mě vyhodili," dořekl a pohlédl na oba, „a co u Vás?" dodal s úsměvem na tváři. „Nic...šli jsme zjistit, co vám trvá tak dlouho," a šla ke dveřím pokoje, kde byla Emma. Dveře chtěla otevřít, ale světlovláska ji předběhla.

„Bezva, tak můžeme se konečně zaměřit na důležitější věci, jako je hledání cesty odsud, nebo je tu pořád chatovací místnost?" povzdechla znuděně Regina. „Jdem na to," dodala Emma a vycházela z pokoje. Neal ji následoval.

„Takže, aby nedošlo k nedorozumění, tak já jsem Killian, tohle je Emma, Regina, Robin a ty jsi...asi jsem nezachytil tvé jméno kámo..." oznámil Killian a zvedl obočí. „Neal a nějak netuším, co se tu děje a kde to jsem," dodal zmateně. „To neví nikdo z nás, proto jdeme hledat cestu ven."

Následovala krátká odmlka. „takže kde začneme?" dodal Killian. „Že bychom tu zase prohledali všechny pokoje?" zeptala se Regina. „Nejspíše...cokoli co najdete a mohlo by se hodit, tak to vezměte. Moc tu toho stejně není, takže se hodí vše," dodal Killian a ostatní přikývli.

Bylo tu zase celkem 6 pokojů. Každý šel do jednoho, krom toho, kde našli Neala. Netrvalo dlouho a sešli se na chodbě. Místnosti byly všechny stejné. Nikde žádný tajný průchod či chodba. Ani moc věcí nenašli. Až na 2 tyče. Našel je Robin v jednom pokoji. Byly obyčejné, ale na jedné byl zkroucen malý drátek.

Všem došlo, že jedinou cestou odsud jsou velké železné dveře. Teď jen přijít na to, jak skrze ně projít.


Zdravím s další kapitolou ;) tato nebyla asi moc záživná vzhledem k rozhovoru Emmy s Nealem, ale dát jsem to sem musela :\ , každopádně další kapitola bude zajímavější...budeme se snažit dveře otevřít a co asi bude za nimi, že by cesta ven ? :D :D 

PodzemíWhere stories live. Discover now