23. Bölüm "Annen gibi güçlüsün"

10.7K 992 27
                                    

Umarım keyifle okursunuz

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Umarım keyifle okursunuz."

******

Genç adam gözlerini araladığında nerede uyuya kaldığını fark edince şaşırmıştı. Yatağında yarı oturur şekilde uyuyan annesini görünce usulca başını kaldırarak kadına baktı. Onun rahatsız uyumasına gönlü el vermeyerek usulca yatakta uzanmasına yardım etmişti. İçinde ki tarifsiz acıyı atabilmek için vakit kazanmaya çalışsa da bunun faydasının olmayacağının bilincinde annesinin odasından çıkarak saatin kaç olduğuna bakmak için başını salonda ki guguklu saate çevirdi. Yaklaşık üç saattir uyuduğunu anlayan genç adam karısını merak ederek hızla merdivenlere yöneldi. Hazan'ı yatağında uzanmış uyurken bulunca yönünü odadaki banyoya çevirerek kısa bir duş aldı. Bornozuyla odaya dönerken karısının hala uyuduğunu görünce üzerini giyerek yatağa karısının yanına uzanmıştı.

Hazan kocasının odaya dönmediğini görünce merak ederek Neslihan hanımın kaldığı odaya gitti. Kocasının annesinin kucağında ağladığını duyunca bir süre onu izlemiş sonra da yanağından akan yaşla sessizce odasına geri dönmüştü. Eli karnında bebeği ile konuşurken hayatının en önemli iki varlığı için elinden geldiğince dayanma gücüne sahip olabilmek için dua etmişti.

"Baban için, senin için her şeyi yapacağım hayatım. Umarım beni çok zorlamazsın." Hazan üzerini değiştirerek yatağa uzanırken kısa sürede uykuya dalmıştı. Yatağın sağında hissettiği çökme ile uyku arasında dönerek kocasının göğsüne sokulurken Aziz karısını kollarının arasına alarak sıkıca sarmıştı.

"Allah'ım onları bana bağışla!" diye dua ederken karısının saçlarının arasına başını gömerek yeniden uykuya dalmıştı.

Dayanılacak gibi değildi. İçi içini yerken midesinin kazınma sesi kulaklarına davullu bir düğündeymiş gibi hissetmesine neden oluyordu. Yatakta huzursuzca dönüp dururken daha fazla dayanamayacağını anlayan genç kadın yataktan kalkarak üzerine sabahlığını da alıp odadan çıkmıştı. Dudaklarını iştahla yalarken hızlı adımlarla evin bahçesine doğru ilerledi. Sabahın yedisinde canı inanılmaz elma çekmişti. İlk aş ermesiydi bu ve bahçenin ortasında ki elma ağacından elma yemek istiyordu. Ağacın altına geldiğinde ise başını yüksek dallarda ki elmalara kaldırınca neredeyse ağlayacaktı. Onlara uzanmasına imkan yoktu. Gözleri yaşlı bir şekilde etrafa bakındığında kendisine yardım edecek birini aramış ama bulamayınca yere oturarak ağlamaya başlamıştı. Aziz karısının yataktan endişeli bir şekilde kalkmasıyla hemen gözlerini aralamıştı. Onun lavaboya gideceğini düşünmüş ama karısının odadan çıkması ile iyice meraklanarak hızla yataktan kalkarak sessizce arkasından ilerledi. Karısının elma ağacına gözleri parlayarak bakarken bulunca yüzü aklına gelen ihtimalle gülümsemişti. Karısı aş ermeye başlamıştı anlaşılan. Hazan'ın birde yere oturarak ağlamaya başlaması ise yüzünde ki gülümsemenin yok olmasına yetmişti. Endişeli bir şekilde karısının yanına koşarak hızla yanına çöktü.

HEP SENİ BEKLEDİMWhere stories live. Discover now