1. Bölüm

26.2K 1.1K 38
                                    

Merhaba arkadaşlar. Bu hikaye yıllar önce  yazılmış, baskısı yapılmış bir hikayedir. Düzenlemesi olmadan ilk yayınlandığı gibi yayınlıyorum. Kitapla arasında çok bir fark yok. Kitap sadece daha düzenli ve bazı olayların açıklığı aydınlatıcı. Umarım hikayeyi yeni okuyacaklar hikayeyi sever.

Keyifli okumalar...

****

Gözlerini önündeki dosyadan ayırmayarak kendisine seslenen asistanına cevap vermişti. Yaklaşık bir aydır bu iş üzerine çalışıyordu ve bugün son noktayı koyacaktı. Anlaşmayı yapabilmek için tüm şartlara uymuştu. Sosyetenin elde etmek istediği bir gelin adayı ve iş dünyasının dilinden düşmeyen demir leydisi Hazan. Koltuğunda geriye doğru yaslanarak sırtını esnetmeye çalıştı. Son kontrolleri yaparken hiçbir şeyi gözden kaçırmamaya çalışıyordu. "Hazan hanım toplantı saati geldi." Asistanının uyarısıyla yerinden kalkarak ofisinde bulunan özel banyosuna girmişti. Midesi aşırı derecede bulanmaya başlamıştı. Gözlerinin önüne sinen perdeyi yok edebilmek için soğuk suyu yüzüne savururken biraz olsun kedisine gelebilmeye başarmıştı. Midesi yeniden bulanınca hızla lavaboya yönelerek içindekileri çıkarmaya başlamıştı. Bu son zamanlarda sık sık başına geliyordu. Sonunda midesinde çıkaracak bir şey kalmayınca yeniden elini yüzünü yıkayarak kedisine çeki düzen vermişti. Bitkindi ama biraz makyajla bitkinliğini gidermeyi de öğrenmişti. Soğuk davranışları yüzünden kimse ona ne tepki vereceğini bilemezken rahat olduğunu düşünüyordu. Ofisine geri çıktığında ise asistanı Aslı hala onu bekliyordu.

"Bir sorun mu var Aslı?" genç kız ne kadar endişeli olsa da patronuna başını sallayarak cevap vermişti. Son zamanlarda o da farkındaydı patronunun durumunun iyi olmadığının. "Hazan hanım bugün doktor randevunuz var, hatırlatmak istemiştim." Hazan hafif gülümseyerek kendisine endişe ile bakan kıza bakmıştı. Nadirdi bu gülümsemeleri bu yüzden her gülümsediğinde Aslı onun için üzülüyordu. Karşısında ki kızın ne kadar çok çalıştığının en yakın tanığı olarak sosyal hayatı olmamasına üzülmekten başka elinden bir şey geliyordu. "Tamam, sen çıkabilirsin. Gelenleri toplantı odasına al ve bana haber ver."

"Peki efendim." Genç kız odadan çıktıktan sonra Hazan masasının üzerinde ki dosyaları toplamaya başlamıştı. Hazırdı artık ve bu işi alacağına emindi. Derin bir iç çekerek fincanında kalan son yudum soğuk çayı da midesine göndermişti. Odasının kapısına doğru ilerlerken elindeki dosyaları sıkıca kavradı. Başı hafif dönse de güçlü olmayı başarmıştı. Sonunda yarı yolda asistanı ile karşılaşınca beklenen misafirlerin geldiğini anlamıştı. Hafif baş eğme ile toplantı odasına girerken bu işi alnının akıyla kazasız belasız atlatabilmeyi diledi. Aslı patronunun yüz ifadesinden hoşlanmamıştı. Her an yere yıkılacak gibi duruyordu. Sonunda onu canlandıracak tek şeyi yaparak öfkelenmesini sağlamıştı.

"Hazan hanım kuzenleriniz aradı, sizinle görüşmek istiyorlar." Hazan duyduğu şeyle gözleri ateş saçarak Aslı'ya bakmıştı. Kuzenlerinin lafını duymak bile genç kızı çileden çıkarmaya yetiyordu. "Onların bu şirketten içeriye girmeleri yasak biliyorsun. Güvenliğe söyle o ikisini içeri alanı hemen işten atarım."

"Peki efendim, toplantı başlamak üzere..." Aslı genç kızın bakışlarından ürkmüştü ama bunu belli etmemeye çalışıyordu. İstediği etkinin bu kadar şiddetli olması her seferinde genç kızı şaşırtıyordu. Sonunda Hazan önde Aslı hemen arkasında toplantı salonuna girdiklerinde onları gören iş adamları ayağa kalkmıştı. Hazan ciddi bir ses tonuyla onları selamlarken adamlar genç kıza gözlerini dikmiş bakıyordu. Ne kadar buzdan kale olsa da genç kızın güzelliği göz alıcıydı. Üstelik şuanda solgun olmasına rağmen adamlar gözlerini genç kızdan alamıyorlardı. Sosyete dergilerine yansıyan resimlerinin ne kadar aldatıcı olduğunu yakından Hazan'ı görenler daha net anlarken Hazan'ın "Başlayalım artık!" sözleriyle daldıkları derin dünyadan çıkmışlardı.

HEP SENİ BEKLEDİMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin