9.kapitola

2.1K 139 0
                                    

Po cestě kluci koukali do pobertova plánku a kontrolovali jestli někde poblíž nejde Filch. Chvíly nám to trvalo než jsme se dostali do sklepení. Dostali jsme se před takovou navlhlou zeď. Zamyslela jsem se jaké by mohlo být heslo. Řekla jsem první věc která mě napadla. "Čistá krev". Jasně co jiného by to taky mohlo být. Zeď se odklopila a před námi byl krátký tunel. James mi podal plášť s tím že je to na mě a oni budou hlídat. Vlastně když o tom tak přemýšlím tak bych se mohla zneviditelnit sama. Kdybych si představila průhledné tělo. Zkusila jsem to a svete div se já to dokázala. "Holka ty nás nepřestaneš nikdy udivovat." Neodpustil si poznámku Sirius. Plášť jsem si nechala s tím že jím přikryji Malfoye. Vplížila jsem se do tunelu, na konci se rozprostírala Zmijozelská společenská místnost. Stěny byly pokryty zelenou barvou. Byla tam pohovka a křesla potaženy černou kůží. Když jsem se podívala z okna zaznamenala jsem pohyb. Když sem se ale zaměřila právě na to okno tak mi došlo že mají společenku  pod jezerem. Tak to je hustý. Luxus. Vydala jsem se směr klučičí ložnice. Chvíli  mi to trvalo než jsem našla jeho pokoj. Když jsem otevřela dveře zamířila jsem k posteli uprostřed. Naskytl se mi pohled na Luciuse s rozcuchanými vlasy. Nohu měl mimo postel ruce pod polštářem a cucal ho. Potichu jsem se musela zasmát a nemohla sem uvěřit tomu co jsem viděla. Potichu jsem ho spoutala kouzlem a zacpala mu pusu plus zavázala oči. Dala jsem mu přičichnout tomu lektvaru kterým omráčili i mě a nakonec ho zvedla kouzlem. No přece  se s ním nebudu tahat. Došla jsem ke klukům kteří asi viděli jenom levitující hůlku s levitujícím Malfoyem. Zviditelnila jsem se a přehodila přes  něj plášť. Kluci na mě spokojeně koukali a já se jen uculila. Cestou zpět do sedmého patra jsme museli asi dvakrát měnit směr kvůli Filchovi. V komnatě jsme ho posadily na židli a začalo naše mistrovské dílo. Vlasy jsme přebarvily na zeleno růžovou. Na oči jsem mu nanesla modré stíny a na pusu rudou rtěnku. Na tváře jsme tvářenkou vůbec nešetřili . Vše jsme pak začarovali tak aby to nešlo umýt nejmíň den. Jen s těmi vlasy mu to vydrží asi týden. Odnesla jsem ho bez problémů do jeho postele a rozvázala ho. Nakonec jsem se odbelhala k společence kde na mě čekali kluci. "No musím uznat že toto se nám povedlo." Přiznal Rem a zasmál se.  Všichni jsme se taky zasmáli ale na mě dolehla únava. Koukla jsem na hodiny a málem mi vypadli oči. Bylo půl páté ráno. "Sakra kluci vždyť je půl pátý a zítra je ten konkurz."    " Neboj to dáš. Každopádně ten konkurz je až o sedmy večer takže se po škole ještě prospíš." Oznámil mi James a já přikývla. Rozloučila jsem se a šla si lehnout. Zavřela jsem oči a okamžitě usla.

Spala jsem asi pět sekund. Nebo mi to tak jen přišlo. Probudila mě studená sprcha nejspíš od Lily. Hodlala jsem to ignorovat a spát dál. Lil se asi jen tak nevzdala a tak mě normálně propleskla se slovy: Viky neblbni za patnáct minut je snídaně." Trhla jsem sebou a okamžitě se usušila. Navlekla jsem na sebe hábit a zamířila směr koupelna. Byla jsem hotová rychle. Vlasy jsem si nechala rozpuštěné a upravila je po cestě. Amy sem dala snídani a učebnice sem naházela do brašny. Kluci na mě měli čekat před schodištěm do ložnic a Lil už šla. Seběhla sem schody tak rychle jak to šlo a málem narazila do kluků. Jak je možné že vstávali dřív než já? "Čau kluci trochu jsem zaspala ale vlastně za to já nemůžu můžete za to vy takže mi nemáte co vyčítat." Řekla jsem a zašklebila se na ně. O i se na mě otočili a taky pozdravili. "Víš že vypadáš jako chodící mrtvola?" Zeptal se mě James a já ho probodla pohledem. "No vím ale vy na tom nejste o nic líp." Vrátila jsem mu to a vydala se směr snídaně. Oni mě dohnali a tak jsme začali plánovat nějaký ten žert. Abych řekla pravdu tak se nemůžu dočkat na Malfoye. Jindy bych to neřekla ale toto je vyjímečná situace.  Vstoupili jsme do velké síně kde bylo velice rušno. Všichni koukali směr Zmijozelský stůl. Koukla jsem se tam taky a viděla jsem jak se tam krčí Malfoy.  Nemohla jsem se přestat smát. Málem sem skončila na zemi ale naštěstí sem se opřela o jednoho z kluků. Pak jsme zamí+řily směr stůl. Dala jsem si snídani s tím že se mi třeba uleví od nevolna které mi tíží žaludek kvůli nevyspalosti.

Šli jsme chodbou a zabočily do učebny kde učila Gonagallka. V přeměňování jsme brali rozdíl mezi zvěromágy a vlkodlaky. Toto téma mám zmáknutý a esej taky nebude problém. Když tu mě tak napadá. Kdy bude další úplněk. Neotálela sem a napsala Removi vzkaz.

Náměsíčníku nechci otravovat ale kdy bude úplněk?

Napsala sem na pergamen a kouzlem ho poslala k Removi. Lil na mě hodila jem káravý pohled a dál naslouchala výkladu profesorky. Odpověď mi došla skoro hned.

No v sobotu.

Dál sem ho už neotravovala. Vím že je to pro něj těžké. Hodina ubíhala šnečím tempem a dostali se teprve k tomu jaký je rozdíl a to chtějí napsat esej jo? Z čumění do blba mě vytrhl naštvaný hlas. "Slečno Joesnová mohla byste nám říct jak se stát zvěromágy." Jen sem na ní hodila výraz že mi je to úplně fuk protože to mám za sebou a řekla jí:"je to dlouhý proces. Někomu trvá rok a někomu třeba tři. Dotyčný si musí představovat změnu a soustředit se na to jak se jeho tělo mění. Jakmile docílí malého změnění vypijí lektvar a měli by se změnit celkově. Jak říkám někomu to výjíde za rok a někomu ne. (Mě se to podařilo za půl roku ale pšt). Zvěromágové musí být registrováni. Pokud nejsou půjdou do azkabanu." Ukončila sem svůj monolog a dál se zajímala o zeď. "Správně pět bodů pro Nebelvír." Řekla Gonagallka trochu hodně neochotně a dál pokračovala ve výkladu. Lil na mě koukala jako jak to můžu vědět když sem neposlouchala ale já ten pohled ignorovala.

Konečně konec výuky a já se spolu s klukama sebrala směr Nebelvír. Všichni čtyři jsme vypadali jak chodící mrtvoly. Šla jsem s klukama do jejich pokoje kecat o plánech a jiných chujovinách a pily u toho máslový ležák. Nějak se mi podařilo opřít se o Siriusovo rameno a zavřít oči.

-----------------------------------------------------

Kapča o ničem ale nemám své psací období. Famrfpálový konkurz bude příště.

MaraudersKde žijí příběhy. Začni objevovat