79. bölüm - Portakal

7.1K 421 71
                                    

( Yazar'dan )

Ömer bütün İstanbulu gezmişti. Hiç bir yerde bir tane bile portakal bulamamıştı. Şimdi de Ömer arabasında oturmuş kendi kendine konuşuyordu. 

Ö: Ben napıcam şimdi? Yani Ömer sen de biçim bir koca çıktın daha karına bir portakal alamıyorsun. 

Sonra kolundaki saate baktı. 

Ö: Saat de geç oldu ama napalım artık keyfimden aramıyorum ya.

Telefonunu çıkardı ve Serdarı aradı. 

Ö: Ha alo abi pardon ya gece gece rahatsız ediyorum. .... Yok kötü bir şey yok. Ben şey için aradım. Portakal var mı sizde? .... Aha portakal. .... Defne aşerdi de. .... Haa anlıyorum tamam. Tekrar özür dilerim seni de uyandırdım. Hadi iyi geceler.  

Ömer kapattı ve yine rehbere girdi. 

Ö: Alo İso pardon böyle gece gece rahatsız ediyorum. .... S-sen müsait misin? .... Tamam tamam anladım ben o zaman direk konuya giriyorum. Portakal var mı sende? .... Haaa portakal. .... Defne aşerdi de. .... Tamam anladım tekrar özür dilerim iyi akşamlar. .... Ha kapatmadım söyle. .... Tamam aramiyacağım Zeynepi merak etme. .... Anladım ben anladım. Neyse iyi akşamlar hadi. 

Ömer kapattı ve yine rehbere girdi. 

Ö: Alo Sinan pardon böyle gece gece rahatsız ediyorum. .... Sen m-müsait misin? ... Anladım. Ben direk konuya gireyim. Portakal var mı sizde? .... Haa portakal. .... Defne aşerdi de. .... Anladım anladım. O zaman ben kapatayım. Sizde işinize devam edin. İyi akşamlar. .... 

Ömer kapattı ve yine rehbere girdi. 

Ö: Alo Can pardon ya böyle gece gece rahatsız ediyorum. .... ( Ömer derin bir nefes aldı ) Sen müsait misin? .... Anladım kardeşim anladım. Ben mevzuya gireyim. Sen de portakal var mı? .... Haa portakal. .... Tamam tamam hadi iyi akşamlar. .... Ha söyle. .... Peki Sudeyi de aramiyacağım. .... İyi akşamlar. 

Ömer kapattı. Bu sefer telefona boş boş baktı. 

Ö: Kimse kalmadı. 

Etrafa bakınırken birden aklına Neriman ve Necmi geldi.

Ö: Son şans. Başka çare yok. Hadi Ömer karın için bir şey olmaz. 

Ömer cebinden Deryanın verdiği kağıdı çıkardı. Numarayı tuşladı ve aramaya başladı. 

Ö: Alo yenge pardon böyle gece gece rahatsz ediyorum. .... Ha amca sen miydin. İlk önce şunu sorayım müsait misiniz? .... Haa iyi iyi yani iyi derken uyandırdığım için değil. Neyse ben konuya gireyim. Sizde portakal var mı? .... Haa portakal. .... Hadi ya. .... Defne aşerdi de. .... Evet bildiğim her yere gittim. .... Yok oraya gitmedim. Bilmiyorum orasını. .... Tamam amca sağ ol. .... İyi akşamlar. 

Ömer kapattı ve telefonunu cebine koydu. 

Ö: Oh be sonunda. 

Deyip arabayı çalıştırdı. Manavın önüne geldiğinde içeride 45-55 yaş arasında olan bir  adam vardı. Ömer arabadan inip manavın önünde durdu. 

Ö: İyi akşamlar dayı.

Adam Ömere doğru döndü. 

X: İyi akşamlar iyi akşamlar. Hayırdır evlat.

Ö: Ya dayı benim eşim aşerdi de bende İstanbulu geziyorum işte. Sizde portakal var mı?

X: Portakal? Yok maalesef.

Ö: Hadi ya.

Sonra Ömerin aklına amcasını dediği geldi. "Benim selamımı söyle. Kesin sana bir yerden bulacak" demişti Necmi. Adam arkasını dönüp işine devam etmişti.

Yeniden Aşk (DefÖm)Where stories live. Discover now