Partea 12 "Mai mult decat de ajuns"

496 17 3
                                    

The Handsome Gabriel Faye(Corentin Huard)

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

The Handsome Gabriel Faye(Corentin Huard)

*

—Nu pot. Mi-am blocat privirea pe gatul sau, dupa ce isi intorsese brusc capul. Mi-am strans pleoapele puternic, indepartandu-ma de el.
A fost exact asa cum ma temeam sa fie. Gabriel m-a respins, iar odata cu asta mandria mea s-a dus pe apa sambetei. Nu intelegeam nimic, aveam clar sentimentul acesta ca si el ma place. Dar m-am inselat, se pare.
—Ar trebui sa pleci. Ii spun, ridicandu-ma de pe canapea. Gabriel imi urmeaza gestul si, cu expresia ingandurata, paseste spre iesire.
Am oftat lung cand am ajuns la usa. M-am sprijinit de ea, asteptand ca Gabriel sa plece, insa se opreste.
—Vei veni la nunta? Trebuie sa imi confirmi pana saptamana viitoare. Vorbi fara pic de retragere. L-am privit dezgustata in ochi si nu puteam sa imi dau seama daca el tocmai si-a batut joc de mine sau vorbea serios.
As fi vrut sa ii zic cateva vorbe de dulce, dar era mai in varsta decat mine si nu mi s-ar fi parut civilizat din partea mea. Ma abtineam cu greu sa-i dau cateva suturi in organul acela al sau care a stricat totul. Pentru ca, daca nu ar fi fost ala, cum ar mai fi devenit scorpia bortoasa?

I-am trantit usa in nas, ca mai apoi sa imi mut privirea pe geamul de alaturi. Gabriel se oprise pe la jumatatea drumului si pentru un moment statu asa. Nu stiu ce ar fi vrut sa faca, dar se pare ca s-a hotarat sa isi continuie drumul iar. Am oftat intorcandu-ma in sufragerie. Mi-am luat geanta de pe canapea si am mai asteptat ca Gabriel sa plece, ca sa pot iesi si eu. In timpul acesta am facut comanda la un taxi. Daca tot aveam bani, de ce sa nu profit?

Peste cinci minute taxi-ul ajunsese. I-am spus soferului numele restaurantului pe care Aiden mi l-a recomandat, iar acesta s-a conformat, pornind masina.

—Face 30$, domnisoara! Aproape ca adormisem cand soferul se facu auzit. Am tresarit inca somnoroasa si am scos o bacnota de 50$, dandu-i-o.
—Pastreaza restul, i-am spus nepasatoare, tasnind afara din masina. Am ridicat privirea spre pancarda luminata pe care scria Helga's Treats. Gandul mi se dusese direct la mancare si o durere de stomac tocmai ma lovise. Imi duc instinctiv mana pe abdomen, apoi am intrat in restaurant. Interiorul era cu specific victorian si am zambit deoarece adoram stilul acesta mai vechi si regesc.
Am mers pana in capatul restaurantului, unde se afla o masa de doua persoane. M-am asezat pe unul dintre scaune si am inceput sa privesc suportul pe care erau puse trei lumanari.
—Ziua buna, domnisoara! In dreapta mea apare deodata un chelner punandu-mi un meniu in fata. Mi-a aprins lumanarile cu un fel de bricheta mai sofisticata, apoi a plecat. Am inceput sa rasfoiesc meniul absenta. Parca pofta de mancare imi pierise brusc odata ce gandul mi s-a dus catre Gabriel. Avusese atata tupeu sa vina la mine cu acea invitatie nenorocita. Si-apoi eu... Cu acel sarut tampit. Ugh, stiam ca nu trebuia sa fi facut asta! A fost cred ca cel mai jenant moment din viata mea.

Mi-am scuturat capul, revenind la meniul din fata mea. Toate felurile de mancare aratau atat de bine si de gustoase ca nu stiam ce naiba sa aleg.
Chelnerul de dinainte aparu din nou in dreapta mea, cu un carnetel si un pix in mana. M-am uitat fugitiv la primul fel de mancare de pe pagina, apoi mi-am ridicat privirea spre el.
—As dori un First Queen Plate si un vin rose, te rog. Acesta isi notase pe carnetel, dupa care pleca.
Mi-am scos telefonul din buzunar, intrand pe facebook.Insa niste rasete zgomotoase ma facu sa imi ridic capul deranjata. Privesc inspre intrare si raman socata de persoanele care tocmai intrasera in restaurant. M-am facut mica in scaun, vrand ca Amber si sotii Faye sa nu ma observe.
Cat de ghinionista pot sa fiu? Mai intai Gabriel, apoi Amber si parintii acestuia. Si mai intrigant, ce cautau ei in localul asta? Adica erau atatea restaurante in Santa Monica, de ce l-au ales fix pe acesta?

Tratament SentimentalUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum