11. - „O čom to sakra melieš?!"

247 33 5
                                    

Bol ku mne otočený chrbtom, čiže som mu nevidela do tváre. Mal nepodarene zviazané dlhšie čierne vlasy, na sebe jazdecký úbor a na ľavom boku zavesenú pošvu s mečom. Stačil mi jediný pohľad na zdobenú rukovať s červeným drahokamom a všetko mi bolo razom jasné.

,,Pozrite, už je tu," ozvala sa Katrina a pozrela na mňa, ,,poď sem Beth." Vtedy sa otočil a moje vydesené oči sa stretli s jeho temným pohľadom. Neisto som zišla po schodisku až k nim. Celú dobu som na sebe cítila jeho pohľad. Podišla som k Roranovi a čakala, čo bude ďalej.

,,Beth, toto je...," začal Roran.

,,Murtagh," šepla som bez rozmyslu. Všetci na mňa prekvapene pozreli. Ach bohovia... Prečo? Prečo nemôžem radšej držať zobák?!

,,Odkiaľ poznáš moje meno?" vyzvedal obozretne.

,,To je na dlho," pokrčila som nakoniec plecami. Nastalo nepríjemné ticho. I keď som sa Murtaghovi neodvážila pozrieť do očí, vedela som, že si ma nedôverčivo prezerá.

,,No a... prečo ste vlastne tu?" spýtala som sa, aby som prerušila to ticho.

,,Eragon ma poslal, aby som dal pozor na dračie vajcia," odvetil. Snažila som sa tváriť normálne, no moc sa mi to nedarilo. Nečakala som, že si vymyslia krycí dôvod. Pousmiala som sa nad svojou hlúposťou. A čo som čakala? Že sem príde a povie, že ma bude celú dobu sledovať, pretože si Eragon myslí, že som nebezpečná? Hlúposť.

Neskoro som si uvedomila svoju chybu. Zabudla som na jednú podstatnú vec. Uvedomila som si to, až keď ma prebodli jeho temné oči. Vedel to. Bol v mojej hlave. Počul moje myšlienky.

Akonáhle som si to uvedomila, snažila som sa obrniť svoju myseľ. Snažila som sa myslieť na podlahu, do ktorej som zabodával svoj pohľad. Vtom sa Murtagh mierne zapotácal a na tvári sa mu zračilo prekvapenie.

Žeby som ho vytlačila z mojej hlavy? Nebola som si tým istá, no všetko tomu nasvedčovalo. Murtagh chcel niečo povedať, no vtom sa smerom z mesta ozvali fanfáry. Elfovia prišli.

,,Poď so mnou," povedal Murtagh, chytil na za predlaktie a začal niekam ťahať.

,,Hej! Viem chodiť aj sama, nemusíš ma za sebou ťahať," odvetila som podráždene a snažila s ním držať krok. Prešli sme niekoľkými chodbami, až sa zastavil v jednej neveľkej miestnosti. Pustil ma a zavrel dvere.

,,Čo máš za problém?" precedila som pomedzi zuby. Hodil po mne nenávistný pohľad. Musím priznať, že mi nebolo všetko jedno, bola som si istá, že nemá problém zabíjať.

,,Keď teda vieš, prečo som tu, tak skončíme s pretvárkami," začal, ,,chcem vedieť všetko. Prečo si tu? Kto ťa poslal? Čo je tvojou úlohou?"

Pozrela som sa na neho ako na kokos v plavkách a rozhodila rukami: ,,Neviem, neviem a netuším o čom to melieš."

,,Nerob zo mňa hlupáka. Nemohla si sa tu zjaviť len tak. Ostatných si možno oblafla, no mňa nie."

,,O čom to sakra hovoríš?!" nechápala som. Začal sa ma zmocňovať strach. Čo ak si tiež myslí, že som nebezpečná, že som nepriateľ alebo špión a zabije ma?

Podišiel ku mne: ,,Svojim správaním môžeš ľudí oklamať, no svojou mysľou nie. Tvoja myseľ je vycvičená. Chráni ju pevná brána, ktorú sa mi len sťažka podarilo preraziť a hneď na to si ma z nej neuveriteľnou silou vyhodila. Kto ťa to naučil?" Toto bola pre mňa novinka.

,,Nikto ma to neučil. Nevedela som, že to dokážem," vysvetlila som, no jeho pohľad nasvedčoval tomu, že mi neverí.

,,Veď ja z teba tú pravdu dostanem," precedil pomedzi zuby. Vtom ma šialene rozbolela hlava a začali sa mi vybavovať spomienky. Dostal sa do mojej hlavy...

~❇~❇~❇~

Nechcela som sem dávať fotky z toho shitu, ktorý nazvali film, no ten herec mi na Murtagha celkom sedí. Čo vy na to? 😏

Ignis ༄ Odkaz dračích jazdcovWhere stories live. Discover now