8. - Dievča s vlasmi červenými ako krv

273 37 5
                                    

,,Tak čo? Ako si pochodila?" spýtala sa Erne, keď som vošla do kuchyne.

,,No, nič moc. Skôr mám ešte viac otázok, ako som mala," vzdychla som si, ,,ale Angela povedala, že ak na niečo príde, povie mi to." Dúfala som, že sa ozve čo najskôr.

,,Poď nám pomôcť," podala mi tácku s pečeným kuraťom, ,,musíme všetko jedlo odniesť do jedálne." Prikývla som a nasledovala kuchárku a Liu.

Prešli sme niekoľkými schodiskami pre služobníctvo, až sme sa ocitli vo veľkej miestnosti zdobenej obrazmi. Uprostred bol stôl s mnohými stoličkami. Poukladali sme naň jedlo a vrátili sa pre ostatné.

Keď sme znova vstúpili do jedálne, akurát vchádzal i Roran, Katrina a malá Ismira. Pozdravili sme ich miernym úklonom hlavy.

Keď sme odchádzali, Roran ma zastavil. ,,Tak ako?" spýtal sa. Katrina sa na neho prekvapene pozrela.

Otočila som sa: ,,Bola som za bylinkárkou Angelou." Zamyslela som sa nad tým, či mu poviem i niečo bližšie, nakoniec som sa rozhodla.

,,Nedozvedela som sa, ako som sa sem dostala, no podľa toho, čo mi Angela povedala, mám pocit, že nie je náhoda, že som tu."

,,Ako to?" nechápal.

,,Povedala, že mala nutkanie ísť sem, do Carvahallu. Myslí si, že to kvôli mne," nepovedala som im o tej jej vidine, nemuselo by to dopadnúť dobre. Roran sa zamyslel. Medzi tým mala Ismira ušla od matky a podišla ku mne. Uprela ma mňa svoje veľké oči a ukázala na mňa.

,,Ty máš červené vlasy!" zapišťala svojim detským hláskom, ,,aj ja mám, ale nie ako ty," povedala a ukázala na svoje vlásky hrdzavej farby, ,,aj mamina má," ukázala na Katrinu, ktorá nás s úsmevom sledovala.

,,Áno, vidím," prikývla som a kľakla si k nej, aby sa nemusela stále dívať dohora.

,,Ty si čarodejnica?" spýtala sa. To ma prekvapilo. A nebola som jediná i Roran a Katrina sa tvárili prekvapene.

,,Nie, nie som čarodejnica," vysvetlila som.

,,Ale si! Máš červené vlasy ako krv. Tak ako hovoril," nevzdávala sa.

,,O čom to hovoríš, Ismira?" zapojil sa Roran, ,,kto čo hovoril?"

,,No predsa strýko, Eragon," povedala ako samozrejmosť.

,,A čo hovoril?" vyzvedala Katrina.

,,Že príde dievča s vlasmi červenými ako krv, že bude mocná, bude čarovať a bude lietať a ešte niečo s bojom, ale už si to veľmi nepamätám," pokrčila plecami. Všetci sa na mňa prekvapene pozerali, ale ani ja som tomu nerozumel. No až veľmi to sedelo s tým, čo mi povedala Angela o tej vidine. Ak o mne vedel i Eragon... Nemohlo to znamenať nič dobré.

,,Ja už radšej pôjdem," ozvala som sa a rýchlo zamierila ku schodom, po ktorých som skoro zletela. Vbehla som do kuchyne a sadla si na jednu drevenú stoličku.
 
,,Beth, si v poriadku?" podišla ku mne Lia. Prikývla som.

,,Čo od teba Roran chcel? Čo sa tam stalo?" vyzvedala Erne.

Vzdychla som si: ,,Nejde o Rorana, ale o Ismiru, teda vlastne ani o ňu. Ide o Eragona. Keď som bola u Angely povedala, že akoby cítila, že sa tu niečo stane a potom som prišla ja. No i Eragon vedel, že sa niečo stane. Ismire že vraj povedal, že príde dievča s červenými vlasmi ako krv. Toto nebude náhoda. Niečo sa deje, niečo, čo sa týka mňa. Niekto ma sem preniesol alebo tak nejak. Začínam mať strach, že sa niečo stane a bude to kvôli mne." A že sa to stane čoskoro...

Ignis ༄ Odkaz dračích jazdcovWhere stories live. Discover now