ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13

1.2K 169 52
                                    

Στο διάστημα ενός μονάχα βλεφαρίσματος ένιωσα την αναπάντεχη ψύχρα και την υγρασία να τρυπάει τα κόκαλά μου.

Τα μάτια μου στένεψαν ενώ πάσχιζα να περιεργαστώ τον ερειπωμένο δρόμο όπου βρισκόμουν για πρώτη φορά στη ζωή μου... Πράγματι, δεν είχα έρθει ποτέ ξανά στο παρελθόν εδώ, αυτό ήταν κάτι που εύκολα κατάφερα να συνειδητοποιήσω.

Τύλιξα τα χέρια γύρω από το τρεμάμενο κορμί μου και έμεινα να περιεργάζομαι σα χαμένη τις οικοδομές που απάρτιζαν τις παρυφές του δρόμου και δεν είχαν ολοκληρωθεί ποτέ. Βρίσκονταν τώρα εκεί στην άκρη της μεγάλης λεωφόρου, δεξιά κι αριστερά της, μισοτελειωμένες. Κάπου πέρα στα δεξιά μου, μπορούσα να δω το μουντό χρώμα της θολής θάλασσας κάτω από τον σκοτεινό ουρανό, έναν ουρανό κυριευμένο από σύννεφα.

Τότε λοιπόν διαπίστωσα πως ήμουν στην παλιά κεντρική λεωφόρο του Φοίνιξ, μία λεωφόρο που πολύ σύντομα από τν ημερομηνία έναρξής της απορρίφθηκε λόγο της δυσπρόσιτης τοποθεσίας της.

Γι' αυτό εξάλλου και δεν έχω βρεθεί σε αυτό το μέρος. Κανένας λόγος δεν υπήρξε για να το κάνω με τη δημιουργία της να σταματά ξαφνικά, να μένει ημιτελής, κάτι που ουσιαστικά τη μετέτρεψε σε δρόμο-φάντασμα.

Εργολάβοι είχαν εγκαταλείψει κάθε τους έργο, με αποτέλεσμα η αριστερή μεριά του τσιμεντένιου τοίχου, ο οποίος περιέβαλλε μεγάλη έκταση του δρόμου, να έχει επικίνδυνες προεξοχές από λάμες και σίδερα καθώς αυτά δεν απομακρύνθηκαν ποτέ.  Τα σίδερα αυτά θα ασκούσαν μεγάλο κίνδυνο για την αστική κυκλοφορία, αν αυτή υπήρχε. Πλέον όμως τίποτα δεν φέρνει τους κατοίκους της Αριζόνα σε αυτόν τον απρόσιτο δρόμο, αφού πλέον δεν καταλήγει μονάχα σε τόπους έρημους, νεκρούς.

Όλοι μας με κάποιον τρόπο το γνωρίζαμε αυτό.

Κοίταξα πίσω, χωρίς να μετατοπίσω το υπόλοιπο κορμί μου, θέλωντας ίσως να διαπιστώσω αυτό το πράγμα...

Επιβεβαιώνοντας τις σκέψεις μου, είδα το δρόμο να καταλήγει τελικά σε μία ισοπεδωμένη γέφυρα. Τί θα μπορούσε να οφείλεται για την κατάνια αυτής της γέφυρας, δε γίνεται να το γνωρίζω. Ίσως έχει πλήξει το μέρος αυτό ένας δυνατός σεισμός, ή μία πανίσχυρη καταιγίδα... Το κλίμα της Αριζόνα είναι τροπικό, πολύ πιθανό λοιπόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Τα συντρίμμια αυτής της γέφυρας βρίσκονταν τώρα στο βυθό αυτής της βρωμισμένης θάλασσας.

Ο χειρότερος Εχθρός μουWhere stories live. Discover now