23. kaderimmisin tesadüfümmü?

6.9K 343 11
                                    

Dilan'ın ağzından

Hani sevmek Leyla ve Mecnun gibiydi. Annem hep bana Leyla ve Mecnun'un aşkını anlatırdı. Herkese ve herşeye inat sevmişlerdi birbirlerini.

"Hiç vazgeçmediler birbirlerinden..." başımı annemin dizine koyup yine Mecnunun Leyla'yı nasıl sevdiğini anlatmasını istemiştim. Eliyle saçımı okşayarak anlatıyor.

"Ayırmak isteyen onca kişiye rağmen sevdiler, onca iftira attılar Leyla'ya Mecnun ondan vazgeçsin diye, ama yinede Mecnun Leylasından vazgeçmedi..." parmağımda olan yüzüğe baktım. Babam kırmızı kurdaleyi kesince tek tek herkesin ellerini öptük ve son olarak azad ellerini iki yanağıma vererek anlımı öptü. Hiç kimsenin anlamadığı ve duymadığı bir şekilde kulağıma eğilip "herşey çok güzel olacak. Mutlu ol artık." Demişti. İçime anlayamadığım huzur girdi gibiydi. Bu bir ay içerisinde nişan ve düğün yapılacak... "hadi geç yatağına ve uyu yarın nişan alışverişine gideceksin yorgun olma" annemin sesi ile hemen düşüncelerimi bir kenara koydum. Başımı dizinden kaldırıp oturur pozisyona geçtim. Kollarımı annemin boynuna dolayıp sımsıkı sarıldım ona, oda benim sarılmama karşılık vererek kollarını belime doladı. Cennet kokan o güzel kokusunu içime çektim.

Hayat böyle işte, mutlu başlarsan mutsuz biter, mutsuz başlarsan mutlu biter. Peki ben! Mutlu mu başladım mutsuz mu? Bilmiyorum ama Azad'ın annesinin bakışından anladığım kadarıyla o evde iyi günlerim geçmeyecek gibi... düşüncemi bir kenara bırakıp dolabımdan pijamalarımı aldım. Odamdaki banyoya geçip dişimi fırçaladıktan sonra pijamalarımı giydim ve yatağa girdim. Yatağa girmemle telefonumun çalması bir oldu. Yatağımdan doğrulup baş ucumda olan telefonumu aldım ve arayan kişiye baktım.

Azad

"Efendim" hiç düşünmeden cevap verdim.

"Nasılsın" diyen Azad'ın sözüne karşılık

"İyim sen" dedim.

"Bende iyim" dedi Azad. İkimizde sustuk. Sadece nefesimiz duyuluyor. Gözlerimi kapatıp nefesini dinledim sadece...

"Yarın nişan alışverişine gideceksin biliyorsun demi" diyerek sessizliği bozan Azad oldu.

"Biliyorum" dedim

"İstediğin ve hoşuna giden herşeyi almanı istiyorum."

Bu sadece çocuk içindi niye bu kadar çok zahmete giriyor ki.

"Bunlara gerek yok ağam, hatta nişana bile gerek yok gelinlik bile giymeden olsa olmaz mı"

"Olmaz" diyerek bağırdı birden "çocuk için ama bunu hiç kimse bilmiyor ve usulüne göre herşey olacak." Dedi sinirli ses tonuyla.

"Tamam" dedim sadece. Bir ağa olarak herşeyi göze alıp hem bana hemde çocuğa sahiplendi.

"Tamam? iyi geceler Dilan"

"İyi geceler Azad ağam" dedikten sonra telefonu kapattı. Yatağa sırt üstü uzanarak elimi karnıma koydum. İçimde bu bebeğe karşı bir duygu yok. Peki ona karşı iyi anne olabilecekmiyim yada büyüdüğü zaman " gerçek baban bana tecavüz etti" diyebilecekmiyim. Düşüncelerimi aklımdan atıp yorganı başıma kadar çekip kendimi karanlığa esir bıraktım.

👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸

"Bak yenge bunlar çok güzel"

Mısra'nın sesi ile ona döndüm beyaz dantelli iç çamaşırı bana doğru tutmuştu. Elinden alıp arkama saklamıştım. Umarım Azad görmemiştir.

MARDİN'li  VYK_2016 WATTYS2016  VYM_2016Where stories live. Discover now