21. acıma derin düştüm.

7.4K 389 9
                                    


Dilan'ın ağzından

Konağın önüne geldiğimizde durduk, kapıda bekleyen adamlardan ikiside arabaya yaklaştı biri kapımı açarken diğeri bagajdan valizlerimizi çıkıyordu. Açılan kapımdan inip Konağın kapısına baktım.
Gözlerimi kapatıp güzelim Mardin'imin kokusunu ilikerime kadar çektim. Mardin, istanbul gibi değil. Buranın insanları çok farklı yaşam tarzı çok farklı. Ama yine de çok seviyorum memleketimi. Açılan Konağın kapısı ile içeri girdim en son bir sene önce gelmiştim. En uzun uzak durmam bir sene oldu. Istanbul işleri sıkı olduğu için gelemiyorduk. Şimdi ise burdayım olduğum yerde memleketimdeyim...

"Hoşgeldiniz hanımım" ses ile düşüncem bi kenara koyup yıllardır bu Konakta çalışan Emine sultanıma baktım. Hiç değişmememiş yine aynıydı ama zayıflamış gibiydi. Yanına yaklaşıp anne gibi gördüğüm Emineme sarıldım.

"Hoş Geldin kızım" diyip iyice sarıldı bana bende onun sarılmasına karşılık vererek "hoşbuldum Eminem" dedim. Saçıma bir öpücük bırakıp Sidar'a sarıldı. Amcam her zaman olduğu gibi işteydi. Zaten babam Mardin'e gelir gelmez şirkete gitti. Arabayı Sidar kullandı konağı kadar. Ve yine her zaman olduğu gibi amcamın eşi ve kızları hoş geldin demeye inmemişlerdi yanımıza...

"Hoş geldiniz" duyduğum ses ile merdivenden inen yengeme baktım. Yine gönülsüz ve 'sizi istemiyorum' gibi ses tonuyla konuştu. Annemin yanına gelip gözlerine bakmaya başladı. Annem sadece "hoş bulduk" dedi. Merdivenden gelen Ayak sesi ile o tarafa baktım ve amcamın kızları geldi. Büyük olan Meryem istemeyerek 'hoşgeldiniz' dedi. Küçük olan meral ise hiç birşey demedi. Yengem Benim tam karşımda durup elini öpmem için uzattı. Anneme göz ucuyla bakarken ağzını oynatıp 'öp' dedi. Oda Yengem gibi yapıp Meryem'e uzattı elini öpmesi için. 'Heheheyy herşey karşılıklı yengecim' dedim içimden. Meryem gelip annemin elini istemeyerekte olsa öpünce bende yengemin elini istemeyerek öpüp anlıma koydum. Sidar da aynı şeyi yapınca Odamıza gitmek için merdivenden üst kata çıktık. Odama girince bayılmamamk için öksürmemek için zor tuttum kendimi. Allah aşkına hiç mi odayı havalandırmak için pencereyi açmadılar. odayı havalandırmak için pencereyi sonuna kadar açtım. Midem yine halay çekmeye başlamıştı. Odamda ki banyoya girip elimi yüzümü yıkayıp Emine sultanımın yanına mutfağa gittim. Bir sürü çalışan vardı ve akşam için yemek yapıyorlardı. Hepsi hoşgeldin diyince bende karşılık olarak hoş buldum diyip Emine'nin yanına yaklaştım salata yapmak için domates doğruyordu.

"Odamı temizlemediniz mi" dedim. Bana bakınca gözünün dolduğunu gördüm. Yüzünü avucumun içine alıp "ne oldu sultanımın" dedim Meraklı çıkan sesim ile.

"Hanımım izin vermedi temizleyelim, 'kendileri gelsin temizlesin' dedi. ondan habersiz Odanıza girip temizleyeyim dedim ama odayı kitlemişti ve anahtar onun yanındaydı. Siz konağın içine girince açtı kapıyı." Nasıl bi kadın bu. Emine elini yıkayıp tekrar bana baktı "ama hemen temizleriz kızlarla, istersen sen salona geç dinlen..."

"Gerek yok ben hallederim sultanım sen işine bak" diyip sözünü kestim. Hepsine kolay gelsin diyip odama geçtim. Valizimden rahat edeceğim elbise çıkarıp Odamı temizlemeye başladım.

============

Kaç saattir odayı temizledim bilmiyorum. Annem yardım etmek istedi ama izin vermemiştim oda yol yorgunu uyması için odasına yolladım onu, onların odası temizdi. Annem evde çalışan iki kızı yollamıştı yardıma. Hem konuşup kahkaha atıp temizlemiştik odayı. O kadar çok eğlendim ki temizlik yaparken en sonda temizlik bitince odamdan çıktılar. Banyoda geçip sıcak su ile banyo yapıp odama geçtim. Yol yorgunu olduğun için hemen yatağa uzanıp geceye bıraktım kendimi....

MARDİN'li  VYK_2016 WATTYS2016  VYM_2016Where stories live. Discover now