19. öğrenene kadar yaşarız

8.2K 425 31
                                    

Azad'ın ağzından

Seversin, herkesten çok seversin. Ama senin sevdiğinden haberi olmaz. Anlatmaya çalışırsın ama anlamaz. Işte bende de öyle. Dilan'a bi türlü cesaretimi toplayıp söyleyemiyorum. Biliyorum hala unutmadı, unutamadı yaşadıklarını. Şuan doktor onu muayene ediyor Ne oldu hakkında tek bi bilgimiz bile yok. Sevgi, Bawer ve Fatih denen adam ile hastane odasının kapısının önünde bekliyoruz.... Kapının açılması ile hepimiz doktora döndük.

"Dilan'ın durumu nasıl" telaşlı bi şekilde soran sevgi oldu. Hepimizin gözü doktordaydı.

"Durumu iyi merak etmeyin. Böyle şeylerde bayılma olur alışmanız lazım..." Ne diyor bu kadın neyin alışması ya...

"Biraz açık konuşurmusunuz Sinem hanım ne dediğinizin anlamıyoruz niçin alışmamız lazım bayılmasına" diyen sevgi olmuştu. Adını Sinem diye bildiğim doktora baktım. Ne dediğini anladım ama yinede ondan duymak istedim belki yanılıyorum diye...

"Dilan hanım iki haftalık hamile..." duyduğum şeyle dünya sarsıldı sanki. Sevgi bir anda yere çöküp ağlamaya başladı. Fatih denen adam şok olmuşcasına bizlere bakıyordu. Bawer ise hiç birşey demeden yanımızdan ayrıldı.....

Sevdim, ilk defa aşkı tattım Dilan da ben. Niye sevdiğim herkes benden bu kadar uzak olur. Niye acı çeker. Peki Dilan dayanabilecek mi buna? Ailesinin yüzüne bakabilecek mi?

Dilan'ın ağzından

Kadere yine boyun eğdim galiba. Ne olduğunu bilmeden bir anda kendimi karanlığa bırakmak zorunda kaldım. Karanlığa gitmeden önce belime dolanan ellere baktım o ellerin Azad olmasını isterken Fatih di...

Gözüme çarpan ışıklarla uyandım. Etrafıma baktığımda hastane odasında olduğumu anladım.

"Geçmiş olsun kendini nasıl hissediyorsun." Duyduğum sesle sağıma baktım doktorun burda olduğunu bile sesinden anladım. Iyim der gibi sadece başımı salladım. Birşey demeden dışarıya çıktı. Bende uzandığım sedyede kalkarken sevginin sesini duydum.

"Dilan'ın durumu nasıl" dedi telaşlı bi sesle. Bir kaç dakika sonra da yanımdaki kadının sesi geldi.

"Durumu iyi merak etmeyin. Böyle şeylerde bayılma olur alışmanız lazım..." Niçin bunu dedi. Niye Alışman lazım. Biraz daha yaklaştım kapıya konuşanları tam duymak için.

"Biraz açık konuşurmusunuz Sinem hanım ne dediğinizin anlamıyoruz niçin alışmamız lazım bayılmasına" diyen sevgi olmuştu. Nedense içimde bi korku vardı...

"Dilan hanım iki haftalık hamile..." dıyduğum şeyle kapının arkasında yere Çöktüm.

Hamile olamam, Olmamalıyım daha iki hafta önce test yaptım tek çizgi idi. Hamile olmadığımın belirtisiydi o. Yalan söylüyorlar.
Benim hayatımda o çocuk ve kadın gibi olmamalı. Yanlış test onlardaki. Dayanamayıp çıktım odadan ve doktorun karşısına dikildim.

"Yalan söylüyorsunuz olmamalı ben hamile Değilim iki hafta önce test yaptım tek çizgi çıkmıştı..." Dedim ağlayarak...

"Testler bazen insanı yanıltabiliyor. Istersen baştan test edelim.." dedi. Hemen olur anlamında başımı salladım...

...

Yarım saat önce kan verdim. Ve sonuçların çıkmasını bekliyoruz. Sevgi, Fatih hatta Azad bile yanlız bırakmamıştı beni. Hiç kimse tek kelime bile etmeden sonuçları bekliyordu. Sevgi Fatih'e herşeyi anlatmıştı. Sürekli yanlış olur diye dua ediyordu. Gözüm bir anda Azad'ı buldu. Bana bakıyordu ama gözünde anlayamadığım birşey vardı. Niye öyle bakıyorsun be adam? Demek İstesemde diyemedim.

MARDİN'li  VYK_2016 WATTYS2016  VYM_2016Où les histoires vivent. Découvrez maintenant