48. Zlodejka

638 91 11
                                    

NATHAN

Uprostred noci som vstal, lebo ma zobudili podivné zvuky zdola. Vyšiel som z izby a zavrel som dvere. Cítim ľudskú prítomnosť. Nemôžem zapnúť svetlá inak by som dal tomu dole vedieť, že tu som. Svojou rýchlosťou som sa presunul v tichosti dole a nikto tam nebol. Pozrel som sa do kuchyne a zbadal som tam len zozadu mladé dievča. Kto to do pekla je a, čo tu robí? Nemôžem sa jej hneď odhaliť, takže ako ju mám vystrašiť, keď nemám ani žiadne zbrane? To dievča prezerá Freyi chladničku. Možno nemá kde bývať.

,,Kde to je?" Počul som ju ako šepká a zatvorila chladničku.

,,Musí to tu byť" Dievča prešlo k polici.
,,Tu.. Mám ťa" Povedala a z police si vzala nejakú malú fľaštičku. Keď sa otočila ja som už stál pred ňou. Ona v okamihu zhíkla a div jej nespadla tá fľaška.

,,Kto si a čo tu chceš?" Spýtal som sa jej so zdvihnutým obočím. Ako som ju videl spredu. Vyzerala dobre. Polodlhé hnedé vlasy v cope, zelené oči. Vydesený pohľad. Samozrejme, že nevedela, čo má robiť.

,,Prosím nevolaj políciu" Povedala.

,,Och.. Ja nezavolám políciu. Ja urobím niečo horšie" Usmial som sa a podišiel som bližšie k nej ona sa pomaly presúvala okolo stola v strede opačným smerom odomňa.

,,Hovor, čo tu chceš inak sa to obráti fakt na zlé" Snažil som sa ju vystrašiť, aby mi to konečne povedala. Áno zabil by som ju, ale najprv chcem vedieť kto to je a čo tu hľadala a našla. Ona sa hneď rozbehla, čo najrýchlejšie preč. Do pekla. Keď zistí kto som už ju nemôžem nechať žiť. No tak či tak ju musím zastaviť, čiže som použil moju super rýchlosť a zjavil som sa pri dverách tesne pred ňou.

,,Do pekla ako si to urobil?" Odskočila dozadu.

,,Nie som človek dobre?"

,,To vysvetľuje ten výzor" Povedala drzo. So smiechom som si vzdychol.

,,Povedz mi, čo si tu chcela. Nemáš na výber. Cezomňa sa nedostaneš"

,,Najprv ty. Povedz mi pravdu o tom ako si sa sem tak rýchlo dostal!"

,,Keď ti to poviem budem ťa musieť zabiť."

,,Hah. To poznám. A teraz hovor"

,,Hmm. Ja som ťa varoval. Som upír. A teraz ty" Dievča na mňa pozrelo s vyvalenými očami.

,,O-okej. Ja som človek ak sa pýtaš na to"

,,Do pekla už mi odpovedz na otázku. Si tu len ty a ja, tak ti radím, aby si sa rýchlo spamätala inak neskončíš pekne" Povedal som jej výhražne.

,,Do pekla ukľúdni sa! Desíš ma k smrti! Ja som sem prišla len pre toto" Dievča mi ukázalo fľašku.

,,To mi doplo. Hovor, čo je to?!"

,,Je to kúzlo lásky a viem, že tu je už od kedy som videla toho pekného chalana priniesť ho sem a počula som ako o ňom hovorí. Mohlo by mi to pomôcť získať chalana zo školy, ktorý sa mi páči"

,,Na akú školu chodíš?!"

,,Sem v Denayle"

,,No a ty si verila všetkému, čo 'ten chalan' hovoril?"

,,Áno. Verím na kúzla a vzhľadom na to, že som práve zistila, že existujú aj upíri už budem veriť na všetko" Zasmiala sa.
,,Môžem už ísť?"

,,Povedal som ti, že ak zistíš kto som budem ťa musieť zabiť. Ja som to myslel vážne. My upíri to máme v zákone"

,,Aaah to nemôžeš myslieť vážne!"

,,Daj mi tu fľašku"

,,Ja som si ju poctivo ukradla. Je moja! A som ochotná bojovať kvôli nej!" Povedala a zaujala bojový postoj.

,,Nechcem problémy" Zdvihol som ruky, ako že sa vzdávam a uhol som jej z priestoru dverí, aby mohla ujsť. Len, čo sa pohla som ju pritlačil k dverám tak, aby sa na mňa pozerala.

,,Koniec hry. Daj mi tú fľašku a môžeš byť ešte rada, že ťa nechám žiť!" Povedal som.

,,Takže ma necháš žiť?"

,,Zatiaľ áno, ale v jeden deň. Možno to bude zajtra. Možno o týždeň si ťa nájdem podľa tvojho pachu a už ťa nikto nezachráni"

,,Tak v tom prípade si chcem tú falošnú lásku z fľašky užiť, čo najdlhšie" Povedala a stisla ju silnejšie.

,,Ako myslíš, nemám problém zabiť ťa aj teraz" Vysunuli sa mi tesáky a priblížil som sa jej ku krku. Keď už som bol fakt blízko vzdala sa.

,,Fajn. Vezmi si tu idiotskú fľašu ty debil!" Povedala drzo. Pustil som ju a ona mi tú fľašu drzo vrazila do ruky pred ňou.

,,Ďakujem" Povedal som s nervami na krajíčku. A odstúpil som od nej. Ona otvorila dvere a ešte raz sa pre istotu otočila na mňa. Ja som jej ironicky zamával na rozlúčku. Odišla a zavrela za sebou dvere. Jediný dôvod, prečo som ju nezabil bol ten, že som u Freyi doma a potom tu je ešte jeden. Nechce sa mi schovávať jej telo. V najbližších dňoch som u nej. Len na to nesmiem zabudnúť inak stratím jej pach. My upíri dokážeme cítiť pach jedného človeka alebo bytosti len dva dni. A to iba, keď sa na ten pach zameriame. V podstate som k nej bol dobrý. Varoval som ju a dal som jej čas, predtým než ju prídem zabiť. To nemá každý. Fľašku som položil na okno vedľa dverí a išiel som späť hore. Dnes ideme do školy, takže sa chcem vyspať. Aj keď upíri nepotrebujú dlhý spánok, len jednoducho rád snívam. Keď už som bol hore začul som ako sa dole otvárajú dvere a potom som počul rýchle zabuchnutie. Bolo to to dievča. Lebo ja idiot som tak lenivý, aby som sa vrátil s tou fľaškou tam kde bola a namiesto toho ju položím na okno, kde ju ona ukradle. Rýchlo som bol dole a nasledoval som ju až von. Zjavil som sa pri nej keď práve oddychovala po jej dlhom behu cez tmavé mesto.

,,To si robíš srandu" Ozval som sa za ňou. Ona sa mykla a otočila sa ku mne.

,,Ach.. To snáď nie" Vzdychla si.

,,Dôvod prečo som ťa nezabil vnútri bol ten, že to tam nechcem špiniť keby náhodou. Ale tu sme vonku, takže..."

,,Na, tu máš tu fľašku" Povedala v rýchlej reakcií a dobre, že mi tú fľašku nenarvala do nosa ako mi ju natŕčala. Vzal som si ju.

,,Choď domov. Ešte sa uvidíme" Usmial som sa a zmizol som domov. Zabil by som ju, ale som unavený a navyše sa mi nechce.

Forbiddance[PREBIEHA KOREKCIA] Where stories live. Discover now