6. Sranda Je Sranda

1.5K 178 7
                                    

,,Ak to ešte raz urobíš zabijem ťa" Otočil sa Nathan na Ginger, ktorá doňho hádzala papieriky počas hodiny z našej lavice do jeho, kde sedel sám a hodila ho znova a potom znova, že už sa na Nathanovi dalo vidieť, že ho vytáča do extrému.,,Ginger" Zakričal na ňu a ja som sa na nich potichu smiala. V tom mu Ginger hodila do hlavy posledný kúsok papiera a začala sa smiať, no potom sa stalo, to čo nečakala. Učiteľ si ju všimol a dal jej vypočítať príklad na matike. Vtedy som si všimla okrem Gingerinho vydeseného výrazu z toho, že nič nevie na Nathanovi úškrn. Potom aj on zobral jeden papierik, čo mal pri sebe a hodil ho Ginger do hlavy. Ginger naňho zagánila a išla k tabuli.. Ja som sa nevedela prestať smiať a potom som videla, že Nathan sleduje Ginger a tiež sa smeje ako počíta. Zobrala som jeden papierik a hodila som mu ho do hlavy. On ku mne otočil a ja som sa tvárila akoby nič a sledovala som Ginger, v tom domňa ON hodil papierik. A vtedy som doňho hodila aj ja a potom sa začala vojna. Začali sme sa nahlas smiať a hádzali sme do seba papieriky. Ginger sa na nás pozrela a začala sa smiať. Zvyšok triedy sa na nás len v tichosti s tupými výrazmi pozeralo. Isto si myslia, že nie sme normálny. No čo? Ti ani niesme.

,,Brookdaleová, Woods a Flowersová idete okamžite do riaditeľne" Povedal naštvaný profesor a vtedy upútal našu pozornosť. Všetci sme sa zatvárili normálne a vyšli sme z triedy.

,,Ginger!" Išiel k nej Nathan a Ginger sa smiala. Ja som sa pozerala po chodbe, či nikto nejde. Potom som sa pozrela na nich dvoch a zbadala som, ako Ginger škrtí Nathana a Nathan sa ju snaží prehodiť.

,,Kriste Pane prestaňte!" Zakričala som na nich a v tom sa pustili.

,,Au" Povedala Ginger a išla ku mne.

,,Mali by sme ísť do tej riaditeľne, tak sa neškriepte a poďte" Zavelila som a išla som.

,,Ale no taaak.. Veď my sa máme radi.. Však Nath (čítaj Nejt) ?" Ginger mu päsťou vrazila do ramena, akože kamarátsky. A rýchlo od neho ušla a bežala zamnou.

,,Nath? Voláš ho Nath?" Opýtala som sa jej. V tom sa pri nás objavil aj Nathan.

,,Je to skratka od Nathan" Povedala Ginger. Zasmiala som sa.

,,Takže Nathan.. Odteraz si Nath" Poskočila Ginger.

,,Máš nejakú veselú náladu na to, že ideš do riaditeľne" Povedal Nath. Nath.. Nath.. Hm.. Aj mne sa to začína páčiť. Oveľa viac.

,,Nejdem tam prvý krát.. To preto.. Riaditeľ ma už pozná a nakoniec.. Má ma rád, pretože sa vždy zakecáme" Odpovedala Ginger.

,,Fakt? To som nevedela" Povedala som.

,,Nikto to nevie.. Je to tajomstvo, takže ak to niekomu poviete budem vás musieť zabiť" Zasmiala sa Ginger.

,,Typnem si.. Uškrtíš nás" Zasmial sa Nath a ja tiež. Ginger na nás vražedne pozrela. Zastavili sme pred riaditeľňou a Ginger zaklopala. Ozvalo sa,,vstúpte" tak sme vstúpili. Sadli sme si na tri stoličky postavené oproti veľkému stolu, za ktorým sedel riaditeľ.

,,Och.. Ginger.. Čo si zas vyviedla? A ako do toho pasujete vy dvaja?" Opýtal sa milo riaditeľ.. Sympaťák.

,,Na hodine sme do seba hádzali papieriky a neviem prečo, ale učiteľovi to vadilo. Chápete to? Mal sa pridať" Povedala Ginger a obaja sa zasmiali. Ja a Nathan sme sa na seba pozreli a potom späť na nich. Ako na povel sme sa aj my začali falošne naraz smiať typu,,Hahaha" s nimi a Ginger sa k nám otočila a ukázala nám, aby sme prestali pomocou gesta "odseknutie hlavy" tak sme stíchli.

,,No tak dobre.. Rád som ťa tu zas videl.. Ešte sa niekedy zastav" Usmial sa riaditeľ. Ja a Nath sme na seba začudovane pozreli. Wow.. To sú vzťahy.

,,Áno.. Jasné" Povedala a vstala zo stoličky a už odchádzala. Nathan za ňou a ja posledná som zamávala riaditeľovi.

,,Takto to býva u riaditeľa? To by ma ani vo sne nenapadlo.. Myslela som, že na nás bude kričať a nechá nás po škole" Povedala som, keď sme išli späť do triedy.

,,Tento riaditeľ je veľmi milý a ako som už povedala.. Mňa má rád" Usmiala sa Ginger.

,,Nás si skoro ani nevšimol" Povedal Nathan.

,,Buď rád.. Ty si tu nový.. Ty by si mal prednášku" Zasmiala sa Ginger a zas mu dala kamarátsku päsťovku do ramena.

,,Nerob to" Povedal vážne Nathan a Ginger nadhodila vážny výraz. Potom sa začala smiať a bežala do triedy. Sadli sme si všetci späť na miesto a tvárili sa ako keby sme u riaditeľa mali zle.

,,Tak čo.. Poučili ste sa?" Spýtal sa profesor. Myslím, že sa volá Križiak.

,,Jasné" Povedali sme všetci jednohlasne. Pár žiakov sa na nás pozrelo.

,,Čo čumíte.. Otočte sa!" Ginger sa zahrala na drsňáčku a všetci sa otočili.,,Dnes je tak super deň" Vydýchla si.

,,Chcem spať" Povedala som ja a ľahla som si na lavicu.

,,Flowersová! Na mojich hodinách nespi" Okríkol ma Križiak.

,,A prečo nemôžem? Tak či tak si tam meliete svoje, čomu ja absolútne nerozumiem" Odvrkla som.

,,Práve preto, že ničomu nerozumiete by ste mali dávať pozor!" Povedal viditeľne naštvane a rozladene.

,,Mala.. Ale vašim blábolám aj tak nikdy neporozumiem" Zas som si ľahla na lavicu. Ginger do mňa drgla.,,Teda.. Zo všetkou úctov" Dodala som a práve, keď chcel Križiak niečo povedať zazvonilo a všetci sme si schmatli veci a išli preč. Učiteľ matiky ma pred odchodom zastavil a Ginger a Nathan zastali pri mne.

,,Freya máš priveľa vymeškaných hodín, tak si ešte nedovoľuj nepočúvať na hodine" Povedal.

,,OK" Povedala som a odišla som z triedy a Ginger a Nath za mnou. Vyšli sme zo školy.

,,Ginger? Máš dnes čas? Došla by si ku mne?" Spýtala som sa jej. Ešte do nedávna sme boli len spolužiačky a teraz mám kamarátku.. Možno aj najlepšiu.. Síce aj jedinú. Je ti také zvláštne. Keby som nestretla Natha všetko by mohlo byť inak. Takže vďaka nemu mám Ginger.

,,Jasné" Povedala a ja som sa potešila. Všetci traja sme potom prišli ku mne domov.

,,Prečo vlastne bývaš sama?" Opýtala sa ma.

,,Otca som nikdy nepoznala a mama ma opustila.. Ale nevadí.. Som miliardárka.. Mama mi zanechala peniaze a ešte nejaké knihy a jej denníky, v ktorých sa dozviem viac o ostatných a o sebe" Usmiala som sa.

,,No nato, že si miliárdárka a čarodejnica s veľkou mocou si skromná a slušná, nosíš obyčajné veci a tešíš sa z maličkostí. Väčšina ľudí by sa stala zlými a nosila bohvieako drahé oblečenie a doplnky." Povedala. Pozrela som na Nathana.

,,No.. Ja som výnimočná" Zasmiala som sa a Nathan sa na mňa zas pozrel toho typu vážne? A prekrútil očami.. Ach.. Nenávidí, keď to hovorím. To ma tak teší.

,,A tiež sa mi páči, že dokážeš byť úprimná" Dodala Ginger.

,,Aspoň tebe.. Väčšine ľuďom sa to nepáči práve preto, že im poviem pravdu, čo si o nich myslím" Zasmiala som sa a Ginger tiež. Už sme došli ku mne domov.

,,Fíha.. Som tu síce druhý krát, ale predtým som nemala možnosť pozrieť si tvoj dom.. Je tak obrovský" Vyhlásila udivene Ginger a rozhliadala sa po dome.

,,A staromódny" Dodal Nathan.

,,Ehm! Čo čakáš od čarodejníckeho domu?" Opýtala som sa ho s vražedným pohľadom.

,,Vlastne ani neviem.. Bol som jedine v tvojom" Povedal. Zvyšok dňa sme sa len super bavili.
.
.
.
Takto obyčajne prešiel týždeň. Jednoducho vzťahy sa nám zlepšili. Natha asi beriem za kamaráta. Asi.. Ginger sa stala najlepšou a konečne si uvedomujem, čo všetko ni celý ten život chýbalo..toľko rokov..

Forbiddance[PREBIEHA KOREKCIA] Where stories live. Discover now