Δ ώ δ ε κ α | Μ υ σ τ ι κ ά

6.4K 570 34
                                    

Τα αυτιά μου ακούν την βραχνή φωνή του Τζούντα που μιλάει. Το φως του ήλιου χτυπάει τις βλεφαρίδες μου και εγώ προσπαθώ να ξυπνήσω. Ολόκληρο το σώμα μου πονάει. Στο μυαλό μου θυμάμαι ξεκάθαρα την χθεσινή βραδιά. Τρίβω τα μάτια μου, ακούγοντας την φωνή του Τζούντα που έρχεται από κάτω. Ακούγεται σαν να μιλάει στο τηλέφωνο. Είναι αρκετά νωρίς το πρωί. Σηκώνομαι με δυσκολία από το τεράστιο υπέρδιπλο κρεβάτι και φοράω ένα μεγάλο μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι , το μπλουζάκι του Τζούντα. Κατεβαίνω σιγά σιγά τις σκάλες . Τα γόνατά μου δεν ξεκολλάνε.

Καπνίζει ένα τσιγάρο, βηματίζοντας αργά πάνω κάτω. Υπάρχουν ήδη δύο ακόμα καμένα στα τασάκι. Είναι ήδη ντυμένος και έτοιμος να πάει κάπου. Σηκώνει τα μάτια του για να με δει και στέκομαι δίπλα στην άκρη της σκάλας αλλά δεν μου δίνει σημασία. Συνεχίζει την συνομιλία του στο τηλέφωνό του και πάει να σταθεί δίπλα στο ανοιχτό παράθυρο .

Εξυπηρετούμαι, χωρίς πλέον να ντρέπομαι, πηγαίνοντας στο ψυγείο και εξετάζοντας τι υπάρχει για να φάω.

Ευτυχώς, βρίσκω μερικά αυγά και αποφασίσω να τα τηγανίσω. Βάζω λίγο φρέσκο ψωμί στην τοστέρια. Είμαι σίγουρη ότι δεν θα τον πειράξει.

Απασχολώ το μυαλό μου και σκέφτομαι για το τι είμαστε. O Τζούντα κι εγώ...

Είμαι ακόμα το παιχνίδι του; Υποθέτω πως ναι.

Δαγκώνω μια μπουκιά από το σάντουίτς μου.
«Για μένα δεν έχει;» ακούω τον Τζούντα να λέει από πίσω μου τώρα.

Γυρίζω και τον αντικρίζω. Όλη του η προσοχή είναι στραμμένη πάνω μου . Με κοιτάζει με παιχνιδιάρικο χαμόγελο , αναφερόμενος σε εμένα που δεν έφτιαξα κάτι και για εκείνον.

Ανασηκώνω τους ώμους μου και τρώω άλλη μια μπουκιά. Χαμογελάει πλατιά, αφήνοντας το τηλέφωνο του πάνω στον πάγκο.

Απομακρύνεται , λέγοντας, «Κάνε ένα μπάνιο. Θα σε πάω σπίτι.»

Σταματάω .

«Θ-Θέλω να μείνω μαζί σου,» Λέω

Γυρίζει και κοιτάζει προς το μέρος μου, με ένα πιο σοβαρό βλέμμα.

«Αν μείνεις, θα σου κάνω διάφορα.»

Σουφρώνω τα χείλη μου, θυμούμενη ότι πρέπει να τον φοβάμαι. Έπειτα μας ανεβάζει στο δωμάτιό του , αφήνοντας με να αναρωτιέμαι αν αξίζει.

                               ♤♤♤

Μετανιώνω που κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Δείχνω φρικτή. Μελανιές καλύπτουν το σώμα μου , λες και ήμουν στην φωλιά κάποιου λιονταριού. Μαύρες, μπλε και κίτρινες. Τα πρησμένα χείλη μου είναι κατακόκκινα.

Bad Boy Judah (greek translation)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα