hoofdstuk 19

116 4 1
                                    

POV. Robin
"Maar ik moet vanmiddag iets belangrijks doen, en ik kan je daar niet naar mee nemen. Sorry." zegt dioni die naast mij zit. Ik glimlach en zeg: "maakt niks uit, je moet doen wat je moet doen. We spreken een andere keer af." hij glimlacht en geeft mij een kus op mijn lippen. Hij haalt zijn lippen van de mijne en zegt: "bedankt, voor alles." "hoezo voor alles?" vraag ik. Hij legt zijn hand op de mijne en zegt: "gewoon dat je mij elke dag vanaf nu zo gelukkig maakt." "nee jij bedankt, jij maakt juist mijn elke dag goed." zeg ik. Hij glimlacht en zegt: "ik hou van je." "ik hou ook van jou." zeg ik terug. We glimlachen naar elkaar en kijken de tafel rond, kaj en samuel zitten op hun telefoon te prullen en loïs, denise en mel kijken lief naar ons. "Jullie zijn echt schattig samen." zegt loïs en ze glimlacht naar ons. Ik kijk dioni aan en grinnik. "Vind je?" zegt dioni. Loïs knikt en zegt: "jullie gaan zo lief met elkaar om, vond ik maar iemand die 100% voor mij ging zonder dat hij al voor mij uitgekozen was." "uitgekozen?" vraag ik. "Nee niks laat maar." zegt ze en ze kijkt bij sam mee op zijn telefoon. Ik kijk dioni aan en hij haalt zijn schouders op, Ik pak mijn mobiel en check mijn appjes. Ik zie dat ik er een van mijn vader heb, ik open hem.

Pap: hey lieverd, ik ben nog even uit. Ik zie je morgen weer. Ik slaap dus vanacht niet thuis. Tot dan x

"Waaat!" zeg ik onopgemerkt. "Wat is er chick." zegt sam. Ik kijk op en schud verward mijn ogen. "Mn vader is uit, en hij is morgen pas terug." zeg ik. Samuel barst in lachen uit en zegt: "oehh je vader heeft een nieuwe lover!!" ik kijk hem boos aan, meteen stopt hij en kijkt hij mij aan. "Ik wil geen nieuwe stiefmoeder, dan is mn vader weer helemaal in de wolken en dan zit ik er mee." zeg ik boos. "Ik blijf wel bij je dan." zegt sam. Ik steek mijn duim op en zeg: "vanmiddag ook?" nu steekt hij zijn duim op. Kaj kijkt sam boos aan, sam fluisterd wat in zijn oor en kijkt kaj veelbelovend aan. Kaj knikt en sam kijkt weer naar mij. Ik glimlach en drink mijn laatste slok van mijn drinken, ik kijk naar de prullenbak en gooi daar precies mijn pakje in. "Richten lukt je wel." zegt kaj lachend. "Altijd, dat heb ik geleerd toen ik propjes naar de docent gooide." zeg ik. Hij begint te lachen en knikt. Ik hoor de bel en sta op, op naar de volgende saaie les. Jammer dat er nooit iets intressants gebeurt hier op school. "Kom je nog." zegt dioni die voor mij staat. Ik knik en pak zijn hand vast, samen lopen we naar het volgende lokaal en gaan zitten op een stoel. Ik wil mijn boeken pakken maar zie dat ik ze niet bij heb, ik ga weer recht zitten en leun met mijn hoofd op mijn hand. Ik zucht en kijk een beetje om mij heen. "Het watsupp?" vraagt dioni en hij legt zijn boeken op tafel. "Geen boeken." zeg ik. Hij glimlacht en schuift zijn boeken op het midden van de tafel. "Dankje." zeg ik.

POV. Samuel
De bel gaat en meteen sta ik op, nu naar mijn lievelingsles. Muziek! Dit is echt hetgene waar ik zoiezo voor ga slagen stel dat we dit voor ons examen kregen. Maar helaas, ik loop naar het lokaal en ga zitten achter een keyboard. Ik leg mijn tas op de grond en kijk rond, sommige komen zuchtend en steunend binnen zoals robin. Ze gaat zitten naast mij en kijkt moedeloos naar het instrument. "Het komt wel goed schatje." zeg ik om haar te pesten. "Verrek jij kan zo in een reclame." zegt ze sarcastisch. Ze geeft een fake glimlachje en kijkt weer voor haar uit, Dioni en denise komen tegenover ons zitten aan het andere keyboard. Ook dioni is heel vrolijk en denise moedeloos, we hebben bij deze les ook altijd standaard plekken. Want ja ik en ro zijn een goed team, ze kan best eem zanglesje gebruiken maar haar stem is niet slecht. Als we dat dan combineren met mijn 'keyboardkunsten' wat ook niet optimaal is maar ik zit boven het gemiddelde. "Oke damens en heren, tijd voor de leukste les van het jaar!" zegt meneer koeriers. "Joepie." zegt robin lang en sarcastisch, ze vind er echt geen zak aan. "We beginnen gewoon met lesje 1, speel samen en gebruik je teamwork. Ik deel boekjes uit en dan kunnen jullie meteen beginnen." zegt meneer koeriers. Ik zet het keyboard aan en druk alvast een paar toetsen in, een galmende klank komt om mijn oren. De rest van de klas kijkt mij aan met een negative blik, alsof ze het mij niet gunnen. "Sorry hoor maar sommige mensen willen verder in de muziek, dus houd je arrogante kop voor je." zegt dioni boos em ook hij zet zijn keyboard aan. "Meneer jurado, fijn dat je het voor samuel opneemt en ik ben blij dat hij verder wil met muziek want hij heeft zeker talent. Jij bent trouwens ook niet slecht maar om even terug te komen op mijn punt. Je moet iets minder schelden, dat zal je nog veel verder vooruit helpen." zegt meneer koeriers die aan komt lopen. "Met alle respect meneer, hij scheld nooit. Ik ben juist degene die mn bek niet kan houden." zegt robin weeral sarcastisch. Meneer koeriers kijkt haar ben een dodende blik aan en zet twee boekjes op onze muziekstandaard. Ik glimlach en sla het boekje open, ik kijk robin aan en zeg: "misschien moet je soms even je mond houden, dat is verstandiger in jou geval." "luister eens wijsneus, als iemand mijn vriend of een van mijn vrienden aanpakt, pak ik diegene aan. Niemand krijgt mij klein." zegt robin. Ik rol met mijn ogen en zeg: "hoe ga je daar ooit mee aan een baan komen." fluister ik. "Wat zei je?" vraagt ze. Ik kijk haar aan en zeg: "niks schat."

Friends Forever?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu