hoofdstuk 12

136 5 0
                                    

POV. Robin
"Laat mij er bij." Zegt sam en hij duwt mij weg bij de spiegel. Ik verlies mijn evenwicht en val in het bad. Dat gelukkig niet gevult is, sam kijkt om en begint te lachdn. "Sorry babe." Zegt hij en hij helpt mij uit het bad. Daarna focust hij zich weer op zijn haar, "jezus ik kan hier niks meet van maken." Mompelt hij. Ik grinnik en pak de tube gel uit zijn hand, ik pak er wat uit en zet de pot weer neer. "Nou draai je naar mij toe." Zeg ik. Hij draait zich een kwartslag en kijkt mij aan, ik doe langzaam plukje voor plukje zijn haar tot dat het goed zit. Hij kijkt in de spiegel en glimlacht. "Dankje" zegt hij en hij geeft een kus op mijn wang. Ik glimlach en geef hem zijn tandenborstel, hij maakt hem nat en doet er tandpasta op. Hij doet hem in zijn mond en loopt weg uit de badkamer, ik pak de stijltang en stijl verder mij haar. Ik check het daarna in de spiegel en doe een klein beetje make-up op. Niet te veel, je ziet daar toch vrijwel niks met dat licht daar. Ik loop naar mijn slaapkamer waar sam op mijn bed zit te appen op zijn telefoon. Hij heeft de tandenborstel nog in zijn mond. Ik doe mijn superstars aan en bekijk mezelf in de spiegel.

 Ik doe mijn superstars aan en bekijk mezelf in de spiegel

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

ik zie dat sam weg loopt naar de badkamer. Hij had makkelijk mijn broer kunnen zijn en hier kunnen wonen, mijn vader vind het niet vreemd als hij hier is. Hij vind het juist fijn, dan weet hij dat ik niet alleen ben. "Sam, ro komen jullie er staan mensen beneden voor jullie." Roept mijn vader. Ik loop naar beneden en zie dioni en kaj staan, ik geef ze allebij een knuffel en dioni een kus op zijn wang. "Klaar voor?" Vraagt kaj. Ik knik en doe mijn mobiel in mijn bh. "Kom geef hem aan mij, ik heb gehoord dat je van die stralen borstkanker kan krijgen." Zegt dioni en hij steekt zijn hand uit. "Welke stralen?" Vraag ik terwijl ik mijn mobiel uit mijn bh haal. "De stralen van het licht uit je scherm." Zegt hij en hij pakt mijn mobiel aan en stopt het in zijn broekzak. De bel gaat en ik loop er heen, ik zie loïs, mel en denis al staan. Ik laat ze binnen en loop achter hun aan naar de woonkamer. "Waar is sam?" Vraagt loïs. "Ja hij zou toch eten bij jou?" Zegt denis. Ik knik zuchtend ja en loop naar de onderkant van de trap. "Kom ijdeltuitje we wachten op je en je haar zit goed want dat heb ik gedaan!" Roep ik naar boven. "Mijn kleding ziet er niet uit!" Krijg ik als antwoord terug van boven. Ik begin nu echt boos te worden want hij lijkt op denis. "En nou kom je godverdomme naar beneden of ik kom je halen en dat weet je wat er gebeurt!" Roep ik.

POV. Samuel
'Ik heb nooit gezegt dat je kan dansen, ik heb nooit gezegt dat je kan dansen' klinkt de muziek door de xinix. Ik kijk om mezelf heen en zie kaj en denis dansen, ook ro en dioni dansen. Alleen ik mel en loïs staan aan de kant, ik houd gewoon niet zo van dansen. "Kom mee!" Roept robin die in eens voor mij staat. Ze pakt mijn hand en trekt mij mee, dioni neemt mel mee en met zn 4ren staan we te dansen. Alleen loïs staat aan de kant, wat ik wel zielig vind. "Ik ga lo even halen."zeg ik tegen ro. Ze knikt en danst verder met mel en dioni. "Kom je mee?" Vraag ik aan loïs als ik voor haar sta. Ze knikt nee en zegt: "dat is niks voor mij, dan ben ik het 5de wiel aan de wagen." "Welke wagen?" Vraag ik en ik ga naast haar zitten. "Nou gewoon, kaj en denise die dansen samen en nou ja ze zijn een leuk setje. Dan heb je mel die met dioni danst, en jij en ro waar ik helemaal niet tussen wil komen." Zegt ze en ze kijkt naar beneden. "Je weet toch dat niemand een relatie heeft in onze vriendengroep." Zeg ik en ik kijk haar aan. "Nee maar zo voelt het wel." Zegt ze en ze blijft naar beneden kijken. Ik spring van mijn kruk en pak haar hand dan zeg ik: "dan word het hoog nodig tijd dat jij gaat voelen dat dat niet zo is." En ik trek haar mee de dansvloer op. Ze lacht en begint mee de dansen, ik zie robin kijken naar ons. Ze stoot dioni aan en fluisterd wat in zijn oor, hij slaat zijn arm om haar heen. Meteen borreld er jaloezie in mij op, waarom doet hij dat. Robin steekt haar duimen op en wijst naar loïs. Ik kijk naar lo die het prima naar haar zin heeft. Ik knik naar ro en dans zelf ook verder. Ro denkt natuurlijk dat ik lo aan het fixen ben, wat totaal niet zo is. Maar zie haar dat maar eens uit te leggen, een onmogelijke zaak. Dus ik begin er gewoon niet aan. "Gaat het goed?" Vraagt loïs. Ik knik maar en dans verder, eigenlijk wil ik nee knikken maar dan moet ik het hele verhaal uit gaan leggen waar ik totaal geen zin in heb.

We zwaaien de rest uit die op hun scooters stappen. "Ik bel even mijn moeder dat ik bij dioni slaap." Zeg ik. Robin knikt en schopt haar schoenen uit. Ik besluit toch maar om mijn moeder te smsen. Zodra ik dat gedaan heb schop ik ook mijn schoenen uit en loop ik achter robin aan naar boven. "Weltrusten sam en robin." Zegt haar vader vanuit zijn slaapkamer. Ik steek mijn hand op en loop naar haar kamer, ze strekt hasr kleding uit en doet haar slaapbroekje en hemdje aan. Ik kleed mezelf ook uit en ga naast haar in bed liggen. "Trus." Zegt ze. "Trus"antwoord ik en ik val in slaap.

Friends Forever?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu